Desertai/ Sausainiai

Pavasari! ir, rodos, sausainiai.

dsc_0466

Pavasari, kur tu pasidėjai.

Aš noriu sėdėt pievoj ir gert mochą iš termosiuko. Arba kokius kitus pieniškus gėrimus. Ir kad viskas rodytųs paprasta, ir niekas nerūpėtų.
Vėjų galvoje.
Prašyčiau.

Nes dabar muzikos tokios.
O praeitis prismaugia, užspaudžia gerklę ir nebeleidžia kvėpuot pilnais plaučiais. Pameni, – šnabžda ausin – kokios ilgos anuomet būdavo naktys, nes-dar-nenuėjo-miegot, nes nesaugu; pameni tuos vakarus, kai pykdavai ant planetos, jog anoji išdrįsta suktis, nes pati jau bijai visai visko; pameni prancūzijas ir tuos ėjimus iš proto, ir tas ašaras, ir kalnus; o ligoninės kvapą – ar pameni?

Kišenėse anei tašėj džiugesio neberandu, tik tiek; matyt, katinas bus kur nors nužaidęs, Koooooošiau!

Pavasari, kur tu pasidėjai.


Šitais mus lepina mąąą. Toookie geri, kad ranka išeina iš smegenų kontrolės ribų ir pati išsitiesia dar vieno. Ir valia čia niekuo dėta.

Kukurūzų dribsnių sausainiai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 40-50 sausainėlių Gaminimo laikas: 1 valanda

Ingredientai

  • 500 g kukurūzų dribsnių
  • skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno*
  • 4-5 šaukštai saulėgrąžų branduolių
  • 4-5 šaukštai sezamo sėklų

GAMINAM

1

Susirandam didelį didelį dubenį. Sumaišom kukurūzų dribsnius, sezamo sėklas ir saulėgrąžas. Supilam karamelizuotą pieną ir rankomis truputį patraiškydami viską išmaišom. Paliekam pusvalandžiui pastovėt.

2

Įkaitinam orkaitę iki 110 laipsnių. Kabinam didelį šaukštą masės, dedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pirštais prilipdom pabėgusius dribsnius. Kai pridėliojam pilną skardą, kepam 7-8 minutes. Leidžiam ataušti ir sukietėti.

3

Valgom pilnais žandais. 

PASTABOS

* mąąą sakė, kad geriausia naudoti „Rokiškio“, mat Rududu per tirštas.

Susiję įrašai

6 Komentarai

  • Komentuoti
    julė
    2012.04.09 19:25

    mūsų sinapsės susisisinchronizavosi.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.04.09 19:42

    Pavasarinėms F.

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.04.10 15:15

    o man neisejo :/ nesigavo jie sulipe…

  • Komentuoti
    Mąąą
    2012.04.10 18:13

    negali nesulipt jei proporcijos tokios. Šaukštu kabint reikia stipriau paspaudžiant prie dubens krašto. Tikrai turi sukibt.

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.09.09 12:38

    o ka daryt jei per klaida nusipirkau paprasto sutirstinto pieno? 😀

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.09.10 13:43

    Įdėt skardinę į puodą su vandeniu ir virt 1,5-2 val. Tik reikia atidžiai stebėt, kad skardinė visąlaik būtų apsemta. Pienas karamelizuosis ir bus galima kept sausainius. 🙂

  • Parašyk komentarą