Makaronai/ Rimtas maistas/ Vegetariški

Aš jau ir turkiška lazanija.

aš esu funkcijos grafikas
minus (x kvadratu)
slenkant link begalybės

(tik mintyse aš jau pas J. – valgom vengriškus tortus ir krečiam kvailystes, ir kalbam iki išauš)
(tik mintyse aš jau vasaroj – skinu braškes ir guliu po obelim, ir tarp ausų niekas taip baisiai netriukšmauja, ir aš vėl nebijau žmonių, ir juokiuosi iš savo F; o gal kartu juokiamės)
(tik mintyse aš jau)


Bet kartais dar ką nors iškepu ir realioj virtuvėj, pavyzdžiui, lazaniją turkiškai. Kočiojimas ramina, rimtai. Kepėjai be stabdžių galėtų būt naujos kartos antidepresantu.

Su böreğı 

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 4 porcijos Gaminimo laikas: 1 valanda 30 minučių

tešlai

  • 2 kiaušiniai
  • 50 ml vandens 
  • 25 ml natūralaus jogurto 
  • 2 stiklinės miltų
  • šaukštas aliejaus 
  • 1/2 šaukštelio druskos

įdarui

  • 150 g Fetos sūrio
  • dosni sauja špinatų

taip pat

  • 75 g margarino
  • 20 g sviesto
  • 3,5 l vandens
  • 2 šaukštai druskos

gaminimo eiga

1

Pagaminti tešlą - kiaušinius, vandenį, jogurtą ir druką sumaišyti dideliame dubenyje, tada supilti miltus ir išminkyti tešlą. Ji turi būti gana kietoka. Palikti tešlą pastovėti 30 min.

2

Padalinti tešlą į 11-12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočioti iki labai plono apskritimo.

3

Užvirinti 3,5 l vandens, įdėti šaukštus druskos. Šalia pasiruošti didelį šalto vandens dubenį. Metalinę kepimo formą ištepti tirpintu sviestu ir margarinu. Dėti pirmą iškočiotos tešlos lakštą. Apšlakstyti šaukštu sviesto ir margarino mišinio. Kitą tešlos lakštą dėti į verdantį vandenį 1 minutei, tada ištraukus greitai dėti į šaltą vandenį. Ištraukti, rankomis nusausinti vandenį, dėti į kepimo indą ant nevirto lakšto. Vėl apšlakstyti šaukštu sviesto ir margarino mišinio. Taip kartoti ( 1 minutę verdam, dedam į šaltą vandenį, nusausiname ir apšlakstome sviesto ir margarino mišiniu) su 5 lakštais. Visus juos dėti vieną ant kito į kepimo indą. Nereikia jų tiesiai iškloti, gali būti susirangę.

4

Kai kepimo inde sudėti 6 tešlos sluoksniai ( 1 nevirtas ir 5 apvirti), tada apibarstyti pjaustytais špinatais ir trupintu sūriu. Toliau sudėti kitus 5 apvirtus tešlos sluoksnius, kas kartą apšlankstant sviesto ir margarino tirpiniu. Paskutinį sluoksnį dėti nevirtą. Vėl apšlakstyti likusiu tirpintu sviestu ir margarinu.

5

Kepti 200C orkaitėje, kol tiek viršus, tiek apačia apkeps, o vidus bus lyg lazanijos.

Verdiktas: man patiko! Sugyventinis sakė, jog panašu į skrylius, aš palinksėjau galva ir sakiau, aha, aha, tik geriau. Ir, pasirodo, prisiruošti ją gamint truko kokius septynissyk ilgiau nei minkyt-kočiot-virt-sluoknsniuot-kept-valgyt. Gaminsiu vėl. Būtinai.

Susiję įrašai

No Comments

Parašyk komentarą