Desertai/ Sausainiai

Ačiū ir avižiniai sausainiai išėjusiems*.

Devyniais iš dešimties atvejų Kauno aš nemėgstu. Bet buvo nuostabu.

Ačiū Grentintinui, kad man visai sušalusiai, pavargusiai ir pusiau sulytai atrakino duris. Ir už lovą ačiū. Atsiprašau, kad nepaklojau.
Ačiū Jandrū už fontaną, sunkių sprendimų priėmimą močiutėj Maximoj ir kad nežino, kas yra stabdžiai. Už geriausią pozavimą. Ir todėl, kad ten visuomet jaučiuosi laukiama.
Ačiū Margarui už ekskursiją po Kauną, ilgą durų rakinimą ir dėmesingą aptarnavimą. Ir už tai, kad parodo, jog nereikia bendrauti daug, kad viskas vyktų nuoširdžiai.
Ačiū Arminui už rytinę kavą ir kad buvo kantrus.
Ačiū Artūrui, nes jis išėjęs. Toli ir negrįžtamai.
Ačiū visiems, nes moka išeiti, kai reikia. Ir už tuos 10 procentų atvejų, kai Kauną myliu.
Didelis papeikimams batams.

dsc_0279

išėjęs* – žmogus, dėl prigimties/svaigalų/nuotaikos/aplinkybių besielgiantis neįprastai/neatsakingai/keistai.


Gi negalima į svečius tuščiomis vykti. Laiko turėjau mažai, todėl uber greitai suimprovizavau sausainius.

Avižiniai sausainiai arba sudėjau, ką turėjau

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 25 sausainiai Gaminimo laikas: 30 minučių

Ingredientai

  • 100 g sviesto
  • 150 g avižinių dribsnių
  • 70 g cukraus
  • 30 g kokoso drožlių
  • 40 g saulėgrąžų branduolių
  • 40 g sezamo sėklų
  • 60 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
  • šaukštas kondensuoto pieno
  • pora lašų migdolų esencijos
  • kiaušinis

GAMINAM

1

Skubam. Įjungiam orkaitę. 180. Dedam sviestą į violetinį puodelį ir kišam į mikrobangę minutei kitai, tegul ištirpsta.

2

Visus sausus produktus sumaišom. Dėmesio: galima nedėti sėklų, galima pridėti riešutų, razinų, kitų džiovintų vaisių, šokolado gabaliukų. Pagal pageidavimus. Pilam sviestą, kondensuotą pieną, esenciją. Gerai išmaišom.

3

Gaunam kažkokius beveik trupinius, kai kur sulipusius, kai kur ne, nei du, nei dešimt, žodžiu. Lengvai šakute paplakam kiaušinį, na, kad trynys suirtų ir su baltymu susidraugautų. Pilam į tą nei šiokią, nei tokią masę. Išmaišom.

4

Į skardą tiesiam kepimo popierių, šaukštu dėliojam maždaug vienodo dydžio krūveles. Labai ten jų nedailinam, nėr čia ko, tie sausainiai turi būt netvarkingi.

5

Kepam 15-20 minučių, priklausomai nuo dydžio. Ištraukiam, atvėsinam, greitai ir nekokybiškai nufotografuojam, sudedam į dėžutę ir skubam į stotį. Paskui prisimenam, kad nė neparagavom ir visai neaišku, kas ten gavosi. Nusispjaunam ir naiviai tikimės, kad valgomi. Nuvažiuojam į svečius ir išklausom pagyras.

Verdiktas: Sakė, skanu. Valgė net Jandrū, kuri nemėgsta avižų. Bet, kita vertus, tai taip elementaru, kad nepavykti negali.

Šaltinis: fantazija

Susiję įrašai

1 komentaras

  • Komentuoti
    Justas
    2010.08.23 14:30

    Išbandžiau net du kart. Greita, paprasta ir begalės erdvės savo modifikacijoms. Puikūs sausainiai! 😉
    P.S. O dar kai aš apskritai mėgstu avižinius sausainius.. ;D

  • Parašyk komentarą