Desertai/ Pyragai

Sunkumai ir blogis, kurį reikia naikinti.

dsc_0307

Bijau.
Todėl žudausi žmonėmis. Visokiais ir visaip.
Arba ė, o jei pietus šiandien gaminu aš? ir vynu vidury dienos per sesiją.
Ir dar balažin kuo.
Bėda ta, kad tai veikia tik tol, kol veikia. Vakare, prieš užmiegant, vis tiek lieku akis į akį su savim.
O su manim nelengva.


dsc_0283

Reikėjo daug ir ko nors paprasto, bet neprasto.

Obuolių pyragas

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 25x40 cm pyragas Gaminimo laikas: 1 valanda

pyragui

  • 10 nemenki obuoliai
  • 6 kiaušiniai
  • 300 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 375 g kefyro
  • 375 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • šaukštelis cinamono
  • žiupsnelis druskos

pabarstukams

  • 3 šaukštai džiūvėsėlių
  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • cinamono dosniai

gaminimo eiga

1

Kadangi mes bijom rudos spalvos obuoliuose, tai pirmiausiai išlydom sviestą mikrobangės pagalba. Kiaušinius išplakam su cukrum ir druska. Nuoširdžiai taip, iki pabąla. Sviestas jau būna pravėsęs ir tikimybė, jog supylus jį į kiaušinių masę gausim kiaušinienę iškrypėliška forma, konverguoja į nulį. Tai jį ir supilam. Ir kefyrą iš paskos. Dar galima apsidrausti ir tuodu iš anksto tarpusavy sumaišyti, bet galima ir nemaišyti. Vėl išplakam. Įsijojam miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Išmaišom ir padedam į šalį.

2

Orkaitė on - 190. Obuolius nulupam ir supjaustom plonom riekelėm. Aš tam naudoju pjaustyklę visagalę, su kuria tik kas kokį antrą kartą sugebu nesusižaloti, tai jūs gal tiesiog pasiimkit peilį ar kokį kitą saugų įnagį. O lupti baisiai gerai bulvių skustuku. Kadangi nemažas obuolys - dydis sąlyginis, tai apdorotus pasvėriau - 956 gramai. Nors iš esmės - per daug nebus bet kokiu atveju. Priverčiam juos susidraugauti su tešla, išmaišom ir pilam į riebalais pateptą ar kepimo popieriumi išklotą formą.

3

Džiūvėsėlius, rudąjį cukrų ir cinamoną sumaišom ir padengiam tuo mišiniu būsimo pyrago viršų. Kepam iki iškeps. Karštas su ledais, šaltas su arbata. Arba belekaip.

Šaltinis: „Beatos virtuvė“.

Verdiktas: K. sakė, kad skanu. O Ieva sakė, kad blogis, kurį reikia naikinti. Valgant.

Susiję įrašai

5 Komentarai

  • Komentuoti
    Diana
    2011.01.07 11:21

    Sakau, kad nežinia, ar iš viso bijoti yra ko.
    Realiai bijoti, kas būtų logiškai paaiškinama – nėra.

    Bet žmonės dažnai ne tie padarai, kurie logika vadovaujasi. Ypatingai pojūčių ir jausmų reikaluose. )

    O obuolių pyragas. Mmm.
    Man jau seniai reikia kažko tokio elementaraus ir paprasto. )

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.01.07 11:50

    Tai ir yra bjauriausia. Suvokti ir nieko negalėti su savimi padaryti.

    Šitas – tokių favoritas mūsuose. 🙂

  • Komentuoti
    Jurgita
    2011.01.07 19:11

    Pažįstu šitą savijautą. Ir labai gerai pažįstu. Ir labai bijau, kai ji vėl aplanko. Tada ją reik gesint – pyragais, picom, vynu, pokalbiais. Čia dienom, o vakare, nusisukus į sieną, kalbėt su savim ir savom baimėm 🙂 Sako, rytą būna lengviau. Kartais būna 🙂

    Pyragą giriu. Naikintinas toks, kaip ir baimės, ir blogos dienos 🙂

  • Komentuoti
    Asta
    2011.01.09 12:41

    Žinai, o būna kartais taip, kad blogis ir baimės sunyksta kartu su sunaikintu pyragu. Nors ir negalima taip, bet kartais padeda.

    Dar padeda priverstinis šypsojimasis ir kartojimas sau, kad viskas bus gerai. Nes taip ir bus, tikrai 😉

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.01.12 22:40

    Ačiū, merginos. Ypač už tai, jog padedat suvokti, kad ne aš pirma ir ne aš paskutinė. Jūs susitvarkot, tai kodėl aš negaliu, ania? 🙂

  • Parašyk komentarą