Desertai/ Sausainiai

Vyksmai ir braškės sausainiuose.

Aš pavagiu savo laiką, sukišu po lova ir mąstau, kad negyvenu taip, kaip noriu penkios minutės prieš miegą. Bet beveik.

O gal man tiesiog baisu. Na, būna, turi žmonės svajonių, tokių didelių, kad patys netiki, jog kada nors šitai bus jų gyvenimas. Norėtų, bet. Tai va, prisinorėjau, rodos. Papasakosiu, žinoma, kai tik bus ką.

Ir projektas pamažėl vyksta. Tik įspėju, mieli blogeriai, kantrybės. Viskas per tą pavogtą laiką.


dsc_0042 dsc_0054

Braškių savaitė, sako. Ir pagaminu tris patiekalus, o pasakoju tik apie sausainius. Palauks kur nors archyvuos. Geresnio meto.

dsc_0078

Biskvitiniai braškių sausainiai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: ~30 sausainių Gaminimo laikas: 45 minutės

braškėms

  • 400 g braškių
  • šaukštas citrinų sulčių
  • 2 šaukštai cukraus

sausainiams

  • 320 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 120 g cukraus
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 90 g šalto sviesto
  • 170 g grietinės

Gaminimo eiga

1

Orkaitė on - 190. Braškes nuplaunam ir susmulkinam. Mažesnias ketvirčiais, didesnes - į aštuonias ar net kokias dešimt dalių. Sumaišom su dviem šaukštais cukraus ir citrinos sultim. Padedam į šoną.

2

Dideliam dubeny persijojam miltus su kepimo milteliais. Ten pat sudedam cukru, vanilinį cukrų ir druską. Išmaišom. Nedideliais kubeliais įpjaustom sviestą ir darbuojamės pirštukais tol, kol sutrinam trupinius. Dedam grietinę. Makaluojam šaukštu, dėdami visas pastangas, kad šitai suliptų į tešlą. Jei dabar mąstot, kad čia tikrai pamirštas paminėti kiaušinis, tai išduosiu paslaptį - čia shortcake tešla, t.y. toks biskvitas, gaminamas iš miltų, cukraus, sviesto, keliamosios medžiagos ir pieno/grietinės/grietinėlės, dažniausiai - be kiaušinių, labai gerai draugaujantis su braškėm. Tai dabar jas ir sudedam. Išmaišom, kol daugiau mažiau tolygiai pasiskirsto.

3

Kepimo skardą išklojam kepimo popierium ir šaukštu dėliojam krūveles, didelius tarpus palikdami. Kepam 10-15 minučių, kol lengvai paruduoja. Vėsinam ant grotelių ir nusprendžiam, kad, ak, ak, kepsiu ir kitąmet.

Verdiktas: Tikrai kepsiu.

Susiję įrašai

8 Komentarai

  • Komentuoti
    Indrė
    2011.07.04 07:16

    Et o braškės tai jau į pabaigą…

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.07.04 07:29

    Tai čia toms, paskutinėms, kai jau su pienu pabosta (aha, aha, lyg tai įmanoma). Manau, kad avietės čia irgi įsipaišytų. Arba mėlynės, lengvai patrintos. Vyšnios – irgi. Va, reikėtų pabandyt su vyšniom!

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2011.07.04 07:49

    aha kaip gerai, kai braskes gali "pabosti", nes as ju siemet neipirkau uz 14 Lt uz kila. dukart tevalgiau… o cia mat net i sausainius sukiso. prabanga sakyciau

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.07.04 09:56

    O taip. Visada žinojau, kad turėti kaimą, o kaime daržą – dalykas prabangus. Ir, ak, negi mano regėjimas taip suprastėjo. Dar penktadienį mačiau po 8 lt/kg.

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2011.07.04 10:01

    Klaipedoje penktadieni buvo 14 Lt/kg – atejau pamaciau ir pabegau…

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.07.04 10:25

    Ir ką man dabar daryt? Nenaudot maisto produktų, kurių kažkas negali įpirkt ar kaip? 🙂

  • Komentuoti
    Indrė
    2011.07.05 10:15

    Braškių su pienu nevalgau – mėgstu jas sutrintas, o kai sutrini ir jos pieną sutraukia – feee. Už tai mielai kapoju vienas arba su jogurtu 🙂

  • Komentuoti
    Maisto Diletante
    2011.07.05 16:36

    Tikrai siemet braskiu jauciuosi kaip ir neparagvus normaliai, taip greitai dingo

  • Parašyk komentarą