Desertai/ Sausainiai

Psichoterapeutas ir morkų sausainiai.

dsc_0877

Iš mano laisvojo dalyko užrašų:

„Daugybos lentelė – stiprioji jūsų asmenybės pusė. Ir tai labai stiprus ginklas – gerai valdoma daugybos lentelė yra pavojingiau nei samurajus su grėblio kotu!“

„Žinot tuos sėkmės mokytojus, kurie visiems rodo iš esmės tris slaidus: „be positive“, „remain positive“, „jeigu tave viskas užkniso, be positive, ačiū už dėmesį“? Tai va, jie dažnai kartoja you can. Kad ir kas benutiktų – you can. Viskas man kaip ir aišku būtų, tik prie ko ta skardinė?“

„Mano kaimynas turi dvi labai geras savybes: mašiną ir butą netoli maniškio. Į darbą nuveža.“

„Ir jeigu jums atrodo, kad daugybos lentelė yra maža karvė…“

„Geriausias netikusios agitacijos pavyzdys: jūs niekaip neįtikinsit merginos, kad jos bernas yra prastas. Nes jei agitacija netikus, tai ji netikus, o jei agituosit argumentuotai ir įtikinamai, tai reikš, kad jūs tiesiog pavydit. Bet taip yra ne tik su panelėm, kartais šitai pasitaiko ir tarp kitų pažengusių žmonių.“

„Molekulinėj biologijoj molekulės atrodo kaip radiatoriai.“

„Antanai, tavo žvilgsnis ką tik pasidarė poetiškas.“

„Mes visada darom kažką daugiau, jei išvis kažką darom.“

„Aš nenoriu priimt į darbą žmogaus, kuris nemoka daugybos lentelės ir aiškina man, kad jei penkis sudauginus su penkiais, gausim dvidešimt šešis, tai turėsim platesnį požiūrį ir daugiau galimybių.“

„Didžiausia gyvenimo tragedija: pas tave ateina 16 draugų, o tavo kavinukas tuščias.“

„Laikui bėgant ir aš suvokiau, kad net mano skaitomos paskaitos kartais nesudomina.“

„Už neištikimybę žmonai reikia mušti baravykų kotais.“

„Reikia žiūrėti ne kas ką geria, o ką veikia tarpuose tarp gėrimų.“

„Čia dar nepasakysi, kad imk peilį ir pasismeik iš ekstazės.“

„Jeigu lipi ant plikų laidų… Žodžiu, vis tiek užkas gražiai.“

Ne, rimtai, Kašuba yra naujasis mano guru.


Aš norėjau sausainių su pertepimu, pavyko sausainiai su lipniu glaistu. Julė, kai dar nebuvom išgėrusios pakankamai pieno, sakė, kad reikėjo nepaisyti recepto ir dėti daaar cukraus pudros.

Morkų sausainiai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 12 dvigubų sausainių Gaminimo laikas: 45 minutės

sausainiams

  • 100 g šviesių razinų
  • 140 g miltų
  • labai kaupinas šaukštelis cinamono
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 115 g sviesto
  • 80 g rudojo cukraus
  • 110 g cukraus
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • didelis kiaušinis
  • morkų tiek, kad sutarkavus būtų 240 ml (3-4)

pertepimui/glajui

  • 200 g kreminio sūrio
  • 55 g sviesto
  • 1,5 stiklinės cukraus pudros
  • šaukštelis vanilinio cukraus

1

Sviestą išimam iš šaldytuvo ir leidžiam atšilt iki kambario temperatūros. Razinas nuplikom karštu vandeniu ir leidžiam jame truputį pasibūt, na, kokias 5-10 minučių. Po to supilam į sietelį, lai nuvarva vanduo.

2

Nedideliam dubeny sumaišom miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir druską. Sviestą išsukam su cukrumis iki purios masės, tuomet įmušam kiaušinį ir plakam dar kokią minutę. Įmaišom smulkiai sutarkuotas morkas ir nusausintas razinas. Įmaišom miltų mišinį. Dedam šaldytuvan pusvalandžiui.

3

Įkaitinam orkaitę iki šimto-devym. Ant kepimo popierium išklotos skardos dedam po dosnų šaukštą tešlos, pirštais truputį paformuojam, kad sausainis į visas puses išsitaškęs nesigautų. Dėliodami palikam šiokius tokius tarpus, pūsis. Kepam 13-15 min. Nū, kol iškepa. Leidžiam porą minučių pravėst skardoje, po to perkeliam ant grotelių ir ataušinam galutinai.

4

Kreminį sūrį išplakam su gabalėliais pjaustytų sviestu iki purios ir vientisos masės. Įmaišom cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Pertepam prieš patiekdami - sausainius laikom kambario temperatūroj, pertepimą - šaldytuve.

5

Man pertepimas nesigavo, kad ir kiek plakiau ar šaldžiau. Skanus, bet per skystas. Apglaisčiau. Skanu, bet limpa. 

Šaltinis: lyg ir šitas, bet nelabai.

Verdiktas: sausainiai geri. Tikrai kada nors kepsiu vėl, tik su jokiais pertepimais-glaistais nebežaisiu, puikūs ir šiaip.

 

Susiję įrašai

10 Komentarai

  • Komentuoti
    julė
    2012.03.18 21:14

    dar plius gal sviesto daugiau.
    Man A. sakė, kad deda 400 sviesto, kilą cream cheese, ir tada jau daug daug daug cukraus pudros iki teisingos konsistencijos.

    morkiniai.

  • Komentuoti
    Aušra
    2012.03.19 03:33

    o man labai svarbu pasidare – koks cia dalykas?? ir cia per viena paskaita tiek esmines medziagos isdestyta? gerai, kad uzsirasei; as irgi nusirasiau; tikras auksas, ne mintys; i sausainius dar nespejau pasiziureti; skaitau visa izanga is naujo;

  • Komentuoti
    Žmogutis
    2012.03.19 08:32

    Hahaha 😀 atsimenu aš Kašubą 🙂

  • Komentuoti
    Medeja
    2012.03.19 09:48

    Aš turbūt ir be to kremo skaniai suvalgyčiau 😀

  • Komentuoti
    Rūta
    2012.03.19 19:37

    Aukso mintys 🙂 užkabina visos, o taip norėtųsi pasakyti, kad j'aime le plus… vienu žodžiu, kaimynas su dviem gerom savybėm – svarbus kažkurio tai gyvenimo etapo akcentas 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.03.19 21:49

    aš dabar žinosiu ir kitąsyk sausainiai bus teisingi, va.

    o jei pasakytum, kad spalva nuo moliūgo?

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.03.19 21:50

    Mikrofaktai apie informacinį koučingą – va, koksai naglas pavadinimas. 🙂 Ne, čia trijų paskaitų medžiaga, t.y., tai, ką užsirašiau, bet dažniau sėdžiu išsižiojusi ir klausau, klausau, klausau. Reikėtų diktofoną šitam reikalui įsigyt!

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.03.19 21:51

    Jo neįmanoma užmiršt. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.03.19 21:52

    (ššša, niekam nesakyk, bet tie keli, kurie dar nebuvo pakankamai ataušę visokiems glaistams, kai man šitaip labai magėjo paragaut, atsidūrę mano skrandy… Žodžiu, suvalgytum, tikrai :))

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.03.19 21:54

    Aš Kašubai kada nors perduosiu. 🙂

    Nū kodėl aš tokio kaimyno neturiu, kodėl, kodėl.

  • Parašyk komentarą