Desertai/ Pyragaičiai/ Sausainiai

Nieko nepadarysi ir roksai.

dsc_0133

Blogai jaučiuos, tikrai.

Blog’as man davė daug. Darbą, kurio nė sapnuot nedrįsau (ok, ok, ne blog’as pats savaime, bet jei ne jis, niekada nebūčiau išdrįsus pabandyt). Žmonių – skaitančių, gaminančių, šypsančių komentaruose ir verčiančių pačios lūpų kampučius judėt ausų link, giriančių ar peikiančių, neleidžiančių sustabarėt.

Julę. (o nuoroda šita, nes šiandien HoumerisDžeiSimpsonas minėjo būtent tą kramštūškę ir antrąsyk vedė Mardžę)

O aš nė neiškepiau torto jo gimtadieniui.

Palikau, iškeičiau, pardaviau, atidėjau geresniems laikams, sulaužiau pažadus. Bjauriausia, kad nė negaliu sakyt, kad dabar jau tikrai tikrai bus kitaip. Nes nežinau, nes gyvenimas manim manipuliuoja it patyręs pokerio žaidėjas – mano korta gera, žinau, laimėjimo procentas didelis, negaliu pasitraukt, o jis vis kelia statymus ir man neramu.

Todėl kepu roksus. Kaltei išpirkti, bet truputėlį.


Mano mama kartais moka įtikinamai kalbėt. Apie jaunystės dienų skanėstus, pėvėzė. Ir negali nebandyt.

dsc_0097

Roksai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 18-20 nemažų sausainių Gaminimo laikas: 30 minučių

Ingredientai

  • 500 g miltų
  • 200 g cukraus
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 100 g šalto margarino
  • 50 g razinų
  • kiaušinis
  • 90 ml vandens
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • šaukštelis acto

GAMINAM

1

Orkaitė on - 190. Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sumaišom dideliam dubenį.

2

Nepatingim, lai pasiskirsto tolygiai. Įpjaustom šaltą margariną ir trinam tarp pirštų, kol pasidaro trupiniai (primena smėlį, bet aš nenoriu vartot šito žodžio kalbėdama apie maistą, nes vien nuo minties apie smėlį tarp dantų oda eina pagaugais ir negera pasidaro - kiti taip reaguoja į braukimą nagais per lentą ir panašiai). Įmaišom razinas ir padarom duobę, į kurią įmušam kiaušinį. Atsimatuojam vandens, pilam į jį actą ir sodą. Pakrykštaujam kaip vaikystėj, kai panašiu būdu (tik su citrinos rūgštimi vietoj acto ir šaukšteliu cukraus) šitaip gamindavomės limonadą. Pilam į tą pačią duobę ir minkom, kol nelieka sausų miltų. Viskas.

3

Tešlą padalijam į 18-20 dalių. Dėliojam į skardą - išvaizda pernelyg nesirūpinam, tik stengiamės, jog būtų labiau plokšti nei apvalūs ir neturėtų kokių nors išsišokėliškai liesų vietų, mat jos iškeps greičiau ir paskui dar, neduokdie, degt pradės. Tarpus paliekam didelius. Kepiau per du kartus, va. Kepam 15-20 minučių.

4

Paskandinam cukraus pudros debesy, kai atvėsta.

Šaltinis: beveik supermamos.

Verdiktas: Jie beveik tokie. Nujaučiu, kad jei būčiau kepusi su amonio karbonatu kaip kildinamąja medžiaga, sakytų, jog tie. O šuo (kurio vardas Čiunčia – tokio sutvėrimo kitaip nepavadinsi), kol fotografavau lauke ant suolo, žiūrėjo va šitaip ir negalėjau nusisukt. Jam, matyt, kvepėjo nepriklausomai nuo puriklių.

dsc_0069

Susiję įrašai

19 Komentarai

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2011.08.18 20:12

    EEEE Inga aš noriu šitų… davai atvežk jų man į Daniją :DD

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.08.18 20:15

    Aš jau dairaus pigių skrydžių, jau dairaus… 🙂

  • Komentuoti
    Viktorija
    2011.08.18 20:16

    Gaila, gaila, kad delfis pavogė visą laiką ir norą rašyti čia… Aš taip laukiau pokalbių su blogeriais 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.08.19 06:39

    O aš niekur nesakiau, kad jų tikrai nebus. 🙂

  • Komentuoti
    Viktorija
    2011.08.19 12:29

    Tada gerai, lauksiu jų ir toliau 😉

  • Komentuoti
    Diana
    2011.08.19 14:53

    Laukiau, laukiau ir sulaukiau.
    O pas tave viskas labai gerai, rodos. 🙂

  • Komentuoti
    julė
    2011.08.19 16:47

    _
    aš šįryt nubudau ir galvojau, kaip labai pasiilgau tavo įrašų. Net pakomentavau delfyje kaip užkietėjusi delfio komentatorė.
    Dar mindama jaučiau-mąsčiau-galvojau-jaučiau, kad noriu su(si)organizuoti mums kokį pasimatymą. nes dalykai, nes dienos, ne, jokių racionalumų — nes pajutau, kad noriu labai. gal ir tu.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.08.19 18:02

    Viktorija 🙂

    Diana, būna, tik rodos. Bet ir tiek jau daug. 🙂

    Žinai, perskaičiau rytą tavo komentarą delfy ir pamintijau sau tyliai, kad, chi, tu mintimis moki prisikviesti laiškus, o aš – pranešti apie įrašų buvimą. Ir ne gal, ne gal. Tik kada man pavyks Vilnių pasiekt – nelabai aišku. Neplanuoji šį ar kitą savaitgalį važiuot pažiūrėt, kaip cukinijos dzūkiškuos soduos dera? Nes man iki ten tik kokie dvidešimt kilometrų, tik kokios penkiolika minučių, ėėė, parsivežčiau savo kaiman, jei tik nelytų, ėėė, gertumėm arbatą po vėjo jegainėm. Mėtų, anądien su irklu ant kelių švendryne skyniau mėtas, jos NENORMALIAI kvepia. Ėėė.

  • Komentuoti
    julė
    2011.08.19 18:06

    Po velnių, kaip noriu. Bet nelyg tyčia – rytoj išlydime bendra-kursę, bendra-klasę metams Olandijon, o sekmadienį būsiu tikra Corporate Culture mergiotė, ir už savo įmonę važiuosiu velomaratone ir

    eik sau.

    Bet jei ne šį, ne kitą – tai dar bus ir bobų (kur kirtis?) vasara, ir atvažiuosiu. Po paraliais, man juk reikia įsitikinti, kad pūkuoti ne tik keturkojai būna, ane :}?

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.08.19 18:17

    Tie Vilniuj, tų pažiūrėt nuo rugsėjo tau bus dvi minutės kelio nuo ten, kur obuoliai atrodo gražesni. 🙂

    O jei ne šį, ne kitą – bet kada, jegainės niekur nedings, mėtų paslėpsiu. Ir šiaip. 🙂

  • Komentuoti
    julė
    2011.08.19 18:39

    O jie dar ir daugiskaita? ._o (ketipinioro iš pradžių, o tada – jūra iki kelių)

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.08.19 18:43

    Jeigu kartais netyčia sugalvosiu parodyt, kaip ji valgo, kurį laiką bus daugiskaita. 😀 (aha, aha, lovos barakuos smagesnės nei Ten, galėsi išbandyt, kad šitaip noris, chi chi)

  • Komentuoti
    Jurgita
    2011.08.19 19:17

    O aš tik norėjau pasakyt, kad man tave patinka skaityt visur. Tik blogo nepamiršk šiukštu 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.08.19 19:35

    O kai kurie kai kurių TIK kitiems kai kuriems yra labiau NET. Ačiū. 🙂
    Nepamiršiu.

  • Komentuoti
    Asta
    2011.08.22 10:02

    Man irgi, man irgi tave skaityti patinka 🙂 Ir ten, ir čia 🙂

    Bet žadėtų pokalbių projekto, kaip ir Viktorija, aš irgi laukiu. Kaip ir kiekvieno įrašo, iš tiesų 🙂 Todėl, dabar, sulaukus – valio valio! Laukiam dažniau 🙂

  • Komentuoti
    Simona
    2011.09.24 14:14

    Insolente, pasiilgau jau :)Labai smagus Tavo rašymo stilius – tikrai tikrai ;)tiek čia, tiek Delfyje..Tu visur nuostabi 😀

  • Komentuoti
    Justinas
    2011.11.06 13:43

    Norime bendradarbiauti su jūsų blogu. Ar galite parašyti mums el.paštu į biuras@klientupaieska.lt arba paskambinti telefonu 8 670 243 14 ir aptartume tai plačiau, nes nerandame jūsų kontaktų. Ačiū, iki malonaus Justinas Ilisevičius.

  • Komentuoti
    Dalia, Septyni virtieniai
    2011.11.17 19:37

    vaje, aš nuo gyvenimo kaip atsilikau… pagalvojau, kaži kaip tos smulkmenos, atėjau patikrinti… o čia kažkokios užuominos apie delfius,,,o aš nieko nežinau

  • Komentuoti
    Insolente.
    2011.12.14 07:48

    Ačiū, Simona. 🙂

    Smulkmenos – reikalas lėvas, akivaizdu. Autorė nesugeba teisingai laiko paskirtstyt, kad viskam užtektų, visokie delfiai and co visa suryja, o tai yra baisu ir neatleistina.

  • Parašyk komentarą