Rimtas maistas/ Sriubos

Aš nutraukiu virves ir gražios spalvos sriuba.

Kai sėdžiu balkone su puodu (nes puslitrinis) arbatos ir stebiu, kaip saulė pamažėl ropščias dangun, odos paviršium laksto tūkstančiai skruzdžių (vis dar nesuprantu – šaltis tat ar šiąnakt ne(pri)jaukintas miegas šitaip apie save praneša) ir viskas atrodo kažkaip… Kažkaip.

dsc_0034

Ir mintyse kvatoju iš savo baimių. Voratinklių, kuriuos taip kruopščiai pyniau sau nelyg didžiausiam priešui. Tragedijų, anuomet klykusių – aš noriu išlipti, stabdykit lėktuvą. Savęs neigimų ir bandymų įrodyt teisingai. Juokiuos, kol įskausta pilvą ir parausta skruostai.

Gyvenimas nerealus, išskyrus tas akimirkas, kai užknisa, – rašė F. Beigbeder.
Aha, – atsakė Inga ir paspaudė play.


Sako, gerai yra kasdien suvalgyt dubenėlį sriubos. Negaliu nesutikt.

dsc_0479

Trinta Briuselio kopūstų sriuba

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 2 porcijos Gaminimo laikas: 30 minučių

Ingredientai

  • gabalėlis sviesto
  • nedidukas svogūnas
  • skiltelė česnako
  • 500 ml daržovių sultinio
  • didelė bulvė
  • morka
  • 150-200 g Briuselio kopūstų
  • žiupsnis druskos
  • žiupsnelis pipirų
  • džiovinto arba, jei gyvenam geriau, šviežio baziliko lapeliai

GAMINAM

1

Pasiruošiam daržoves - nulupam ir supjaustom patogaus dydžio gabalėliais. Jei nepatingėsit - išvirs greičiau.

2

Nedideliam puode išlydom sviestą ir sudedam svogūną. Kai jis jau būna nelyg Haris Poteris po nematomuoju apsiaustu, t.y., kone bespalvis, suverčiam česnaką ir pakaitinam pusę minutės - kol kvapas užlieja mažiausiai pusę virtuvės.

3

Pilam karštą sultinį, užverdam, dedam paruoštas morką ir bulvę, o po kokių septyneto minučių - Briuselio kopūstus. Druskos, pipirų ir kitų mylimų prieskonių, jei norisi. Verdam, kol išverda, t.y., visos daržovės jau būna pasiekusios minkštą būvį. Sutrinam. Nors, leisiu sau pastebėti, šitai nėra privaloma - gera toji sriuba ir nepaversta tyre, tikrai.

4

Pilam į dubenėlius, pabarstom baziliku, paskaninam grietine/grietinėle/natūraliu jogurtu (nelygu, ką turite šaldytuve, kaip labai bijot kalorijų ar, o-o-o, kas jums skaniau).

Šaltinis: fantazija.

Verdiktas: Aš visada dedu čia tik tai, kas pavyko-tiko-patiko. Tai, žinokit, šita sriuba – irgi.

Susiję įrašai

6 Komentarai

  • Komentuoti
    Egle
    2011.06.29 05:17

    ale kokia geltona… nepatikėčiau, kad briuselio kopūstų sriuba 🙂

  • Komentuoti
    Indrė
    2011.06.29 06:39

    Va va man kaip ir Eglei pirma mintis buvo, kad spalva ne tokia, kokios tikiuosi iš Briuselių 😀

  • Komentuoti
    Maisto Diletante
    2011.06.29 10:12

    Panašu i morkyciu sriuba 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.06.29 14:48

    Aš gi sakiau, kad jos spalva graži, sakiau! 🙂

  • Komentuoti
    Delilah
    2011.06.29 23:11

    Mmm, sriuba rodos labai skani. :] Reiks pabandyt.
    Nuostabus tas Beidbeger pasakymas. Ir nuotrauka.. įkvepianti. Smagu, kai baimės išsiskirsto pasivaikščiot kur nors už savęs ribų.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.07.04 07:29

    Beidbegeris ir šiaip toks visas teisingas kažkoks. 🙂 Ačiū.

  • Parašyk komentarą