Kiti/ Pusryčiai

Murkt ir kondensuoto pieno granola.

dsc_1212

viskas, rodos, grįžta į savo vietas, t.y., ranka pastumiu, koja pagrūdu, giliai pakvėpuoju ir sugrąžinu

t.y., beveik į savo vietas

nubudusi pusvalandį prieš žadintuvą atremiu nugarą į sieną, sukryžiuoju po savim oranžinėm kojinėm apmautas pėdas (vis dar miegu atidarius langą) ir skaitau, nes pagaliau suvokiau, kad;
lipdama į kalną Naugarduko gatve nebesipriešinu – šypsaus: gal įsimylėjau ir aš, gal pareiškimo skyrybom kitąmet dar nepasirašysiu, gal, visgi, tie metai ego glostymų ir murkimų ausin davė savo, žodžiu, MIF’e ir katine Feliksai, mirkt murkt miau;
iš batų parduotuvės išeinu paaugus septyniais centimetrais, nes neberandu priežasčių anei kompleksų to nedaryt;
iš knygyno – dar pora knygų, nes laikas save mylėt, o mylint – lepint;
nebemiegu ant kairio šono ir vėl nesiskiriu su dezinfekciniais skysčiais, nes šitaip norėjau;
sekmadieniais rengiu lošimų teorijos seminarus ant savo sofų ir vaišinu pyragu, o pirmadieniais gaunu kavos-kakavos ir juoko, ir teroro, nes mano grupiokai yr baisiai šaunūs ir gyvena keturios minutės kelio nuo įstaigos;
nebekaltinu pasaulio, kad anas neteisingas, nes neteisingi tik kai kurie žmonės, o tuos kitus – vis tiek myliu; ir myliu labai, todėl pažadu skirti jiems daugiau laiko, ir sausainių, ir vyno vakarų, ir nemainyti jų į naujus vėjus galvoje;


o pusryčiams valgau granolą, nes… nes granola gi! ir dar kondensuoto pieno!

Kondensuoto pieno granola

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: pusė kilogramo Gaminimo laikas: 30 minučių

Ingredientai

  • 200 g avižinių dribsnių
  • 50 g migdolų
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 1/4 šaukštelio muskato
  • žiupsnelio druskos
  • 150 g kondensuoto pieno
  • 80 g džiovintų greipfrutų
  • 100 g razinų
  • 80 g kukurūzų dribsnių

GAMINAM

1

Viskas labai labai LABAI paprasta. Orkaitė on - 175 laipsniai. Kepimo formą išklojam kepimo popierium.

2

Migdolus sukapojam ir sumaišom su avižom, cinamonu, muskatu bei druska. Supilam kondensuotą pieną ir maišom, kol tolygiai apsivelia avižos. Mišinį supilam ant kepimo popieriaus ir paskirstom po visą skardą. Kepam 20-25 minutes sykiais ištraukdami ir išmaišydami.

3

Ataušinam, sulaužom ir sumaišom su susmulkintais greipfutais, razinom ir kukurūzų dribsniais. Valgom su pienu, kefyru, pasukom, jogurtu, varške, kuo tik širdelė geidžia, žodžiu. Džiovintus vaisius ir riešutus taip pat renkamės pagal savo pomėgius. 

4

Jei sykiais sugalvotumėt kept dvigubą kiekį (laiminu tokį sprendimą), naudokit dvi skardas.

Verdiktas: viena paprasčiausių ir geriausių granolų, tikrai!

Susiję įrašai

4 Komentarai

  • Komentuoti
    Karolina
    2012.09.12 19:17

    Su kondensuotu pienu nebuvau mačius 🙂 bus išbandyta. Jauciasi koks nors skirtumas tarp tos su aliejum/medum ir šitos? 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.09.12 19:46

    Mhm, šioks toks yra. Šitos saldumas toks, am, mažiau intensyvus, t.y., ji saldi pakankamai, bet kažkaip… kitaip. 😀 Ir tekstūra. Su medum ir aliejum pavyksta traški ir, iš esmės, vos vos kieta. Šita tik traški, kas man patinka labiau. Va. Būtinai savo įspūdžiais pasidalinki. 🙂

  • Komentuoti
    Jurga
    2012.09.13 18:11

    Aš ir darysiu :)Nebuvau mačius dar su kondensuotu pienu. Užsikrėčiau granolom paskutiniu metu 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.09.17 16:11

    Ir negalima dėl to kaltint – skanu gi. 🙂 Papasakok, kaip patiko.

  • Parašyk komentarą