Rimtas maistas/ Salotos/ Vegetariški

Paprastumai ir teisingos vakarienės.

O grįžimas gyveniman – reikalas smagus.

Sėdi, valgai braškes su pienu (trečius metus iš eilės pirmųjų dorojimas – nelyg ceremonija), juokies, tada priputi antpirštį (oj, aš gi nepasakojau, koks žioplumo įsikūnijimas esu – kepiau vienądien blynus, t.y., dar tik tešlą maišyt ruošiaus, sviesto reikėjo, o pastarojo atsargos šaldymo kameroj gyvena, išsitraukiau ir pjoviau. Nuoširdžiai taip. O sviesto būta mažiau įšalusio nei manyta. Visus nervus nurėžiau, jei ne kaulas, tai ir visą pirštą nupjovus būčiau, gyja, bjaurybė, negražiai, reikia indus su guminėm apsaugom dabar plaut. Bet blynų, žinokit, kol nuskausminamieji veikė, vis tiek prikepiau.) ir paleidi į Ievą, o jis išskrenda pro langą, ir vėl juokies, paskui geri vyną ir mąstai, kad o man rodos, niekas nepasikeitė ir aš nė išvažiavus nebuvau. Bet buvau. Ir suvokimai nebeskauda. Ir viskas paprasta.

dsc_0393-1


O kol manęs nebuvo, Ieva nusipirko gražią lėkštę. Ir kai dėliojau salotas joje, sakė, jog privalau paminėt – čia, žinokit, jos lėkštė. Nū ir kas, kad nesimato. Užtat greit galėsiu kartu su Makaule (kietas multikas buvo, tikrai tikrai) pasaulį užvaldyt. Kriaaaaapšt!

dsc_0424

Keptas sūris

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 1 porcija Gaminimo laikas: 30 minučių

Sūriui

  • 3 pusriekės (arba kiek skrandin telpa) riebaus varškės sūrio
  • česnako granulių
  • čili pipirų
  • sezamo sėklų
  • druskos

patiekimui

  • penketas-šešetas mėgstamų salotų lapų
  • keletas svogūnų laiškų
  • pomidoras
  • druskos
  • pipirų
  • šlakelis aliejaus

gaminimo eiga

1

Orkaitė on - 180. Pasiimam folijos lapą, sviestu/aliejum negausiai (bet būūūtinai, jei nenorit paskui laukt, kol sūris atvės, ir galėsit kaip nors tą daiktą nukrapštyt) patepam, sūrį išdėliojam ir pagal skonį/aštrumo poreikį pabarstom anksčiau minėtais prieskoniais. Gražiai supakuojam ir kišam penkiolikai minučių pasišildyt. O po to dar tiek pat - tik jau nudengus, vasara, žinote, niekas baltas būti nenori, lai truputį įdega.

2

Kai jau liks kokios penkios minutės iki proceso pabaigos, salotų lapus suplėšom, svogūnlaiškius supjaustom, pomidorą suraikom, druska ir pipirais pabarstom, aliejum apšlakstom - salotas padarom, norėjau pasakyt. Dėliojam ant viršaus sūrį ir pamąstom, kad, va, kaip paprasta, o kaip neblogai. Skanaus.

Šaltinis: fantazija.

Verdiktas: Čia vienas geriausių sūrio utilizavimo būdų. Vat taip va.

Susiję įrašai

8 Komentarai

  • Komentuoti
    Justas
    2011.06.15 21:28

    Kažkaip labai sukėlė apetitą tas sūris.. Mama, gauk sūrio. Ačiū. 😀

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.06.15 21:34

    Nebūtų panom egzo penktadienį, sakyčiau, atvaryk vakarienės, nes sūrio gabalas dar liko. Arba, ė-ė-ė, sūris gi transportabilus!

  • Komentuoti
    Karolina
    2011.06.16 06:22

    Aš ir nesenai panašų kepiau :))

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.06.16 06:33

    Betgi tikrai. Čia gal koks vasaros maistaa. Ar ką. 🙂

  • Komentuoti
    Indrė
    2011.06.16 07:03

    Sūris yra vienas tobuliausių išradimų (: bet kokiam pavidale 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.06.16 11:32

    Nedrįstu ginčytis. 🙂

  • Komentuoti
    Jurgita
    2011.06.16 20:32

    Jėga, kad grįžai 🙂 Su sūriais, keksiukais ar tiesiog keliom įrašų eilutėm – pasiilgau.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.06.18 12:23

    Grįžti gera. Ypač, kai jauti, jog laukė. Ačiū. 🙂

  • Parašyk komentarą