Rimtas maistas/ Vegetariški

Išbarsčiau žodžius ir bemėsiai kotletai.

Į savo dienas vakarus pamažėl įpinu Hamiltono principą, o terminale rašau kreipinius SQL interpretatoriui (labas, mielasis, nagi, išrikiuok man knygų autorius pagal vardą – pasirodo, netinka; gal dar nesam pakankamai artimi). Ir tikrai, viskas kaip anksčiau.

Tik aš mažumėlę kitokia. Sakytum, palikus paikumą dar už anų vartų, o gal prancūzuos – tiksliai nežinau. Bet šitaip geriau, nepalyginamai.

Per tris dienas pagaminu ir išfotografuoju viską dviems delfiams, nes namuos nebuvau jau veik du mėnesius, derėtų parvažiuot (ir visai  ne dėl to, kad baigėsi bulvės ir stiklainiukai spintelėje tik tušti (nors čia – ženklas rimtas)), ir paskui kraunu broliui spurgas ir žagarėlius dėžėmis, nes visai nebeaišku, ką su tokiais kiekiais veikt. Nesiskundžia, net indus pasisiūlo išplaut pietų užsukęs, o čia jau, žinokit, net ne tai, kad oho, o mažų mažiausiai – oho kubu.

Ketvirtądien pietums užsimanau ko nors iš ten, kur apie viską pagalvota; perdozavau mosuoti mentele, o buvau manius, kad šitaip nebūna.

Dar einu žvejų parduotuvėn lervų Kleckui. O mielosios, jeigu norit sužinot, kas yra dėmesingas aptarnavimas, kada nors ir jūs tenai užsukit, chi.

Ir kiti dalykai, kuriuos apkalbėt dabar nerandu žodžių.

Lyg ir nebūtų kuo skųstis, bet. Tai gal tuomet ir nesiskųsiu.


Aš tikrai buvai pasiryžus nueit maximon ir nusipirkt koldūnų. Tuomet prisiminiau, kad šaldytuve gailiai rauda virti avinžirniai, lauke šalta, o aš tingiu.

Avinžirnių kotletai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 2-3 porcijos Gaminimo laikas: 20 minučių

Ingredientai

  • 2 stiklinių virtų avinžirnių
  • nedidelio poro baltosoji dalis
  • pora skiltelių česnako
  • nedidelė morka
  • 50 g fermentinio sūrio
  • didelis kiaušinis
  • 2 šaukštai džiuvėsėlių
  • druska
  • malta saldžioji paprika
  • čiobrelis
  • aliejus kepimui

GAMINAM

1

Avinžirnius aptrinam blenderiu ar šakute. Sakydama aptrinam turiu minty, jog masė neturi būt vientisa - net vienas kitas sveikas avinžirnis pasilikt gali.

2

Porą supjaustom pusžiedžiais, česnaką sukapojam. Morką ir sūrį sutarkuojam. Viską sudedam į avinžirnius, sykiu įmušam kiaušinį ir įberiam džiuvėsėlių. Dar - druskos, paprikos, čiobrelio. Išminkom.

3

Keptvuvėje įkaitinam nekuklų šlakelį aliejaus. Iš masės formuojam kotlečiukus ir kepam, kol iš abiejų pusių dailiai apskrunda.

4

Valgyti gardžiausia su duona ir šviežiom daržovėm. Bet jeigu jūsų šaldytuvą vargina tuštybė, o jus - tingumas, tai visai sueina ir su antrą savaitę ten liūdinčiu batonu ir konservuotais pomidorais. Skanaus.

Verdiktas: aš mėgstu kotletus. Bemėsius – ypač.

Šaltinis: įkvėpta Surfing the world ciusine su labai stipriom modifikacijom.

Susiję įrašai

14 Komentarai

  • Komentuoti
    Jurgita
    2012.02.12 21:17

    ou jes, šituos ir aš gaminu, tik labiau į indišką pusę, su visais kuminais ir kalendrom 🙂 o valgau su jogurtu 🙂 labai skanus dalykas.

  • Komentuoti
    Viktorija
    2012.02.12 21:23

    Che, che, jei nebūčiau atsisveikinusi su MIF'u, didelė tikimybė, kad būčiau ta, kuri tikrina, kodėl Tavo knygos neišsirikiuoja 😀

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.12 21:29

    Nes gerų dalykų nevalia negamint! 🙂 Jogurtas, sakai? Rytoj likučius su juo pabandysiu. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.12 21:31

    Žinau, Viktorija, anądien su Jule šitai aptarėm ir aš jau net buvau susukus planą, kaip būčiau gerinusis, jei knygos nesiišsirikiuotų teisingai. Ir kaip kurčiau duombazes su receptais, už kurias nebūtų įmanoma neskirt papildomų balų, ir kitokias smagybes. 😀
    Žodžiu, gaila, kad atsisveikinai, baisiai gaila. 🙂

  • Komentuoti
    Sandra
    2012.02.13 10:57

    Nors dabar neturiu nieko bendra su matematika, na gal tik tiek, kad mano fakulteto pavadinimas irgi iš tos pačios raidės, labai žaviuosi tais žmonėmis, kurie tokį dalyką studijuoja. Su matematika buvau visiškai susipykusi mokykloje, mistika man ten, todėl bet kokie "tiksliukai" mano galvoje be jokių išlygų prilyginami genijams. Labai rimtai. 🙂

  • Komentuoti
    Jurga
    2012.02.13 17:17

    žiauriai skaniai atrodo kotlečiokai, tikrai!
    jaučiu, teks ir man juos gamintis. tik norėčiau be kiaušinio. juk išeitų, tiesa? 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.14 08:35

    Matematikai dėkoja už tokį įvertinimą. 🙂

    Nors aš manau, kad kiekvienas mūsų yra skirtingai talentingas: kieno šmegenai skirti analizuot, kieno paišyt, kieno – pasaulį visados gražų matyt. Ir nėra ko tų talentų lygint tarpusavy, paprasčiau viskas pasidaro. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.14 08:38

    Ir ne tik atrodo. 🙂
    Jei nesinori/negalima kiaušo, tai derėtų kuo nors jį pakeist, mat neis apverst – trupės siaubingai. Turiu du siūlymus: džiuvėsius keist kukurūzų krakmolu ir įpilt šlakelį aliejaus, idant masė gautųsi minkoma. Arba sumaišyt šaukštą maltų sėmenų su 3 šaukštais pieno, pabrinkint pusvalanduką ir įmaišyt į tešlą.
    Būtinai papasakoki, kaip gaminai ir kas pavyko. 🙂

  • Komentuoti
    Rūta
    2012.02.15 18:04

    Kažką panašaus neseniai kepiau – gerumas baisulingas. Beje, tamstos šokoladiškai šokoladiškas braunis – baisiau nei nuodėmingas. Neatsivalgomas ir pragaištingas lieknom talijoms 🙂

  • Komentuoti
    aure
    2012.02.17 11:15

    Arba aš labai alkana arba labai skaniai atrodo. Bet spėju abu variantai 🙂 Nors bėk ir kepk, bet avižirniai neišmirkyti. Bet reiks pabandyt 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.19 20:19

    Užtat baisiai sveikas sielai! 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.19 20:19

    Va, va. Kodėl, avinžirniai, niekšai jūs, negalit būt tobuli ir išvirt greitai nelyg kokie lęšiai, a? 🙂

  • Komentuoti
    Justina Vaitkeviciute
    2013.03.05 10:42

    Aš irgi receptuką modifikavau indiškais prieskoniais, dar dėjau saliero stiebą ir kotletai gavosi nuostabaus skonio! Nesu mėgėja ilgai kuistis virtuvėj – dažniausi patiekalai: troškiniai, salotos, sriubos, bet, įtariu, kad šie kotletai bus vienas dažniau gaminamų patiekalų 🙂

  • Komentuoti
    Praeivis
    2014.12.14 14:32

    Labai gaila, bet man iširo šitiek kotletai 🙁 viską dėjau, bet sutrupėjo 🙁 na bet ir taip labai skanu 🙂

  • Parašyk komentarą