Desertai/ Keksai ir keksiukai

Grįžimai ir keisti keksiukai.

Visi planai sugriauti ir išmėtyti.
Vienas kažkur virš Alpių, nes skrendant buvo mažai debesuota ir rodės, jog lėktuvas pilvu kabins kalnų viršūnes.
Kitą palikau trivietėj po lova. Netyčia, tiesiog užmiršau, nes daug juokėmės.
Trečią kitą savaitę nunešiu fakultetan, sakysiu, ė-ė-ė, aš dabar truputį paatostogausiu, tik iki kokio vasario.

Ir aš šypsau. Pati sau, viena. Kovas su vėjo malūnais iškeitusi į susitaikymą. Prisikvėpavus miško vidur miesto. Žvelgiu į vėjo jėgaines, kurios šiomis dienomis sukasi, atrodo, pakils, tokios didelės ir galingos, ir hipnotizuojančios, ir šypsau.

Į foodblog’ą. Į laisvę. Gyveniman.


Keisti, o kai kam, pvz, man, dar ir skanūs. Konservatoriams nerekomenduoju – tekstūra, žinokite, ne ta, o ir kokią kruopą karts nuo karto perkąsti gali tekt.

dsc_0205

Citrininiai-aguoniniai keksiukai su kuskusu

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 12 keksiukų Gaminimo laikas: 30 minučių

Ingredientai

  • 75 g sviesto
  • 90 ml kuskuso
  • 200 g miltų
  • 125 g cukraus
  • 25 g aguonų
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • didelis kiaušinis
  • 225 ml pieno
  • 1 citrinos sultys

GAMINAM

1

Orkaitė on - 180. Ištirpinam sviestą. Mikrobangėj ar kitu patogiu būdu. Padedam šonan.

2

Sumaišom visus birius produktus - miltus, kuskusą, aguonas, cukrų, kepimo miltelius - dideliam dubeny, nes mažas reikštų, kad reiks labai tvarkytis po visko, be to, jis reikalingas kiaušiniui išplakt. Tai pasiimam šluotelę ir išplakam.

3

Supilam pieną, išgręžiam citriną (jei prieš tai ją visaip padaužysit, ant stalo pamėtysit ar futbolą pažaisit - sultys bėgs lengviau). Vėl truputį šluotele pasidarbuojam. Supilam praaušusį sviestą. Išmaišom ir viską į didįjį dubenį.

4

Metam šluotelę prie nešvarių indų, pasiimam šaukštą ir neeikvodami per daug jėgų juo pasidarbuojam tik tiek, kad nebeliktų miltų debesų, bet nepersistengiam - permaišymas yra tokio tipo keksiukų priešas numeris du (nes priešas numeris vienas yra neįkaitinta orkaitė). Dedam į formeles po dvi trečiąsias jų tūrio ir kepam. Kokį pusvalandį arba kol iškeps. Vėsinam ant grotelių. Gerai jau, gerai - galima valgyt ir karštus.

Šaltinis: tešlos idėja pasigauta Savaitgalio rendes-vous.

Verdiktas: Kitąsyk dar karštus apipilčiau šauktas citrinos sulčių-du šaukštai vandens-150 g cukraus pudros glaistu. Tada neatsispirtų ir vietiniai konservai.

Susiję įrašai

6 Komentarai

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2011.06.11 20:54

    Sveikinu sugrįžus, o mieloji ***!
    Keksiukai atrodo įkvepiančiai 🙂

  • Komentuoti
    Viktorija
    2011.06.11 21:02

    Smagu, kad sugrįžai 🙂

  • Komentuoti
    Diana
    2011.06.12 05:01

    Kaip aš laukiau šio 'šlovingo momento'.
    Malonu tave matyt ( skaityt ) ;).

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.06.12 05:39

    Aaaačiū! 🙂

  • Komentuoti
    Indrė
    2011.06.14 10:31

    Skamba puikiai. Aš vis dar neragavau kuskuso… Vis dar. Bet ruošiuosi tam morališkai 😀

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.06.15 21:16

    Moterie. Ką tu sau galvoji? Šitoks gėris gi! 😀

  • Parašyk komentarą