Rimtas maistas/ Sriubos

Beprotybės ir sriuba moliūgingoji.

Jūs kada nors bandėte vakare nuvažiuoti į Rygą ir klausytis gyvai atliekamos klasikos? Vidury aikštės, kai šviesos name mirksi pagal muziką. Erzinti antis ir juokinti policininkus fotosesijomis ant neegzistuojančio suolo.
Išlipti iš autobuso Taline pirmą valandą nakties, kai šalta, šlapia, tebelyja ir visai nėra kur eiti. Kai tiesiog eini. Kol būna taip šalta, kad nė laipsniai nebešildo. Paskui susirasti kažkokią dirbančią landynę, kur nekristum niekam į akis ir galėtum šiltai prastumt naktį. Su puodeliu kavos ir kortomis. Ir Risto, kuris, pasirodo, lapkričio vidury atvažiuoja į Lietuvą. Todėl lietuvaitės jam – kompanija miela. Pakankama priežastis visą naktį saugoti jas nuo girtų gerbėjų atakų.
O paskui eiti prie įlankos, nuo vėjo ir lietaus pasislėpti apleistame terminale ir pusryčiauti. Girdint paukščius ir vandenį. Dar keltus.
Vėl sušalti. Nerasti jau atsidariusio prekybos centro ir eiti į McDonalds’ą. Užsisakyti puodelį kavos, tualete išsivalyti dantis ir vaikščioti basai, nes batai šlapi, o pėdos – išbrinkusios iki skausmo. O tuomet eiti, eiti, eiti. Išvaikščioti senamiestį iki negaliu, paskui ieškoti jodo kvapo ir laipioti akmenimis. Vaikščioti po parką, kai lyja. Rasti pačią jaukiausią kavinukę visam Taline su pačia mieliausia padavėja ir minkščiausiomis sofomis. Žaisti visokius kvailus žaidimus, kad tik neužmigtum. Ir juokint aplinkinius. Išeiti į naktį. Laukti autobuso į Rygą. Ir ne, tai nebuvo miegas. Koma.

dsc_0227

Mano kojos medinės, o pėdos vis dar skausmingos. Mąstau lyg per miglą. Vis dar neatšilau ir neatstačiau skysčių kiekio dehidratavusiam organizme. Tai buvo beprotiška.

Rytoj pat pakartočiau.


O po tokių kelionių labai norisi sriubos. Ir sugrįžti į tą saulėtą dieną, kai ji buvo gaminta.

Moliūgų sriuba

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 4 porcijos Gaminimo laikas: 40 minučių

Ingredientai

  • 700g nulupto, išskrosto ir gabalėliais supjaustyto moliūgo
  • gabalėlis sviesto
  • svogūnas
  • pora nemenkų skiltelių česnako
  • litras mėgstamo sultinio
  • 1/2 šaukštelio malto imbiero
  • druska, pipirai, aitrioji paprika - pagal pomėgius
  • grietinė/grietinėlė/natūralus jogurtas - pagal šaldytuvo turinį

GAMINAM

1

Sviestą metam į storadugnį puodą ir leidžiam jam pamažėl lydytis. Tuo metu susmulkinam svogūną. Paskui anksčiau minėtą puodą panaudojam kaip soliariumą ir leidžiam svogūnui vos vos įdegti.

2

Dedam moliūgą ir traiškytą ar smulkintą česnaką. Moliūgas irgi nori spalvinių pokyčių. Maišydami leidžiam jam įgyvendinti savo norus, bet irgi - vos vos. Pilam sultinį. Verdam, kol moliūgas visai suminkštėja.

3

Pasiimam bulvių grūstuvą, blenderį, beleką ir puodo turinį paverčiam vieniu. Imbieras, paprika, pipirai, druska. Ragaujant, žinoma.

4

Pilam į lėkštes ir kviečiam šeimyną valgyti. Jie skeptiškai pasižiūri, paragauja, pagardina šaukštu kitu grietinėlės ir, tarstelėję, kad, nū, sese, įdomiai čia, suvartoja viską. Be grietinėlės irgi skanu.

Šaltinis: pagal čia.

Verdiktas: Genialūs dalykai kartais būna paprasti.

Susiję įrašai

12 Komentarai

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2010.11.07 15:56

    durne absoliuti
    man tai visiskai nezavinga

  • Komentuoti
    Insolente.
    2010.11.07 15:58

    Va tai tau, kaip nepasisekė. 🙂

  • Komentuoti
    Viktorija
    2010.11.07 17:18

    O man skamba žavingai ir šiek tiek beprotiškai 🙂

  • Komentuoti
    Diana
    2010.11.07 18:20

    Charizmatiška esate.
    Ir nesiskundžiate )

    O moliūgų sriuba ir aš šiandien viriau, bet apie ją blog'e kiek vėliau.
    Gėris. Ji tokia gėris.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2010.11.07 20:05

    Būtent taip ir buvo, Viktorija. 🙂

    Ačiū, Diana. Tik, būk gera, nei aš pakankamo amžiaus sulaukiau, nei nuveikiau ką nors, kad daugiskaitos nusipelnyčiau. 🙂

  • Komentuoti
    Jurgita
    2010.11.07 20:46

    Cha cha, po pasaulį klaidžiojai, pasaulio krašto ieškojai? :)) Smagiai.

  • Komentuoti
    Sima (Mukatanas)
    2010.11.08 11:25

    Saunuole, nuotykiu ieskotoja 🙂 va, taip ir reikia su tuo gyvenimu elgtis – isnaudoti iki paskutinio laso, juk tam jis ir duotas :)super, Insolente 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2010.11.08 15:14

    Reikia gi kada nors pradėt aplinka plačiąja prasme domėtis pradėt. O krašto ieškojau, tik, panašu, ne pasaulio, o savo galimybių. 😀 Ačiū, buvo tikrai labai labai.

    Mhm. Man atrodo, beveik suvokiau, kaip tai daroma, Sima. Dėkui. 🙂

  • Komentuoti
    Dalia
    2010.11.15 07:22

    Taip!!!! vėlyvą vakarą, beveik vidurnaktį vaikščiojom po Rygą, ir grojo kažkur aikštėj saksofonas. Kiaurai sulyti drabužiai išdžiuvo, ir šildė juodų serbentų sultys su Rygos balzamu. Kol vaikščiojom, net nežinojom, kur nakvosim, bet kažkaip nesvarbu atrodė, akmenuotu grindiniu stūmem dviračius, ant kurių turėjom viską, net palapinę…
    …o tu taip rašai aie Taliną, nu absoliuč taip kaip yra pats geriausias rašymas ir pats geriausias keliavimas. Teisingai teisingai.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2010.11.15 16:00

    Jei jau Dalia apie kelionę sako, kad gerai, tai, nū, vadinasi, tikrai gerai. Ačiū. 🙂

  • Komentuoti
    S
    2010.11.26 13:22

    O sriuba tai fantastiška! Tik mes su vyru patobulinom, kad būtų jam ką pakramtyt – įdėjom perlinių kruopų :)) Tiko net labai 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2010.11.27 05:41

    O čia visai šauni mintis. Mačiau dar vieną liūdintį moliūgą namuose, reiks išmėgint. Smagu, kad patiko. 🙂

  • Parašyk komentarą