Kiti/ Pusryčiai

Būna dienų ir granola per 10 minučių.

dsc_0229

Kai troleibusai važinėja greičiau, radiatoriai karštesni, eilės prie kasų mažesnės, darbas rodosi pats-geriausias-pasaulyjeeeeee ir viskas šitaip paprasta. Ir gražu, ir gerai.

Kai klyki į pagalvę, kai visi troškimai sutelpa į vieną noriu-būt-kuo-nors-kitu, kai jauties pakeliui iš proto, kai priverti kaimynus nebeklausyt Lietaus radijo. Kai automobilis vis dar neužsiveda.

Kai vakare pasikloji grindis (žr. įrašą apie miegą), nes rytą truputį pramigai ir nespėjai, paskui guli vonioje, o ore garai perpus su ramybe, tuomet apsiauni futbolininko kojines ir bandai įsimint vartelių kodą, ir kalbini apsauginį, vardu Juozukas, kuris tą vakarą, ko gero, nė nebudi, kai visos tavo baimės baigiasi ten, kur prasidėjusios, maždaug tarp bulvių tarkavimo mašinos skleidžiamų garsų ir kutenimo.

Kai pasižadi perlinių kruopų-varškės kotlečiukus vakarienėms (kintančiuose elgesio modeliuose pažadų laužymas nebenumatomas, jei ką) ir visą dieną piktybiškai tingi.

Kai K. šaldytuvo lentynoje palieki gabalėlį sūrio, mat šitaip buvo sutarta, jei Štikono hOrmoninės analizės bus bent aštuoni, kai po trijų dienų pakilusios temperatūros kaip vienintelio simptomo ima skaudėt valgyt grūdėtą varškę (su šaukšteliu rudo cukraus – teisingas būdas, žinokit), kai sekmadieniais dirbi ir vilnonės kojinės nepakankamai šildo.

Būna dienų.


Kai virtuvė kvepia kaitinamu medum.

Granola keptuvėje

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 4 porcijos Gaminimo laikas: 15 minučių

Ingredientai

  • 30 g sviesto
  • 2 šaukštai medaus
  • žiupsnelis cinamono
  • žiupsnelis druskos
  • 200 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
  •  
  • 50 g pieniško šokolado
  • pora saujų džiovintų bananų

GAMINAM

1

Keptuvėje kaitriai išlydom sviestą su medumi. Kai ima burbuliuoti, dedam cinamono bei druskos ir suberiam avižinius dribsnius. Maišom ir kepam kokias 5-7 minutes, kol dribsniai apskrunda. Pilam ant kepimo popieriaus ir ataušinam.

2

Saldesniam ir labiau-gabalais variantui imam 150 g avižų. 

3

Per bananus pervažiuojam kočėlu ar patraiškom delnuos. Šokoladą sukapojam. Paskui pilam ant granolos pasukų, įpjaustom obuolio ar gerai sunokusį kivį ir toliau kapojam.

4

Arba pilam pieno. Arba natūralaus jogurto. Arba tiesiog jogurto, jei niekada-man-cukraus-nebus-per-daug. Arba nededam bananų anei šokolado. Prikaramelizuojam pilnas rieškutes migdolų ir dedam saujomis džiovintų spanguolių rūgšties balansui palaikyt. Arba naudojam kitokius riešutus, skrudintus arba ne, sėklų visokiausių, dar - džiovintų vaisių. Arba nededam nieko. Bet „nieko“ reiškia minus tris gardumo taškus, todėl šito varianto nesirenkam.

Verdiktas: mano spintelėj jos visados yra.

Susiję įrašai

10 Komentarai

  • Komentuoti
    julė
    2012.01.22 21:35

    žinai ką,
    aukštyn žemyn griežtai įrėmintoj erdvėje

    va ką
    pamanew, pamaniau.

  • Komentuoti
    Sandra
    2012.01.22 22:21

    Kaip man tavo rašymo stilius patinka. Nerealus 🙂

  • Komentuoti
    Viktorija
    2012.01.22 22:53

    Ir aš šiandien su granola, tik netokia greita ir su mažiau įdomia įžanga 🙂 O Tavo stilius ir man patinka 🙂

  • Komentuoti
    Rolandas
    2012.01.23 07:47

    Va, šitą reikalą ir bandysiu daryt šiandien 🙂
    Vartelių kodą pameni – kūl. Juozukas šiandien budi – ryte sveikinosi man į darbą skubant 🙂 O tą reikalą apie mėlynę mažytę, tikiuosi jau pamiršai :):):)

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.01.23 11:20

    Aš pirmąsyk šitaip labai noriu, kad manymai tavieji būtų neteisingi. Gi sunku yyyyyra.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.01.23 11:21

    Nū, aš nieko ypatingai žavaus ar kitoniško tame stiliuj nematau, bet vis tiek smagu. 🙂 Ačiū.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.01.23 11:22

    Šaldikly kaip tik yra lygiai pusė stiklinės moliūgų tyrės. Vos tik rasiu laiko lėčiau pagyvent, kibsiu. 🙂 Dėkui.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.01.23 11:25

    Kas šįsyk išbėgs ir prisvils, ir tu nežinosi, ką daryt? 😀
    O pamaina ar ne kas keturias paras keičiasi? Jei taip – tai penktadienį aš tikrai galėsiu jį kalbint! 😀
    Turi omeny tą miniatiūrinę delno dydžio kraujosrūvą? Aha, pasidariau abdukciją ir pamiršau iškart. 😀

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.10.19 21:27

    O kodėl netinka greito paruošimo avižos?;)

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.10.21 09:48

    Todėl, kad jos, būdamos greito paruošimo, gali šast ir išvirt tame sviesto/medau mišinyje, o ne iškept, t.y., pavirst saldžia koše, kuri vėliau gabalais apkeps. Gal ir valgoma, bet ne granola. Kita vertus, net ir greito paruošimo avižos greito paruošimo avižoms nelygu… 🙂

  • Parašyk komentarą