Mėsos patiekalai/ Rimtas maistas

Džiugesiai ir skaniausia vištiena.

dsc_0660

Aš vis bandau vasarą džiugesiu užpildyt.

Apsirengiu naują suknutę, įsisegu raudoniausius auskarus, rankinėn susigrūdu vyrą dovanų ir riedu tenai, kur šaltibarščius valgom šaukšteliais, braukom tušu blakstienas nelyg mergaitės iš Cosmo, o paskui šokam taip, lyg visos grindys būtų tik mūsų, taip, kad po to norisi prigult žolėje likus kilometrui iki pagalvių, ištiest kojas ir leist nuovargiui supainiot blakstienas.

Juokiuosi iš J. plikos galvos, kol įskausta pilvą ir žandus, ir ima rodytis, jog tinsta lūpos; džiaugiuosi, žinoma, Angelina Jolie juk graži!

Kepu blynus: iš vakaro tiems, kurie veža šokoladus ir patys esti kaip šokoladai (ta prasme, visada trokštami ir laukiami, ir širdelę džiuginantys), rytą – atvažiavusiems pamiegot ant sofos (nes mano sofa yr tokia patogi, kad miegu ant sulankstomo čiužinio).

Užsimaukšlinam ant galvų nykštukų kepures (nes būtent jose yra visas mūsų komandos spirit’as), taškom irklais vandenį, nusišnekam, kvatojam ir klykiam, nes beveik apsivertėm ir šiaip, paskui ieškom grybų (jei būtų leista pasirinkti vieną super-galią, būtinai rinkčiaus gebėjimą užuost baravykus, tik nesakykit, kad jūs ne), raunam morkas ir valgom vegetariškus pyragėlius mašinoj, šonu į Nemuną, klausant Marijos radijo – man rodosi, tądien vairuotojai, atvažiuoją priešais, baisiai mus keikė – vis tie akinantys šypsniai.

Aš vis bandau vasarą džiugesiu užpildyt.

Tik vėjas jau rudeniškas, nostalgijos ir dūriai po šonkauliais, ir gaisrai tarp ausų, ir pykčiai ant pasaulio – jis, niekšas, sykiais baisiai neteisingas, – ir šitokios dainos. Arba tokios.

Bet aš vis dar bandau vasarą džiugesiu užpildyt.


Kai pirmąsyk paragavau saldžiarūgšės vištienos pagal Žaidimų aikštelę, pagalvojau, kad va, čia tai būtų dalykas, jeigu… Ir po visų pataisymų dabar darau va taip.

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 4 porcijos Gaminimo laikas: 20 minučių

Ingredientai

  • 450 g vištienos filė
  • 50 ml sojos padažo
  • 2-3 šaukštai aliejaus
  • didelis svogūnas
  • 2 morkos
  • paprika (gražios spalvos)
  • 400 g cukinijos
  • 100 ml naminio kečupo ar kito mėgstamo pomidorų padažo
  • 2 šaukšteliai medaus
  • 2 šaukšteliai rudojo cukraus
  • šaukštelis citrinos sulčių
  • druska
  • pipirai

GAMINAM

1

Vištieną supjaustom kąsnio dydžio gabalėliais, užpilam sojos padažu ir padedam aukštai, kad katinas nepasiektų.

2

Svogūną nulupam ir supjaustom pus-pusžiedžiais (na, pusžiedžiais, o tada skersai pusiau), morkas - apskritimais, papriką - juostelėm, cukiniją - kubeliais.

3

Kol su daržovėm terliojamės, soja su mėsa pridaro visokių gerų dalykų ir galima kept. Nemažoj keptuvėj įkaitinam aliejų ir kaitriai apkepam vištieną, kol toji iš visų pusių pabąla. Sudedam svogūną, sykiais pamaišydami kepam 2-3 min. Tuomet keptuvėn keliauja morkos, pakaitinam 1-2 min., sudedam likusias daržoves.

4

Maišydami kepam, kol daržovės pasiekia mėgstamą traškumo lygį. Sudedam pomidorų padažą, išmaišom, sudedam medų ir cukrų, išmaišom, citrinos sultys, druska ir pipirai, jei norisi. Patiekiam su ryžiais ir lapnojam, net ausys linksta.

Susiję įrašai

9 Komentarai

  • Komentuoti
    Julė
    2012.08.23 21:42

    Society, you say.

  • Komentuoti
    Sandra
    2012.08.24 16:46

    "Aš vis bandau vasarą džiugesiu užpildyt."

    va šitą sakinį man reikia didelėm raidėm ant sienos užsirašyt. kaip pirštu į akį apie mano pastarųjų dienų jausenas. ir jau sakiau, bet dar pasakysiu – tu rašai nerealiai. tikrai. sodriai. gyvai. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.08.24 17:08

    *

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.08.24 17:10

    kaip mano širdutė džiaugias šitai skaitydama! o sienas apipaišyt reikia.

  • Komentuoti
    Kepinių namai
    2012.08.26 10:02

    visada labai laukiu Jusu irasu… juos skaityciau, skaityciau ir skaityciau…:) Sekmes!

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.08.26 17:21

    Tai kad jau atsibodai tu mums su savo tais taukais varvanciais blynais ir pseudo rashliavelem. Eik geriau vaiku gimdyt, suka tu.

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.08.27 07:24

    Anonimiškas, eik vaikų daryti, o ne skaityti pseudo blog'us ir kitaip demonstruoti, kad neturi gyvenimo, suka tu.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.08.31 05:12

    o man belieka tik rašyti, rašyti ir rašyti. 🙂 ačiū

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.08.31 05:12

    oj

  • Parašyk komentarą