Rimtas maistas/ Ryžių ir kruopų patiekalai/ Žuvies patiekalai

Panika ir risotto raudonasis.

dsc_0189

Iš tikrųjų, tai čia turėjo būti „Languotos prijuostės“ tema, bet mano fantazija mane apleido.

Mano nuotaikos keičiasi bjauriau nei per pms’ą. Ir noriu, ir bijau, ir gerai, ir pasiilgsiu, ir galbūt pause gyvenimui spaudžiu ne tuo metu, kada reikėtų, ir, ir, ir. Stogą raun.

Kai buvau maža, labai nemėgdavau tvarkyti spintos (nors dabar, matydama brolius, suprantu, kad čia genai). Man galėdavo savaitę kasdien sakyti, kad susitvarkyčiau, aš palinksėdavau galva ir vis tiek nieko nedarydavau. Tuomet mama ateidavo ir išversdavo visą spintos turtą ant grindų. O tada jau niekur nedingsi, tvarkydavaus.

Tai va. Dabar esu kažkur ties ta stadija, kai dviejų lentynų turinys jau ant grindų. Liko išversti likusias, o paskui pusmetį kruopščiai atrinkinėti, ko man reiks, ko ne, matuotis, rūšiuoti ir tvarkingai sudėlioti, o tai, kas nebetinka, be gailesčio išmesti. Nes jau laikas.

Summa summarum, gaaaaaaaaaaal ir visai smagu.


Risotto su lašiša

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 4 porcijos Gaminimo laikas: 45 minutės

Ingredientai

  • skardinė konservuotų pomidorų (400 g)
  • šaukštelis cukraus
  • geras žiupsnis druskos
  • pora šaukštų aliejaus
  • nemažas svogūną
  • skiltelė česnako
  • 300 g apvaliagrūdžių ryžių
  • 75 ml vyno (teoriškai - balto, praktiškai - sueina belekoks)
  • 1,5 litro daržovių sultinio
  • 250 g smulkiai pjaustytos rūkytos lašišos
  • gabalėlis sviesto
  • 50 g sūrio

GAMINAM

1

Užkaičiam sultinį. Pomidorus susmulkinam ir su visomis sultimis verčiam į kokį nors nedidelį, troškinimui tinkamą, indą. Dedam cukrų, druską ir kaitinam ant silpnos ugnies 7-10 minučių. Bet mums labai patinka procesus optimizuoti, todėl šalia puodo su sultiniu ir troškintuvo su pomidorais, dar ir keptuvę nemažą su aliejumi įkaitinam.

2

O kol kaista - svogūną nurengiam ir supjaustom smulkiai. Kepam, kol lengvai įrunda. Kadangi šitai užtrunka, tai spėjam susmulkint česnaką. Šitas keliauja pas jau tinkamo atspalvio svogūnus. Vos pasklinda česnako kvapas, pilam ryžius. Maišydami kepam, kol tie permatomi tampa. Pilam vyną. Kaitinam po keptuvę mentele makaluodami, kol skysčio nelieka.

3

Sultinys jau turėtų kunkuliuoti, todėl sumažinam kaitrą iki minimalios ir samtį šito gėrio ryžiams padovanojam. Maišom ir kaitinam, kol visas susigeria/išgaruoja. Pilam troškintus pomidorus ir vėl samtį sultinio. Procesą kartojam, kol ryžiai tampa valgomais - išvirusiais, bet dar vos vos kietais.

4

Sudedam lašišą, gerai išmaišom, pilam paskutinį samtį sultinio (viso sunaudoti nebūtina), išjungiam kaitrą, uždengiam dangčiu ir einam tarkuot sūrio. Smulkiai. Geriausiai tinka Parmezanas, bet ir su kitais, ar net visai be jokio - sueina. Dedam į ryžius. Sviestą - irgi. Gerai išmaišom ir ragaujam. Druskos, jei trūksta, nors lašišos dėka tai mažai tikėtina. Uždengiam ir paliekam penkioms minutėms pailsėt.

Verdiktas: Mėgstantiems risotto ir lašišą – dievų maistas. Nemėgstantiems – nebandyti.

Susiję įrašai

3 Komentarai

  • Komentuoti
    Asta
    2011.01.20 21:10

    Man čia dievų maistas, tikrai 🙂 Bet aš vis tiek tikiuosi, kad languotai prijuostei dar laikas spės ateiti? 🙂

  • Komentuoti
    Asta
    2011.01.20 22:23

    Ir dar: skubu pranešti, kad saulėta virtuvė gyvenimui, kuris yra smulkmenos, įteikia "Stylish Blog Awards" apdovanojimą! :))

    Daugiau: http://sauletavirtuve.wordpress.com/2011/01/21/sluoksniuotas-medaus-tortas-ir-stylish-blog-awards/

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.01.20 22:59

    Nepažadu, kad nevėluosiu, nors labai stengsiuosi, bet įrašas tikrai bus. 🙂

    Dėkinga be proto už įvertinimą. 🙂

  • Parašyk komentarą