Mėsos patiekalai/ Rimtas maistas

Perfekcionizmas ir dar vienas varškės sūrio panaudojimo būdas.

dsc_0504

Jis niekada nelaimi.

Normalūs žmonės lipdo save idealų iš plastilino. Pasistato netolies – žalią, mėlyną ar nelyg vaivorykštė – ir pamažėl taiso save pagal tą modelį. Jei kas niekaip nepavyksta, truputį nuliūsta, gal net pykteli ant savęs, bet, žiū, po valandos pokyčiai jau įvykę. Modelio netikslaus būta, pasirodo. O kai jau būna it to žaliojo/mėlyno/spalvoto dvynys, nueina į maximą, papildo plastilino atsargas ir tą, idealųjį, lipdo iš naujo. Ir taip be galo. Girdėjau kalbant, jog šitai žmonėse tobulėjimu vadinama.

O mūsuos dirbama su metalu. Valandų valandas/metų metus mąstoma, tikslinama, ieškoma, kol pagaliau atrandamas tasai, kuris niekada nepralaimi. Sėkmė jam kaip kokia ranka, koja ar nosies šnervė – savaime suprantama, įaugusi į kraują; pagauta ir suvaldyta. O tada jau karštis, lydiniai (platininiai, žinoma, nenorim alavinio kareivėlio likimo) ir štai – remontuojam save pagal JĮ. Nė žingsnio šonan. Ir, ak, kaip netikėta, kur nors vis tiek susimaunam. Bet anglys baigėsi, krosnies nebeužkursi, idealo nepataisysi, išvada viena – čia mes niekam tikę. Savidestrukcija. Arba stagnacija, jei labiau pasiseka. O paskui vėl bandom, vėl alkūnėm per asfaltą ar nosim į sieną. Ir taip be galo. Nė per žingsnį taip ir nepriartėdami.

Bet šitai nėra nekintama, na, tasai begalinis ciklas. Mišiniai, žinoma, negalimi, bet visuomet galima apsigalvot ir pakeist materiją, su kuria dirbama.

Ir tobulai sveikt nuo perfekcionizmo, chi-chi.


Akivaizdu – tas varškės sūris, barakan atsigabentas, buvo tikrai didelis. Mintyse sušmėžavo kažkur matyti kalakutienos maltinukai su varške ir, va, pietūs.

dsc_0528

Kalakutienos ir varškės sūrio kepsneliai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 6 kepsneliai Gaminimo laikas: 20 minučių

Ingredientai

  • 200-250 g kalakutienos faršo
  • 1/2 svogūno
  • dosnus žiupsnis druskos
  • žiupsnis pipirų
  • žiupsnelis džiovinto raudonėlio
  • 1/2 šaukštelio česnako granulių
  • 100 g riebaus varškės sūrio
  • kiaušinis
  • aliejus kepimui

GAMINAM

1

Svogūną susmulkinam ir su visais minėtais (arba nebūtinai) prieskoniais sudedam į faršą. Idealu, jei galim sau leist apie juos pamiršt porai valandų - anksčiau minėtų veikėjų draugystė kalakutieną subręsti priverčia, t.y. kaip šioks toks marinatas suveikia. Bet jei perfekcionizmas jums svetimas, tai nieko blogo nenutiks, jei proceso šitam etape ir nepristabdysit.

2

Gabalėliais supjaustom varškės sūrį. Mažais tokiais. Bet jokiu būdu netrinam/netarkuojam/pirštais netrupinam. Gi tik šimtgramis, nepervargsit ir peiliu pasidarbavę. Dedam į faršą. Ten pat ir kiaušinį. Išmaišom. Neišsigąstam fakto, kad masė lengvai šaukštu maišoma - viskas gerai.

3

Keptuvėje įkaitinam šlakelį aliejaus, šaukštu formuojam kepsnelius - kaip kokius blynus, tik storesnius. Apkepam iš abiejų pusių. Valgom su kuo patinka (su padažu ar kokiu draugu).

Verdiktas: Nepretenzingi, bet ir blankiais nepavadinsi – pats tas.

Susiję įrašai

6 Komentarai

  • Komentuoti
    Ineta
    2011.06.21 16:57

    Rašausi į sąrašą:)) ir vyriškam skrandžiui bandysiu įtikt:)))

  • Komentuoti
    Egle
    2011.06.22 04:54

    labai panašius kepam. yra praėjusiam virtuvės numery receptas 🙂 mano mėsėdžiai sako, kad baisiai skanūs.

  • Komentuoti
    Karolina
    2011.06.22 05:37

    Maniškiai tikriausia iškart suuostu apie sūrio buvimą 😀

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.06.22 09:56

    Svarbiausia iš anksto nepranešinėt apie sudedamąsias dalis, tuomet viskas pavyksta. Dažniausiai. 🙂

    Hm, hm. Reikėtų pradėt akyliau sekt lietuvišką spaudą (t.y., leist sau pagaliau nusikapstyt iki žurnalų lentynos, prieš tai pasižadėjus, jog pirksiu tik vieną-vienut-vienutėlį), o tai kitąsyk, žiū, dviratį išrasiu. 🙂

  • Komentuoti
    Linetė
    2011.08.19 17:42

    na žinote jūs dar ir poetė ???
    suprantama, tai irgi menas po tokių pietų 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.08.19 18:51

    Ne, ne poetė, tik būties sugelta. Ko gero, pietūs ir bus šito priežastis. 🙂

  • Parašyk komentarą