Desertai/ Kreminiai desertai

Rytoj ir nuodėmės šeštadieninės.

Bet tai, bliamba, kai pagalvoji, kaip gerai būtų restart’o mygtukas gyvenime.

Ir parodyti pasauliui liežuvį.

Kada nors. Arba rytoj.

Žmonės kalba, kad rašau taip, kad visai nebaisu skaityti. O K. pažadėjau, kad parašysiu knygą apie restoraną, kuris vadinsis nebepamenu kaip. Brokolis, atrodo. Bet ne, kažkaip kitaip. Nors aš ne apie tai. Tik norėjau paapgailestauti, kad, va, viskas, tuo šitas įrašas ir baigiasi.

Labanakt.

***

Šito gėrio praeitąsyk Ieva atsivežė. Kabinom šaukšteliais ir juokėmės, kad šito valgyti galima be saiko, o kai jau judesius koordinuoti sunku bus (nors čia neįsivaizduojamą kiekį suvalgyti reikėtų, viskas apsaltų iki negerumo kur kas greičiau nei įveiktumėt) ir kas nors klaus, kiek gėrėm, drąsiai ir nemeluodamos atsakysim, kad nė lašo. Taigi.

Širšių medus

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 600-700 ml Gaminimo laikas: 10 minučių

Ingredientai

  • 4 kiaušinių tryniai
  • 200 ml cukraus pudros
  • 400 g saldaus sutirštinto pieno
  • 100 ml spirito

GAMINAM

1

Viskas čia paprasta. Kiaušinių trynius ištrinam su cukraus pudra. Kruopščiai. Kruopščiau nei tai dariau aš. Kantrybės čia, pasirodo, reikia daugiau nei šiandien turėjau. Žodžiu, kankinkit mikserį ilgai. Kai jau viskas pabąla ir cukraus pudra ištirpsta, pilam kondensuotą pieną. Ir, nihil nove, plakam toliau. Tuomet po truputį į kompaniją įsiūlom spiritą. Plakam, plakam, plakam, dar truputį paplakam, dar šiek tiek, nūūū, jau visai nebedaug, ok, pakaks. Mėgaujamės saikingai. Laikom šaldytuve.

Verdiktas: Arba Ieva man melavo apie proporcijas, arba mano spiritas spiritiškesnis. Anyway, verta nuodėmės. Tikrai.

Susiję įrašai

11 Komentarai

  • Komentuoti
    magic
    2010.09.19 09:34

    tai gal ne spiritiškesnis tas spiritas, o ragauta iškart po pagaminimo buvo?
    Man rods skaniau būna, kai palaukiama bent kelias dieneles prieš ragaujant.

  • Komentuoti
    Justas
    2010.09.19 10:51

    Vow… pirmą kart girdžių apie tokį daiktą. 🙂 Reiks pabandyt kada, manau Kūčioms labai tiktų, vietoj aguonpienio. 😀

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2010.09.19 18:58

    Toki daikta dovanoja pe krikstynas krikstavaikis savo krikstateviams. Kodel ir kaip tiksliai nezinau. Bet jauciu per savo vaiko krikstynas reiks uzmaisyti daugiau :)))

  • Komentuoti
    Dalia
    2010.09.19 19:36

    Aš tą šaukštuką labai mielai nulaižyčiau. Paskui dar prašom padažyt, ir dar nulaižyčiau. Kokį aštuoniolika kartų, paskui dar paskutinį, ir dar kokius keturis kartus.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2010.09.20 19:12

    Didelio skonių skirtumo ir kelioms dienoms praėjus nepajutau. Vis tiek spiritiškiau. Bet tai juk visai ne minusas. 🙂

    Justai, o kam Kūčių laukt? Bandyk tuoj pat.

    O, įdomu. Per daug nebūna, mano kuklia nuomone. 🙂

    Prašom, prašom, Dalia. Į sveikatą, tsakant. 🙂

  • Komentuoti
    schizoid-case
    2010.09.22 13:48

    Būtent tokio dalyko ir aš gavau per sūnėno krikštynas. Tik, jei nuotraukos neapgauna, tirštesnis buvo. Ir spiritas (tuo atveju tai buvo tiesiog samagonas) tikrai rimčiau jaučiasi nei tuose parduotuviniuose likeriuose. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2010.09.22 15:10

    Šitas, šaldytuve pastovėjęs, irgi sutirštėja. Bet man reikėjo spėti nufotografuoti, kol pakankamai šviesu, todėl nelaukiau, kol visai tinkamas į fotomodelius bus. 🙂

  • Komentuoti
    Indrė
    2010.09.28 21:13

    Mes be kiaušinių darom, bet irgi skanu. Pridedam aguonų, saulėgražų…

  • Komentuoti
    Insolente.
    2010.09.29 12:51

    Arba razinų. Ir pavadinam jas geluonimis!

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2011.04.22 18:58

    O net nesitikėjau tokį receptą rasti internete 🙂 dar vaikystėje pamenu kuomet mama pasidarydavo ir padėdavo į šaldymo kamerą. Tai karts nuo karto aš nugriebdavau kokį šaukštelį pasmaguriuoti.. mmm.. skanumėlis!! Mano mama vadindavo karštais ledais 🙂 kaip jau kažkas minėjo darydavo su riešutais ir razinomis ir nedėdavo cukraus pudros nes juk ir taip saldumo i valias…

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.04.26 20:42

    Ir niekada man cukraus nebus per daug…

    Kamerą, sakot? Ok, bandysim. 🙂 O internete… Negi egzistuoja kas nors, ko čia nerastum?

  • Parašyk komentarą