Rimtas maistas/ Vegetariški

Nesiskundžiu ir grikių kotletai.

kotletai

Vakar mudvi su K. karpėm Koši nagus. Nes rytą jis užpuolė J. ranką, baisiai ją subraižė ir jis vaikščiojo susiraukęs. Dabar sąvoka narko-dekiuks reiškia valerijonu kvepiantį apklotą.

O aš ne-spė-ju. Plačiai atlapojusi duris naujoms galimybėms, turiu pabaigti su senosiomis, o dar mifas su semestro vidurio linksmybėm, dar delfis. Kepėjų be stabdžių iššūkiai atidedami geresniems laikams – neberandu jėgų. Viskas lyg ir būtų gerai, natūrali sunkesnių-lengvesnių etapų kaita, jei ne tie dantys! Visą praeitą savaitę vakarais apatinių eilė pasidarydavo jautri nelyg suflė intensyviai varstomoms orkaitės durelėms. Ir tik šiandien suvokiau, kad vėl miegu surakintu žandikauliu; į-tam-pa.

Ir dar ta gerklė, kvailas neatsparus organizmas.

Bet iš esmės – viskas gerai. Dar pora savaitėlių ir bus pavasaris, ir aš viskam atrasiu laiku, ir tiek daug nespoksosiu monitoriun. Ir dantų nebegels. Geriau nei buvo prieš metus, ooo. Ir dangūs tokie.

dsc_1015


Gaminta Liekniesiems Gurmanams, bet gerais dalykais per daug kartų nepasidalinsi, ania?

Grikių ir grybų kotletai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 3-4 porcijos Gaminimo laikas: 45-60 minučių

Ingredientai

  • stiklinė grikių kruopų
  • druskos
  • didelis svogūnas
  • pora didelių morkų
  • 150-200 g pievagrybių
  • dosnus žiupsnis čiobrelio
  • 2 nedideli kiaušiniai
  • 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
  • aliejus kepimui

GAMINAM

1

Grikius išverdam ir paliekam ataušti.

2

Keptuvėje įkaitinam šlakelį aliejaus. Sudedam kubeliais kapotą svogūną ir sutarkuotas morkas. Kepam vidutiniškai kaitriai 5-7 min., kol ima keisti spalvą. Per tą laiką nuplaunam ir supjaustom pievagrybius (vos nepasakiau, kad šitų nederėtų pagailėti, nes grybų niekada nebus per daug, bet paskui pagalvojau, jog skamba beveik kaip narkomano šūkis).

3

Verčiam juos keptuvėn ir truputėlį pasūdom – šitaip grybai niekur nedings ir turės išleist sultis. Kartais pamaišydami kepam, kol tos sultys išgaruoja ir grybai kiek apskrunda. Tuomet dedam čiobrelio (geriausio grybų draugo), pakaitinam pusę minutės, nukeliam nuo viryklės ir leidžiam atvėsti.

4

Kai jau ir grikiai, ir grybai tokios temperatūros, kad kiaušinių baltymų nedenatūruos be laiko ir rankų nenudegins, susirandam spintelėje blenderį. Grikius truputį patrinam. Nereikia sutrinti visų kruopų, užtenka maždaug pusės – tiek gana, kad kotletai kepdami išlaikytų formą.

5

Į aptrintus grikius sudedam grybus su daržovėmis, įmušam kiaušinius, įdedam pipirų, pasūdom, jei reikia, ir gerai išminkom. Toliau galimi du keliai: keptuvė arba orkaitė.

6

Keptuvėj įkaitinam porą šaukštų aliejaus, drėgnomis rankomis formuojam kotlečiukus, kepam iš abiejų pusių vidutiniškai kaitriai, kol apskrunda.

7

Arba įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių, į aliejumi išteptą skardą guldom kotlečiukus ir kepam 30-40 min.

Susiję įrašai

2 Komentarai

  • Komentuoti
    Julė
    2012.04.02 14:53

    Maukt. Laikykis.
    Ir tai praeis, sakė Saliamonas. Žinai, kuris.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.04.09 09:43

    Mur. *

  • Parašyk komentarą