Blynai/ Pusryčiai

Donorystė ir tobuli varškėčiai.

Prieš kiekvieną sesiją duodu kraujo. Tik šį pavasarį kažkaip laiko neradau, todėl daviau per sesiją. Niekada taip nedarykit. Ir niekada nemeluokit gydytojai, kad dabar ilsėsitės ir lepinsitės, nes hemoglobinas ir taip vos apatinę ribą siekia, nors egzaminas poryt. Mokytis labai sunku, kai iš lovos vos išlipti sugebi.
Turiu organų donorės kortelę.
Ir dar dalyvausiu čia. Ne vien dėl Razausko.

Va, koks aš geras žmogus. Iš tikrųjų, tai bullshit. Nesu aš nei gera, nei žmones myliu. Bet tai kodėl tuomet? Pilietinė pareiga. Egoizmas gryniausias – jei kada kraujo reiks man ar kokiam nepigiam mano atžvilgiu žmogui, visai norėtųsi, kad jo būtų. Todėl naivumo svirtelę nustatau ties on ir tikiuosi, kad ne aš viena tai pilietine pareiga laikau ir sąžiningai ją atlieku.

Ah, tiesa, pamiršau paminėti. Lengvas mazochizmas.

Ir ką visa tai bendro su varškėčiais turi? Man išvardijo galybę produktų, kuriuos turėčiau vartoti, kad greičiau hemoglobinas prie normos grįžtų. Varškę irgi minėjo. Atrodo.


Mano namuose varškėčiai kepami retai. T.y., buvo kepami retai iki to momento, kol mano brangiųjų teismui buvo pateikti šitie.

Tobuli varškėčiai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 12 varškėčių Gaminimo laikas: 45 minutės

Ingredientai

  • 450 g varškės
  • 6 nelabai kupini šaukštai cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 100 g miltų
  • 100 g grietinės

GAMINAM

1

Įjungiam orkaitę. 200. Susirandam keksiukų formelę ir ištepam aliejum. Jei neturit, nieko tokio, galima apsieiti ir be jos.

2

Imamės tešlos. Varškę ištrinam su 4 šaukštais cukraus, vanile, druska, 1 kiaušinio tryniu ir abiem baltymais. Varškę geriausiai naudoti bent jau pusriebę, o dar geriau - riebią, nes liesa mėgsta krėsti pokštus: ji ganėtinai skysta, reikia kur kas daugiau miltų, todėl kenčia skoninės varškėčių savybės. O jei paniškai bijot riebalų ir kalorijų, tai eikit graužt agurkų, kaip kad darau aš, nėr čia ko varškėčiais maitintis.

3

Ok, grįžtam prie tešlos. Į varškės masę keliauja miltai. Šitų nepadauginam. Dėti lygiai tiek, kad šlapiomis rankomis pavyktų suformuoti tešlą. Dabar prisipilam vandens į patogų dubenėlį, kad delnus patogiau drėkinti būtų, padalinam tešlą į 12 dalių (jūs galit ir kitaip, ale man buvo pats tas), suformuojam blynelius ir klojam juos į keksiukų formeles, kur jie išsigaubia iki mažų dubenėlių. Jei tokių kepinių nepropaguojam ir tokio įnagio neturim, tiesiog suformuojam dubenėlius. Bet tuomet patarčiau juos apvolioti miltuose, kad formos bekepdami neprarastų ir atgal į blynus nepavirstų.

4

Įdarui grietinę, likusius du šaukštus cukraus ir trynį lengvai paplakam kartu ir supilstom į tuos varškinius dubenėlius. Kišam į orkaitę pusvalandžiui. Grietinė bekepdama išsipučia, bet ištraukus sukrenta, neišsigąstam, taip turi būt. Susirandam kokių nors uogų, mėlynių, pvz, ir mėgaujamės.

Verdiktas buvo negailestingas: iškepei per mažai. Paskui Do klausė, ar sudėtinga pagaminti. Ne, ne, jis neketina okupuoti virtuvės. Čia reikia suprasti, kad jei atsakymas neigiamas, tai reiks gaminti dažnai. Nors… Jei teigiamas – irgi. Žodžiu, pagyrimas tokia forma. Pavogiau kąsnelį ir aš. Iškrypėliškai skanu.

Šaltinis: adaptuota pagal Sonatiną.

Susiję įrašai

4 Komentarai

  • Komentuoti
    Jurgita
    2010.08.14 11:56

    Tobulai ir atrodo 🙂 Tokie pūkučiai!
    Perskaičiau įžangą ir pagalvojau: daugiau tokių "egoistiškų paskatų vedinų" piliečių.
    O su Razausku drauge studinom 🙂 Originalus berniokas. Nesakyčiau, kad visos kurso panos jį buvo įsimylėjusios, bet žavesio turėjo (ir tebeturi, matyt). Dainuoja gražiai gitarą brazdindamas. Ir dar kalba – oi, pasakotojas apsigimęs 🙂

  • Komentuoti
    Justas
    2010.08.14 19:51

    Pačiu laiku įkėlei.. 😀 Kaip tik parsivežiau iš kaimo daug riebios naminės varškės.. Reiks bandyt varškėčius tobulus kept. 😉

  • Komentuoti
    Insolente.
    2010.08.14 21:25

    O ko daugiau ir bereikia? Gitara ir talentas kabinti makaronus. 😀
    Ne, rimtai, jo muzika neįkvepia, ji verčia iškvėpt. Tikra, nors ir dar nepatikrinta. 🙂

    Nū, ok, ok, treniruokis su varškėčiais, nors aš jau beveik susiorganizavau varškės žadėtam apkepui. Tik va, visai neaišku, kaip iki kelionės suspėsiu. 🙂

  • Komentuoti
    Justas
    2010.08.14 23:07

    Varškės apkepas ir labai gerai! Gal dar net geriau! (Žinoma, jei toks pat tobulas, kaip ir varškėčiai, kuo net neabejoju.) Jei suspėsi, tai ir aš dar varškės patausosiu, o jei ne, tai lėksim vėl į kaimą. 😀

  • Parašyk komentarą