Rimtas maistas/ Sriubos

Aš nutraukiu virves ir gražios spalvos sriuba.

dsc_0470

Kai sėdžiu balkone su puodu (nes puslitrinis) arbatos ir stebiu, kaip saulė pamažėl ropščias dangun, odos paviršium laksto tūkstančiai skruzdžių (vis dar nesuprantu – šaltis tat ar šiąnakt ne(pri)jaukintas miegas šitaip apie save praneša) ir viskas atrodo kažkaip… Kažkaip.

dsc_0034

Ir mintyse kvatoju iš savo baimių. Voratinklių, kuriuos taip kruopščiai pyniau sau nelyg didžiausiam priešui. Tragedijų, anuomet klykusių – aš noriu išlipti, stabdykit lėktuvą. Savęs neigimų ir bandymų įrodyt teisingai. Juokiuos, kol įskausta pilvą ir parausta skruostai.

Gyvenimas nerealus, išskyrus tas akimirkas, kai užknisa, – rašė F. Beigbeder.
Aha, – atsakė Inga ir paspaudė play.


Sako, gerai yra kasdien suvalgyt dubenėlį sriubos. Negaliu nesutikt.

dsc_0479

Trinta Briuselio kopūstų sriuba

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 2 porcijos Gaminimo laikas: 30 minučių

Ingredientai

  • gabalėlis sviesto
  • nedidukas svogūnas
  • skiltelė česnako
  • 500 ml daržovių sultinio
  • didelė bulvė
  • morka
  • 150-200 g Briuselio kopūstų
  • žiupsnis druskos
  • žiupsnelis pipirų
  • džiovinto arba, jei gyvenam geriau, šviežio baziliko lapeliai

GAMINAM

1

Pasiruošiam daržoves - nulupam ir supjaustom patogaus dydžio gabalėliais. Jei nepatingėsit - išvirs greičiau.

2

Nedideliam puode išlydom sviestą ir sudedam svogūną. Kai jis jau būna nelyg Haris Poteris po nematomuoju apsiaustu, t.y., kone bespalvis, suverčiam česnaką ir pakaitinam pusę minutės - kol kvapas užlieja mažiausiai pusę virtuvės.

3

Pilam karštą sultinį, užverdam, dedam paruoštas morką ir bulvę, o po kokių septyneto minučių - Briuselio kopūstus. Druskos, pipirų ir kitų mylimų prieskonių, jei norisi. Verdam, kol išverda, t.y., visos daržovės jau būna pasiekusios minkštą būvį. Sutrinam. Nors, leisiu sau pastebėti, šitai nėra privaloma - gera toji sriuba ir nepaversta tyre, tikrai.

4

Pilam į dubenėlius, pabarstom baziliku, paskaninam grietine/grietinėle/natūraliu jogurtu (nelygu, ką turite šaldytuve, kaip labai bijot kalorijų ar, o-o-o, kas jums skaniau).

Šaltinis: fantazija.

Verdiktas: Aš visada dedu čia tik tai, kas pavyko-tiko-patiko. Tai, žinokit, šita sriuba – irgi.

Susiję įrašai

6 Komentarai

  • Komentuoti
    Egle
    2011.06.29 05:17

    ale kokia geltona… nepatikėčiau, kad briuselio kopūstų sriuba 🙂

  • Komentuoti
    Indrė
    2011.06.29 06:39

    Va va man kaip ir Eglei pirma mintis buvo, kad spalva ne tokia, kokios tikiuosi iš Briuselių 😀

  • Komentuoti
    Maisto Diletante
    2011.06.29 10:12

    Panašu i morkyciu sriuba 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.06.29 14:48

    Aš gi sakiau, kad jos spalva graži, sakiau! 🙂

  • Komentuoti
    Delilah
    2011.06.29 23:11

    Mmm, sriuba rodos labai skani. :] Reiks pabandyt.
    Nuostabus tas Beidbeger pasakymas. Ir nuotrauka.. įkvepianti. Smagu, kai baimės išsiskirsto pasivaikščiot kur nors už savęs ribų.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.07.04 07:29

    Beidbegeris ir šiaip toks visas teisingas kažkoks. 🙂 Ačiū.

  • Parašyk komentarą