Be kategorijos

Kaip aš Borjomi gėriau ir Gruziniją ragavau.

dsc_0587

Pradėkim nuo pradžių. Atlikus skaičiavimus pagal Hablo dėsnį, prieš 13,7 milijardų metų įvyko Didysis sprogimas… O pradžioje aš įsėdau į mašiną (ir tai buvo blogas sprendimas, nes negalėjau ragauti vyno; ir tai buvo geras sprendimas, nes nereikėjo šešių litrų mineralų užtaiso (kas, atsižvelgiant į tai, kiek sykiais sveria tašė ant peties, nėra taip jau nedaug) temptis į autobusų stotelę) ir nuvažiavau (nū ir kas, kad tik iš antro karto; žinokit, pervažiavus viaduką reikia sukti į pirmą siaurą keliuką kairėj, iškart įspėju, PIRMĄ) iki Lizdeikos g. 10, kur įsikūręs gruziniškas restoranas „Genacvale“.

Pasišypsojus kitiems blogger’iams (kurių, beje, mielų būta, žinokit; na, jei ir jus kada kur pakviestų, tai eikit), gerklę ir skrandį sušildžius Čiačia (ne šokis, gruziniška degtinė tokia; ir ne, jos nebuvo tiek, kad po to negalėčiau saugiai vairuoti), gavom daug pasakojimų ir daug gero maisto.

Sūrio, kurį gamina čia pat restorane – teisingo tokio, sūriško, skylėto ir labai gardaus. Ir visokio gėrio su juo: pradedant paprastais vieno kąsnio vėrinukais, baigiant tikrais gruziniškais chacapuri. 

dsc_0587 dsc_0593

Ir kokia ten mėsa, kokie šašlykai! Kokie padažai šalia, kad jūs žinotumėt! Aš net K. – mėsos fanatikei – liepiau tenai kitąsyk saulėtą dieną (nes terasa su vaizdu į upę) pietų nuvažiuot. Tau, o mielas skaitytojau, liept negaliu, todėl tik smarkiai rekomenduoju.

dsc_0600

O paskui Borjomi atstovai papasakojo daug visokių įdomių dalykų. Kad šitą vandenį galima gert ne tik, kai galva plyšta ir skrandis neveikia, nes vakar-buvo-gerai, bet nors ir kasdien – mineralu patys vis tiek nepavirsit, bet jų jūsų organizme bent jau bus pakankamas kiekis, nes Borjomi yra bikarbonatinis vanduo, t.y., toks, iš kokio mūsų skrandžiai labiausiai sugeba įsisavint visokius gerus dalykus, kaliais, natriais, fosforais ir kitais gražiais vardais vadinamus. Kad per 122 metus, t.y., tiek, kiek buteliuosna pilstomas Borjomi, jo skonis nepasikeitė. Ir dar skaičiau, jog gruzinai net turi unikalios Georgian green spalvos patentą ir būtent ja spalvina Borjomi butelių stiklą – neblogai, ką? (tik aš nesu labai vykus fotografė, todėl mano buteliai kažkodėl mėlyni – o čia jau blogai)

dsc_0581

Pasiklausę ir vandens prisiragavę, į keptus baklažanus vyniojom gausiai česnakais ir druska gardintus, susmulkintus ir užplikytus graikiškus riešutus. Labai šaunus reikalas, ypač kai burnoje vienu metu atsiduria toji masė, baklažanas ir granato gabalėlis.

dsc_0606 dsc_0622

Tuomet restoranas staiga virto Edenu, atšliaužė žaltys ir suviliojo tinklaraštininkus obuoliais; iš jų atėmė šviesolaidinį internetą ir išmetė gyventi tik su senomis juostinėmis muilinėmis. Obuolių būta keptų, riešutais įdarytų ir grietinėlės kremu pasipuošusių – geras desertas, žinokit. Tik iškart po šašlykų jo užsisakinėt neskubėkit, palaukit kokį pusvalandį, Borjomi išgerkit, vaizdais upėn pasigėrėkit, nes gruzinai – tauta vaišinga ir porcijos didelės.

dsc_0643

Žodžiu, buvo smagu ir skanu. Ačiū Borjomi už organizavimą, Genakvale – už maistą ir priėmimą, o dalyviams – už gerą nuotaiką.

(aš ką tik vienam tekste paminėjau dvi pasaulio pradžios versijas ir jų nesupriešinau; sunerimčiau, bet dabar man neramiau dėl Koši, nes anas ėmė elgtis kaip šuo)

Susiję įrašai

5 Komentarai

  • Komentuoti
    Iveta
    2012.05.14 05:43

    o Gruziją Gruzinija pavadinai stiliaus dėlei ar per neapsižiūrėjimą? (ar čia išvis aš paikšė ir nežinau, kad šitaip ir yra teisinga)

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.05.14 06:07

    Stiliaus. GruzINiškas restoranas turi būt iš Gruzinijos. 🙂 Ir ne, šitaip nėra teisinga, šitaip yra truputį smagiau (jei tik tai nepiktina gruzinų, žinoma).

  • Komentuoti
    Sandra
    2012.05.14 11:35

    O kaip smagiai čia parašei! Man tai labai ta pirma pastraipa patiko, kur ten apie pasaulio pradžią ir kaip į teisingą keliuką įsukti 🙂 O kas katinui nutiko, kad šunim persimainė 🙂 ?

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.07.10 06:23

    Jis laka iš klozeto, nemeluoju! 🙂

  • Komentuoti
    Borjomi lietuva
    2014.01.03 15:29

    Na jo, skamba viskas tai labai gerai. Smagu kai verslas suorganizuoja tokiu vakarėlius 🙂

  • Parašyk komentarą