Rimtas maistas/ Ryžių ir kruopų patiekalai/ Vegetariški

Slėptuvės ir sojos bei kuskuso duetas.

Vakar įkalbėjau klecką pagyventi dėžutėje nuo ledų, kol išvaliau terariumą ir pagaliau ten viską padoriai sudėliojau. Paskui buvo labai juokinga stebėti, kaip mano džiaugsmui nesiseka ropoti švariomis sienomis. Nuslysta ir bumpt. Paskui refreshina.

Gražiai dabar mano kleckas gyvena. Aš irgi taip norėčiau. Turėti kokoso riešutą, kuriame galėčiau pasislėpti, kai bloga. Nuo per karštos dienos. Skubėjimo. Sąmyšio ir rutinos. Susivėlusių plaukų. Žmonių. Geriausia, žinoma, būtų dar ir nuo savęs kartkartėm tame kevale pasislėpti. Pailsėti nuo tų nuolatinių rietenų su savimi ir pasauliu, nuo tų kliūčių, kurias pati sau susikuriu dėl man pačiai nesuvokiamų priežasčių. Nematyti, negirdėti, nejausti. Trumpam.

O paskui, kai sutemsta, išropoti viršun. Ir tiesiog būti. Kad galėčiau be perstojo mygdama F5 įveikti sienas. Kaip kleckas.

dsc_0099


Ir mėsos nemėgėjams baltymai reikalingi.

Sojos ir kuskuso duetas

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 1-2 porcijos Gaminimo laikas: 30 minučių

Ingredientai

  • 30 g sausų sojos kubelių
  • vidutinio dydžio morka
  • sauja/pundelis šparaginių pupelių
  • 200 g šaldytų daržovių mišinio (žiedinis ir briuselio kopūstai, morkos, salierai)
  • svogūnas
  • 75 g kuskuso kruopų
  • 1/2 šaukštelio Provanso žolelių mišinio
  • žiupsnelis aitriosios paprikos
  • žiupsnelis česnako granulių
  • šaukštas sojos padažo
  • šaukštas aliejaus
  • druska

GAMINAM

1

Užkaičiam virti soją pagal instrukciją ant pakelio. Sodinam tinklelį ant to paties puodo, sudedam į jį susmulkintą morką ir šparagines pupeles, kiek vėliau (nes jos ne tokios reiklios) - šaldytas daržoves ir garinam, garinam, garinam. Arba nebūnam tokie žiopli kaip tinklaraščio autorė ir dar prieš pradėdami gaminti įsitikiname, kad tikrai turime žiedinį kopūstą. Toks buvo pirminis planas, nes kas gi tokiu metų laiku šaldytas daržoves naudoja.

2

Kai jau daržovių ir sojos terminis apdorojimas eina į pabaigą, keptuvėje įkaitinam aliejų ir apkepam svogūną. Kai jis suminkštėja ir švelniai įdega, sudedam išvirusią soją, daržoves, prieskonius ir pakaitiname keletą minučių.

3

Paskui pilame verdančio vandens kokius 150 mililitrų, sojos padažą ir pasūdome. Tuomet į visą tą gražią kompaniją įsiūlom kuskusą, sumaišom, uždengiam, išjungiam ir paliekam trims minutėms.

4

Vėl kaičiam ugnį, paragaujam, panaikinam galimą druskos trūkumą ir šakute (kuskusas tada su savimi susipyksta ir nesulimpa) maišydami leidžiam pasibūti su ugnimi dar kokias penkias minutes. Galiausiai, jei kalorijų nebijom, įdedam šaukštą sviesto. Kadangi aš kalorijų bijau, tai kol jūs dėjote sviestą, atsinešiau pomidorą. Pietaujam.

Verdiktas: Ką aš galiu pasakyti? Mėgstantiems soją ir kuskusą – patiks. Neapsunkina. Didelių skoninių pretenzijų irgi neturi. Žodžiu, patys primityviausi pietūs. Labai neblogi pietūs, leiskite pastebėti.
Šaltinis: fantazija.

Susiję įrašai

1 komentaras

  • Komentuoti
    S
    2010.09.01 13:19

    Tikrai neblogi pietūs (linkčioju galvą)

  • Parašyk komentarą