Blynai/ Pusryčiai

Nutikimai ir geriausi obuoliniai blynai.

Mano savaitės dabar kokių šešių tūkstančių ir septyniasdešimt trijų pėdų ilgio, nemeluoju. Pirmadienio įvykiai rodosi buvę pernai, vakar vakaras – aną mėnesį. Ir vis daugiau dalykų, kurie nutinka, aš užmirštu. Išsaugau keletą kišenėse, o kitiems leidžiu pasiklyst kažkur pakeliui į septintą trūlą ar išrūkt tabako dūmais; neturiu jums tuščių stiklainių anei plastiko dėžučių, versti raidėmis ar pikseliais dažnai neišeina, nepykit, – šitaip atsisveikinu.

O tarp tų iš kišenės esti visokių smagių (tuos kitus, nepykit, pasilaikysiu sau), pavyzdžiui, buvęs grupiokas, atėjęs pusei paskaitos pavaduot dėstytojo, mat pas jį rašo bakalaurinį. Aš nesu tikra, bet man rodos, kad tąsyk įvyko lūžis ir nauji mano kursiokai nusprendė mane pamėgsią. Ar bent jau ilgiau pakramtysią prieš išspjaudami.

Ir – sese, ko pietums norėsi? Šito išgirst nesitikėjau dar mažiausiai penkmetį. Ok, išvis nesitikėjau, jei nuoširdžiai. Buvo skanu.

Naujasis frykų gūžtos gyventojas. Nors šito, spėju, ir labai norėdama neužmiršiu, sakė, plačiagerklis.

Dar pamenu, kaip atrodo vairo traukės antgalis, kurį man rodė R. pakeliui namo.

Ir dideles dideles K. ir S. akis, kai rytą jiems ramiai sėdint triokšt ir sulūžo virtuvinis kampas. Aniedu netikėtumo fakto apstulbinti beigi sustingę ir isteriškai besijuokianti aš, nes, nū, tos didelės akys! Viskas, manau, dėl to, kad suvalgė per daug blynų, t.y., visus blynus.


Ir nevalia jų dėl to kaltint, blynai tikrai pavyko baisiai gardūs, net, sakyčiau, geriausi, kokius man kada pavyko iškepti, va. Ir baisiai džiaugiaus, kad išsyk viską matavau su mintimi, jog jei gerai nusiseksią, turėsiu apie ką prieš Užgavėnes pakalbėt – dabar galėsiu kartot iki pažaliuosiu arba irgi ką nors sulaužysiu.

dsc_0011

Blynai su obuoliais

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 3-4 porcijos Gaminimo laikas: 30 minučių

tešlai

  • 3 kiaušiniai
  • 2-3 šaukštai cukraus
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1/3 stiklinės aliejaus
  • 1 ir 1/2 stiklinės pasukų
  • žiupsnelis druskos
  • kaupinas šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 ir 1/2 stiklinės miltų

obuoliams

  • 2 vidutinio dydžio kietoki ir rūgštoki obuoliai
  • 2 šaukštai medaus
  • šaukštelis cinamono

gaminimo eiga

1

Kiaušinius šluotele išplakam su abiejų rūšių cukrum. Mūsuos visi cukriniai - 3 šaukštai buvo pats tas. Supilam aliejų ir pasukas. Išmaišom. Suberiam druską, kepimo miltelius ir miltus. Darbuojamės, kol nelieka miltų gumuliukų. Padedam į šalį, lai bręsta.

2

Nedideliam prikaistuvy išlydom medų. Kol tasai tirpsta, greitai greitai nulupam ir nedideliais kubeliais supjausom obuolius. Dedam į medų, ten pat keliauja ir cinamonas bei pora šaukštų karšto vandens. Šita dalis būtina - antraip atsisakys troškintis, svils meduje ir kiti negerumai darysis.

3

Troškinam neuždengę ir sykiais pamaišydami, kol beveik visas skystis išgaruoja. Gal net kokias 8-10 min tai trunka, svarbu nepersistengt ir nepaverst visko obuoliene. Rezultatas turėtų būt minkšti, saldūs ir kvapnūs obuolių gabaliukai. Leidžiam praaušt bent 10 min.

4

Įmaišom į tešlą. Įkaitinam sausą keptuvę (aš visada kepu išsyk dvejose - kiek laiko susitaupo!), dedam po šaukštą tešlos ir kepam, kol blyno viršus burbuliukais pasipuošia. Apverčiam ir leidžiam kitai pusei gražiai nusispalvint. Kaitra turi būti nedidelė, visuomet kepu trečioj padėty iš šešių. Antraip rizikuojama valgyti pusžalius arba apdegusius. Vartojam su belekuo, avietėm iš šaldiklo, pavyzdžiui, arba be nieko, net be lėkštės ar šakutės, va.

Verdiktas: tokiais rytais aš pradedu tikėt, kad gal kas nors teisingo iš manęs ir išaugs.

Šaltinis: tešla – fantazija, obuolių mintis iš čia.

Susiję įrašai

24 Komentarai

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.02.19 20:32

    tikrai isaugs 🙂 ir tikrai teisingo

  • Komentuoti
    julė
    2012.02.19 20:45

    !
    Aš jaučiau, kad tas kampas vieną dieną driokstels, JAUČIAU.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.20 16:13

    Gerai, kad bent kas nors manimi tiki. Dėkui. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.20 16:19

    Bet tu nesijaudinki, mes paskambinom šeimininkui ir po trijų valandų kampas buvo kaip naujas, naujų duetų (ok, ok, chorų) degustacijoms puikiai tinkąs!

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.02.20 20:00

    vakar ilgokai skaitinejau tavo blog'a. jau ir anksciau buvau "tylioji" gerbeja delfyje. stipriai rasai. nuogai…

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.02.23 22:04

    Inga – pralaimetoja. O tokia kietuole dejaisi.
    P.S. Kas gi deda kepimo miltelius i blynus?

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.24 16:43

    Čia vienas geriausių komplimentų, kokius esu girdėjus. Ačiū.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.24 16:45

    Tai kad aš su niekuo nekariavau anei kortom žaidžiau – nelabai turėjau ką pralaimėt.
    P.S. Aš. Ir dar maždaug pusė pasaulio. Primygtinai siūlyčiau žvelgt kiek tolėliau nei sava keptuvė.

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.02.25 22:29

    turiu prasyma, pradejau rasineti blog"a – lieknas.com , pasiziurinek, kai bus laiko ir upo. gal gali pasidalinti receptais? taviskiai ir parasyti ir nufotografuoti labai profesionaliai, butu tikras papuosalas musu blogui. atrinktum ka nors is savos gausybes, kas tinka pagal musu lieknejimo filosofija. ji labai paprasta ir veiksminga. megstam valgyti skaniai ir tuo paciu buti liekni. turime aiskia programa, kaip tai padaryti. jeigu paskaitysi 3 zingsni, tai rasi kaip atsirenkame produktus savo mitybai. butu jega gauti is taves keleta recepteliu.

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.02.26 11:12

    nenuostabu, su tokiais ingredientais as ir is molio blynus iskepciau, suka tu auskaruota, nebemadoj jau

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.02.26 15:52

    Ir ką čia taip nemiga kankina(nors išsiaiškint vienas juokas, tik pasistengt truputį reikia,arba paprašyt, kad išsiaiškintų-su visom išplaukiančiom pasekmėm(kieti gultai, nuobodi aplinka arba ištuštėjus sąskaita).Mieloji netrink komentaro šito. Tegul visi pamato, kuo pavirto (manau)buvę tavo artimos aplinkos asabos(nesugalvojau kito žodžio,žmonės kaip ir nelabai tinka). Sėkmės kuriant.Gerbėja.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.26 16:17

    Aš būtiniausiai viską apžiūrėsiu, pamąstysiu, pasvarstysiu ir jums parašysiu. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.26 16:22

    Kept blynus iš molio? Būtiniausiai papasakoki, kaip sekės ir kiek kainavo stomatologo paslaugos po to. 🙂
    Ir dar šis tas. Jei taip baisiai norisi mane įžeidinėt – inga.alenskaite@gmail.com – gal bent tuomet atsirasią pakankamai drąsos (nesu tikra dėl lyties, bet vis tiek labiau norėčiau tai vadint kiaušų turėjimu) prisitatyt vardu ir pavarde.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.26 16:26

    Ir netrinsiu, ne, ne. Paskui tasai padarėlis gali baisią beprasmybę pajust, tiesiog pasaulis iš po kojų išslįs – gi šitiek jausmų, emocijų ir visko visko į tą komentarą sudėjo, akivaizdu – jam tai svarbu, gal net vienas didžiausių tikslų gyvenime.

    Pavimčiot internete. Žavu, ką ir bepridursi.

    Labai dėkui. 🙂

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.02.26 23:44

    aciu, lauksiu ziniu 🙂 gero pirmadienio

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.02.27 15:46

    Kažkas nepatiko? Kur matai įžeidimus? Suka rusiškai – kalė, o tau gi taip patinka kai tave vadina kale, ar dabar jau kitą amplua bandai kurtis ir prieš kitus asmenis? Insolente – įžūli ir nesiskaitanti (pranc.), tai tik džiaukis – tau tai irgi labai patinka! Na, o dėl pavimčiojimų – tu irgi didžiausia mėgėja, ypač internete, tik dabar akutes vartysim ir nekaltas mergeles vaidinsim?

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.02.27 15:50

    Eik pas mentus ir greitai, o dar geriau, i CZV, jie issamiai istirs visus sudinus blogus. Informatikoje ismanau. O ir rasau tik teisybe. Ir del bendros kulturos, asaba slaviskai reiskia zmogus. Taigi gerbeja mars siknos laizyti ten kur vieta

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.27 21:58

    Aš mielai pasiaiškinčiau santykius, bet šitai bišk kebloka, nes kažkam vis dar trūksta drąsos prisistatyt. Va šitaip ir lieku be pramogų! :/

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.02.27 21:59

    O čia tai stipru.

  • Komentuoti
    Dominyka
    2012.02.29 06:48

    Insolente, jei ką, laikau už rankos.

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.02.29 20:06

    Sakai, rašai teisybę, anonime.Ir informatikoj nusimanai(primenu, kad IP adresą sužinot tikrai paprasta,ypač kai dirbi toje srityje- kai labai užknisi savo komentarais Insolentei tikrai padėsiu.) .Ir dar įsivaizduoji esąs kultūringas ar dar kuo nors, bet va lietuviškų raidžių nepažįsti.O iš tikrųjų esi baisiai silpnas,bailys,turi nepilnavertiškumo kompleksą.Galiu rekomenduot specialistą:)O dar galiu pridurti ,tamsta, esi asaba puodams laižyti.Jei nesupranti-žiūrėk žodyną. Ne slavišką.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.03.01 19:33

    Ačiū.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.03.01 19:35

    Dėkui už užuovėją.

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.07.03 09:47

    Ech, neturi žmonės ką veikti:))) o kur komentarai apie blynus?:DDD būtinai išbandysiu!

  • Parašyk komentarą