Košės/ Pusryčiai/ Rimtas maistas/ Ryžių ir kruopų patiekalai/ Vegetariški

„Pakalbink blogerį“: projekto pristatymas ir kuskusas su sūriais.

dsc_0586

O bus šitaip, mielas blogeri. Parašysiu tau laišką ir paklausiu, ar nori (čia tiems, kurie apie ketinimus dalyvauti nepranešė iš anksto). Jei sutiksi, atsliūkinsiu tavo tinklaraštin ir skaitysiu iki akis paskaus. O paskui dar truputį. Įžangos, receptai, nuotraukos, komentarai – nieko nepraleisiu. Gilinsiuos ir analizuosiu, gal net kokią vieną kitą statistiką mintyse pasidarysiu. Kažkur proceso metu man pradės kilti klausimai. Daug klausimų. Perleisiu juos per „tai įdomu ne man vienai“ tinklą, kad nereikalingi nubyrėtų. O tada apsimetinėsiu žurnaliste ir paimsiu iš tavęs interviu. Apie maistą, gyvenimą ir religines pažiūras. Fonus fotografuojant ir mėgstamą vyną. Meilę/neapykantą/abejingumą alyvuogėms, darbą ir blog‘o templet’o kūrimą. Ambicijas ir vietinius maisto vartotojus. Gal net paklausiu, kiek tau metų ir koks tavo batų dydis. Arba plaukų spalva. Ir kodėl niekada negaminai nieko su paprika. Visai neaišku, kas man į galvą šauti gali.

O tada pati savarankiškai arba su tavo pagalba (o, žiūrėk, kas tau labiau patiko – anas pyragas ar tas troškinys?) išsirinksiu receptą, tavo bloge gyvenantį. Ir, ak, kaip netikėta, pagaminsiu. O paskui garsiai apie viską papasakosiu. Padarysiu reklamą tavo tinklaraščiui, paskelbsiu tavo interviu, receptą ir savo įspūdžius su juo susidorojant. Žodžiu, skatinsiu tave nusirengt, o paskui visam internetui papasakosiu, kiek labai grieko vertos tavo liaškos! bandysiu parodyt, kad už kiekvieno sakinio, keksiuko ar salotų slepiasi žmogus, vienokiu ar kitokiu būdu savo kasdienybėn įpynęs pavalgysiu, kai nufotografuosiu, nū ir kas, kad atšals ir nebeslepiantis maniakiško potraukio kolekcionuoti receptus.

Projektas dienos šviesą išvys birželio vidury, jei pasiseks, arba liepos pradžioj, jei… na, patys suprantat, visko nutikti gali, gal aš prancūzams taip patiksiu, jog paprašys manęs perlaikymų savaitei pasilikt, o aš – žmogus geras, jei pageidavimus tokius reikš, negalėsiu atsisakyt. O Prancūzijoj, kaip jau kokį n kartų minėjau, virtuvės įranga pernelyg skurdi projekto maistinės dalies realizavimui. Bet ir iki šito dar baisiai daug ką nuveikti reikia, todėl e-mail’ą karts nuo karto patikrink jau nuo kitos savaitės, susitariam? O truks… Kol bus norinčių su manimi kalbėtis.

Ir dar šis tas. Baisiai opus reikalas yra eiliškumas (aš, leiskite priminti, norėčiau aš to ar jau nebelabai, matematikė, nariai sekoje turi būti sudėlioti kokia nors iš anksto nustatyta tvarka, kitaip mane ištiks panikos priepuolis, nes negalėsiu prognozuoti sekos, kurią pati sukūriau, elgesio, tolstant į begalybę, o tokie va visokie mano psichiniai nuokrypiai gali pakenkti aplinkiniams (jūs įsivaizduojat, kaip būtų baisu, jei tuo metu pas brolį būtų atėjęs koks nors baisiai simpatiškas vyresnis jo draugas, a?)). Ir, o likimo ironija, čia nieko sąžiningesnio projekto dalyvių atžvilgiu už visišką atsitiktinumą sugalvoti nepavyko. Todėl problemos sprendimas čia tėra vienas – įrašai bus skelbiami iš anksto (dėl manęs) burtais (dėl jūsų) nustatyta tvarka. Bent jau iš pradžių. Tik, leiskite pastebėti, įrašo skelbimas nėra tapatus įrašo juodraščio kūrimui.

Rodos, paminėjau viską. Jei kas nors liko nepastebėta, prašau nesikuklinti, komentaruose man tiesiai į akis drėbti, kad aš – višta ir pamiršau, jog. Gyvūnus neįžeidinėjančio pabūdžio pastebėjimai, pasiūlymai, idėjos ir komentarai taip pat laukiami.

Ir taip, kartais man rodos, kad jei būtų sukurti aparatai pompastikos kiekiui kraujyje matuoti, įpūsčiau tiek, kad atimtų klaviatūrą.


Nes šita savaitė vis dar košių, o man jos patinka. Nes mano šaldytuve galima rasti kokių penkių rūšių sūrio (aš visada maniau, kad esu iš cukraus – dabar man atrodo, kad baigiu apipelyt ir beveik prisijaukinau alergiją pieno baltymams). Nes, kaip netikėta, man vis dar reikia mokytis.

dsc_0571

Kuskusas su trijų rūšių sūriu. Žalias.

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 2 porcijos Gaminimo laikas: 20 minučių

Ingredientai

  • 100 g špinatų
  • 100 g brokolio žiedynų
  • porą saujų šaldytų žirnelių
  • gabalėlį sviesto
  • 100 g kuskuso
  • druskos
  • 60 g mozzarellos
  • 40 g amerikietiško tipo sūrio
  • pora žiupsnių tarkuoto parmezano

GAMINAM

1

Špinatus ir brokolius susmulkinam. Žirnelius traukiam iš šaldymo kameros ir viską nuplikom verdančiu vandeniu. Nedidelėje keptuvėje išlydom sviestą ir sudedam daržoves. Uždengiam ir troškinam, kol žirneliai suminkštės.

2

O tuo metu skaitom kuskuso virimo instrukciją (nes tą, kurį pirkdavau Lietuvoje, virti reikėdavo gal kokias tris minutes, naudojamą dabar pakanka užplikyti ir palikti išbrinkt - bijau duoti tikslius nurodymus). 

3

Pagal ką tik sužinotas proporcijas į keptuvę su jau paruoštais žalėsiais pilam vandens, užverdam, dedam kuskusą, pasūdom (sūriai, čia bus sūrių - nepamirštam) ir elgiamės taip, kaip skaitėm.

4

O kol kuskusas verda/pampsta, smulkiais gabalėliais supjaustom mozzarellą ir tą kitą, iš vokelių ištrauktą. Suverčiam į keptuvę, išmaišom, dedam į lėkštes, pabarstom parmezanu ir apsimetam, kad nieko apie jokias alergijas pienos baltymams girdėję nesam.

Šaltinis: fantazija.

Verdiktas: Kai mano priekiniai dantys staiga atsikiš, bent jau žinosiu, kad buvo verta.

Susiję įrašai

18 Komentarai

  • Komentuoti
    Juliana
    2011.04.16 19:39

    Koks šaunus projekto aprašymas 🙂 Esu tikra, kad net ir tie, kurie žiūrėjo į šį projektą kiek skeptiškai (ar yra tokių?), perskaitę įžangą iškart susivilios 🙂
    Labai labai (:

  • Komentuoti
    Ineta
    2011.04.16 19:49

    Man tai ir patiko aprašymas:))
    Bet perskaičius prieš paskutinę eiltutę prisiminiau kaip tavo tinklaraštis ilgam įstrigo mano galvoje…dėl to peliuko ir vooooro:D Beje tas peliukas jau suvalgytas?:))))

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.04.16 19:57

    Ačiū. :]

    O tas peliukas… Baisiai juokinga istorija. Kol mano voras išalko (badavo pusmetį), peliukas užaugo ir tapo puikiu įrankiu mane ir mano Klecką pašiepinėti (ania, R.?), gavo Sėkmiaus vardą ir naminio gyvūno statusą. Ironiškiausia tai, kad kurį laiką ir voras, ir peliukas gyveno tame pačiame kambaryje kokių 30 centimetrų atstumu vienas nuo kito. ;]

  • Komentuoti
    Ineta
    2011.04.16 19:59

    O geras:)))) Tikrai gera istorija:)

  • Komentuoti
    Indrė
    2011.04.17 12:42

    Labai patiko pirma dalis – stilius tikrai puošnus 🙂

  • Komentuoti
    Simona
    2011.04.17 14:11

    Super idėja ir labai labai laukiu, kada projektas įgaus pagreitį 🙂 Tavo rašymo stilius, kaip visada, labai vėjavaikiskai nuteikia 🙂

  • Komentuoti
    Diana
    2011.04.17 16:29

    Aš tavo įrašus ( tikrindama 52 savaites ), jau kaip desertą pasilieku.

    Aš labai laukiu projekto. Kantrybės tau, darbo tai labai nemažai nusimato ).

  • Komentuoti
    Viktorija
    2011.04.17 21:11

    Perskaičiau projekto aprašymą ir užpavydėjau sugebėjimo įdomiai rašyti 😀 Aš tai tikra tiksliukė… Mano įžangos trumpos 😀

  • Komentuoti
    Asta
    2011.04.18 04:40

    Aprašymas ne-re-a-lus! Laukiu nesulaukiu starto su pirmaisiai interviu, įsivaizduoju, kad bus laaabai įdomu skaityti :)) Šaunuolė, Inga! 🙂

  • Komentuoti
    Rūta
    2011.04.18 09:40

    Kaip visada – puikus stilius ir nerealios idėjos!

  • Komentuoti
    Kitada
    2011.04.18 11:29

    Labai šauni idėja. Prisidedu prie laukiančių.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.04.20 08:23

    Šitaip gi ir nosis viršun užsiriesti gali (žinoma, aš mielai savo snapą į mažą riestą nosytę iškeisčiau, bet reikėtų gal kitų būdų paieškot, ania?). 🙂

    Ačiū labai!

    Dabar jau nebegaliu susimauti. Pažadu stengtis, kad projektas pateisintų į jį sudėtus lūkesčius. Tiek jūsų, tiek mano pačios. 🙂

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2011.04.22 17:32

    dar dėl peliuko… 😀
    Peliukas gyvena labai gerai… 😀 Turi naują narvelį su sukimosi ratu, ir mama sako, jog naktim, o kartais ir paryčiais jis intensyviai ten treniruojasi:D
    Mėgsta būti rankose ir, aišku, būti ne narve, užtad, kai bėginėja grindim- atrodo kaip prisukamas peliukas- slysta kojytės.. :DD

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.04.26 20:26

    Ėėė, tai jis nebe barake? o.O

  • Komentuoti
    Violeta
    2011.06.28 08:13

    Labai šaunu, o jau kaip gražiai parašyta, kad aš bent truputį mokėčiau taip rašyt …. lauksiu su nekantrumu naujų įrašų 🙂

  • Komentuoti
    Kai nori valgyt :)
    2011.06.28 10:05

    Ei, kaip faina!!! o gal galima ir man tuo pačiu tau atsimokėti? 🙂 labai analizuoti ir narstyti po kaulelį nepažadu, bet.. Man prieš kurį laiką gimė panaši idėja,kaip ir tau – pakalbinti kitas blogeres – kuo gyvena, ką mėgsta, kodėl rašo ir t.t. 🙂 Tai, sakau, gal pradėsiu nuo tavęs, m?

  • Komentuoti
    Rennie
    2011.06.28 18:04

    Puiki mintis. Būtinai jungiuosi ir aš.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.06.28 22:31

    Ačiū, Violeta. 🙂

    Oj, prašom. Man baisiai patinka tokie visokie dalykai. Kas ir taip, ko gero, akivaizdu. 🙂

    Būtinai prijungiam. Dėkui.

  • Parašyk komentarą