Kiti/ Pusryčiai/ Užkandžiai/ Užtepėlės

Apie grožį ir bananinė silkė.

Prieš kokį ketvertą metų ant kulkšnies staiga ir visai netikėtai aptikau kažkokį neaiškų darinį po oda. Chirurgas sakė, čia, ko gero, bus cista. Susirado pačią didžiausią adatą ir dūrė. Neslėpsiu, nelabai malonu. Arba čia ne cista, arba aš nepataikiau. Ir dūrė darsyk. Turbūt ne cista, atvažiuok po savaitės, išpjausim, nusiųsim tyrimam.

Sesele, novokaino. Žiūrėt? Gali, jei nori. Oj, tu nesijaudink, kad čia tiek kraujo, reiškia, gyva dar. Skauda? Sesele, atrodo, novokaino veikimas baigėsi. Jauti, kaip per kaulą gremžiu? Įdomus jausmas, ar ne, cha, cha. Atvažiuok po savaitės, išimsim siūlus.

Tą savaitę baisiai draugavau su ramentais, o per ilgąją pertrauką atvažiuodavo klasiokai ir atveždavo naminio obuolių vyno, kurį vadindavo Vincu ir kurio man nebuvo galima gerti. Vaistai gi. O naktimis vis tiek skaudėdavo. Kai svetimkūnius pašalino, dar bent septynetą dienų priminti padoriai negalėjau. Vasaros atostogos tada prasidėjo gegužės vidury. Ir, aha, ten buvo cista.

http://gyvenimas.delfi.lt/grozis_ir_sveikata/misija-grozis-isrinkite-projekto-dalyve.d?id=44652855

Nesu aš iš tų, kurie baisiai skausmui neatsparūs būtų, bet nesuprantu. Nors akmenimis apmėtykit – nesuvokiu. Savo noru ir visai be reikalo? Po skalpeliu? Aha, sakysit, grožis aukų reikalauja. Grožis? Taip, ištiesinkit man nosį ir būsiu Mis-kur-mano-smegenys-2011. Pasitikėjimas savimi, gi, kvaiša tu, puslitris silikono prideda pasitikėjimo savimi. Ania? Didesni papai išryškina siauras lūpas, man rodos. Reikia arba didinti, arba bent jau nusipiešt didesnes. Aaaaa, šitas lūpdažis pabrėžia, kokie geltoni mano dantys… Pasitikėjimas savim, muahahaha.

Paaiškinkit man, ką?


Nes įdomius derinius įdomu bandyti.

dsc_0610

Bananinė silkės užtepelė

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 2 porcijos Gaminimo laikas: 5 minutės

Ingredientai

  • ~100 g silkės filė
  • nepernokęs nedidelis bananas
  • trejetas šaukštų grietinėlės
  • šaukštas majonezo
  • 1/2 šaukštelio garstyčių
  • raudonosios paprikos miltelių

GAMINAM

1

Jei turim blenderį ar kokį kitą aparatą, į kurį viską sumeti, paspaudi „On“ ir po minutės turi košę, galim pabandyt ir taip. Arba galim supjaustyt silkę mažais gabalėliais. Pusės razinos dydžio, va, tokiais. Bananą šakute sutrint iki košės. Sudėt grietinėlę, majonezą ir garstyčias. Pasidarbuot kokiu nors įnagiu ir gaut o-jėzus-marija-negi-tai-valgoma. Sudėt silkę, išmaišyt, tept ant duonos, barstyt paprika, sukaupt visą drąsą ir paragaut. Skanaus.

Šaltinis: įkvėpta Villa Alps.

Verdiktas: Dabar turėtų sekti išsamus potyrių ragaujant aprašymas, ania? Tai jo nebus. Paminėsiu tik tiek, kad čia vienas skaniausių mano ragautų patiekalų su silke. Ir kad neabejotinai bus gaminamas vėl ir vėl. Ir vėl.

Susiję įrašai

5 Komentarai

  • Komentuoti
    Asta
    2011.04.23 05:39

    Sveikinu išbandžius! 🙂

  • Komentuoti
    Ausrra
    2011.04.24 13:37

    Man taip pat patiko! 🙂

  • Komentuoti
    Sparnuotis
    2011.04.26 13:18

    Sounds goood:)

  • Komentuoti
    S
    2011.04.26 13:22

    Och, Dieve, pamačius nuotrauką pagalvojau, kad čia cista :DD net nelabai gera pasidarė 😀

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.04.26 20:30

    Ačiū, Asta. 🙂

    Aušra, manau, jei pavadintumėm ją silke gelsvai, o ne žuvis, bananai and co, gerbėjų rastumėm ir daugiau. 🙂

    O skonis dar geresnis, Sparnuoti. :]

    S… Aš nė nežinau, ką atsakyt. :DD

  • Parašyk komentarą