Desertai/ Keksai ir keksiukai

Pasnigo ir bananų duona.

dsc_0712

– Tiek aš, tiek jūs puikiai suvokiam, kad niekas daugiau šito tipo uždavinių dviem metodais spręst neapsiims. Jei išvis bent pusė grupės atsiskaitys, bus gerai.
– Jūs laikot save pranašesne nei kiti?
– Ne, ką jūs, nelaikau. Tai… akivaizdu.

Aš pramiegojau, t.y., negavau kavos, snigo, o jis jau pusvalandį prie mano laboro ataskaitos kabinėjosi. Gi negalima manęs smerkti, kad neišlaikiau ir leptelėjau. Nustebindama pati save. Jau nekalbu apie dėstytojo veido išraišką, kuri, o patikėkit manim, buvo nenupasakojama ir net neapdainuojama tinkamai. Suveikė. Ten kažkas gi sakoma apie tikslą ir priemones, ania?

Bet kažkaip viskas vis dar labai ne taip. Mano nuotaikos važinėja amerikietiškais kalneliais. Ir labai norisi negalvoti. Ar žudytis darbu, kad neliktų laiko kitoms mintims. Būties gėla. Muahahaha.

O paskui paklausom šitos.

Ir išeinam.

dsc_03105

Aš dar labai mielai pabambėčiau, bet nebambėsiu. Juk pasnigo.
***

Ok, mea culpa. Aš ir vėl apie saldumynus. Bet turiu pasiteisinimą. Neskelbtų receptų archyvuose tik tokie teguli. Išbandyti tą krūvą rimto maisto receptų, kuri liūdi kažkur kompe, ūpo gal ir turėčiau, tik valgytojų nelabai. Bet koks skirtumas, geriau pakalbėkim apie šitą stebuklą. Tai yra pati pačiausia bananų duona. Va ir viskas, pakalbėta.

Bananų duona

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: vidutinio dydžio keksas Gaminimo laikas: 1 valanda 15 minučių

Ingredientai

  • 100 g sviesto
  • 300 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 4 bananai
  • 300 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 100 g pieno

GAMINAM

1

Iškart įspėju: su recepto eiga žaisti griežtai draudžiama. Taip parašyta mano stebuklingam sąsiuviny, kuriame visai neaišku iš kur atsirado receptas. Tad susimildami. Orkaitė on - 180.

2

Bananus nulupam ir sutrinam šakute. Jokių ten blenderių ar virtuvės kombainų. Sviestą išlydom patogiu būdu (mikrobangėj) ir baltąją mirtį jam į draugystę įsiūlom. Plakam/trinam/sukam, nesvarbu, bet bandom kaip nors kiek įmanoma daugiau cukraus tame svieste ištirpdyti. Procesui įsibėgėjus po vieną mušam kiaušinius (kiaušinis daugiau arba lygu minutė plakimo).

3

Tada padarom keistą dalyką ir pirmiau nei visus skysčius įsijojom miltus ir kepimo miltelius. Arba nesijojam. Esmės nekeičia. Vėl pasidarbuojam įnagiu tešlai vieniu paversti. Pilam pieną. Kartojam procedūrą, kurią darėm prieš pildami pieną. Galų gale, bananų tyrė. Išmaišom. Išklojam kekso formą kepimo popieriumi, supilam tešlą ir šaunam kepti. Kepam ganėtinai netrumpai, kol pagaliukas, vidun įkištas, dar būna drėgnas, bet tešla neapsivelia. Valgom tik tada, kai tikrai gerai ataušta.

Verdiktas: Nū ir kas, kad nuotrauka baisi. Teks arba patikėti manim, kai sakysiu, jog tai – gėris n-uoju, arba išbandyt patiems. Ir visai čia ne duona, iš tikrųjų, keksas gryniausias. Tik duona vadinant kažkaip prisimenu Liuką ir kad jai tyčia tyčia karvę nupirks.


Norėjau pasiteirauti: jūsų neerzina recepto eigos pateikimas tokiu būdu?

Susiję įrašai

8 Komentarai

  • Komentuoti
    Jurgita
    2010.10.22 19:47

    Nea 🙂 Mėgti mėgti, patikti patikti 🙂

    Ir duona patikti. Įtariu, kad bandysiu kept, nes bananų užderėjo. Ačiū ir su pirmuoju sniegu jus ten, ten, kur aš, dar greit nebus (tikiuos) 🙂

  • Komentuoti
    Diana
    2010.10.23 06:09

    Mano manymu, viskas gerai ( dėl recepto patiekimo ).

  • Komentuoti
    egidija
    2010.10.23 18:04

    puikiausias pateikimas, prašom nesikeisti 🙂

  • Komentuoti
    Karolina
    2010.10.24 16:46

    Aš ne per seniausiai pati atradau bananų duoną 🙂

  • Komentuoti
    Sima (Mukatanas)
    2010.10.24 18:13

    Kokia daina 🙂 labai tinka, valgant tokia jaukia duonele su stikline salto pieno 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2010.10.24 18:39

    Jurgita, negi Prancūzijoj auga bananai? (pataikiau? ar pataikiau?) 🙂 Ačiū.

    Nū, jei jau neišbrokuojat, tai ir nesikeisiu. 🙂

    Mačiau, Karolina. Baisiai gražus tie bananų skrituliukai papuošalas duonai. Labai labai. 🙂

    Ir tuomet jau galima lengvai nuo proto nušokt – į rūką basom. Teigiamai. 🙂

  • Komentuoti
    Toma
    2010.10.31 19:27

    Dar kepa.O lengvas blogumas nuo tešlos laižymo kažkaip neišsisklaido.Kaip skanuuuu!!! 100%bananinis. Nesuprantu kaip tiek laiko išgyvenau šito gėrio neišbandžiusi.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2010.10.31 21:28

    Svarbu, kad toliau tokiose egzistencinėse kančiose be bananų duonos nebesikankinsi. 😀
    Džiaugiuosi, kad tešla tokį įspūdį paliko, ir labai tikiuosi, jog kepinys taip pat nenuvils. 🙂

  • Parašyk komentarą