Desertai/ Keksai ir keksiukai

C’est la vie ir šokoladas, bananus pamilęs.

Tai įvyko.

Ten buvo gerai, tikrai labai gerai. Antraip taip nežmoniškai neskaudėtų, tiesa?

You said every road is a good road 
Between the next road and your last road

Mhm.


dsc_0457

Bananai ir šokoladas tai kaip šaltibarščiai ir bulvės ar net kokia duona prie dešros!

Šokoladinis bananų keksas

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: vidutinio dydžio keksas Gaminimo laikas: 1 valanda

keksui

  • 100 g pieniško šokolado
  • 150 g sviesto
  • 140 g cukraus
  • 4 s dydžio kiaušiniai arba 3 normalūs
  • 175 g miltų
  • 25 g kakavos
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • du sunokę bananai

trupiniams

  • 25 g sviesto
  • 2 šaukštai miltų
  • šaukštas cukraus

Gaminimo eiga

1

Užkaičiam nedidelį puodą vandens, sodinam ant jo dubenėlį ir dedam sulaužytą šokoladą. Sviestą išsiimam iš anksto arba dedam kelioms sekundėms į mikrobangę pasišildyt, o paskui apsimetinėjam, kad jis tikrai tikrai kambario temperatūros. Išsukam su cukrum iki purios masės. Pažiūrim, kaip šokoladui sekasi metamorfozės į skystį. Tame reikale nereikėtų leisti vandeniui po dubenėliu užvirti, idant tikrai tikrai nuo šokolado sušokimo į gabalą apsidraustumėm. Todėl prižiūrim. O kol žiūrim, tai kiaušinius po vieną į sviesto-cukraus mišinį įplakam. Nepamirštam, kad kiaušinis = minutė plakimo.

2

Orkaitė on - 180. Kitam dubenėly sumaišom miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Įsijojam juos į tešlą. Sijoti smagu, pabandykit kada. Pasiimam į rankas šaukštą ir išmaišom. Bet nepersistengiam, nebesimato sausų miltų ir gana. Nioliktą kartą sakau, keksai nemėgsta būti permaišyti. Sutrinam bananus kokiu mėgstamu įnagiu, šakute, pvz., iki tyrelės ir supilam į tešlą. Ištirpusį šokoladą - irgi. Išmaišom. Supilam į formą, kepimo patalais, ok, ok, tiks ir popierius, išklotą. Paviršių išlyginam.

3

Į gilesnę lėkštę gabalėliais supjaustom tuos dvim penkis gramus sviesto, beriam tuos du šaukštus miltų ir cukrų. Darbuojamės pirštais visaip, trinam ir kitaip išsidirbinėjam, kol trupinius gaunam. Čia reikia dirbti greitai, antraip sviestas ištirps ir sutrinsim košę, o ne trupinius. Mišinį tolygiai paskirstom ant kepinio viršaus ir kepam, kol iškepa. Jei nepermaišėt - jūsų keksas irgi įtrūks šitaip va gražiai. Valgom atvėsusį, nes karšti bananų kepiniai nuvilia.

Šaltinis: beveik kaip čia.

Verdiktas: Čia ir komentuoti nėra ką. Klasika, trupiniais kepurėta. Gerai, nū. Ir gražu.

dsc_0503

Susiję įrašai

No Comments

Parašyk komentarą