Desertai/ Mieliniai kepiniai/ Pyragai

Todėl ir mieliniai pyragai.

Nespėji susivokt anei gerai apsidairyt ir, žiū, tavo gyvenimas atsigula ant nugaros, pradeda maskatuot kojytėm ir vėl nieko nebesupranti. Bumbteli nosim realybėn, plačiau atmerki akis ir įkvepi rudens.

Nes tavo nebejuokinga vis tiek negirdimas, kad ir kaip plėšytum balso stygas; nes, ak, ne pirmas kartas, kaip nors ištversi; nes vis tiek nieko nebepadarysi.

todėl nusprendžiu, jog depresijoms skirtas pavasaris;
todėl skambinu A., nes A. niekada nesako, jog viskas bus gerai, tik leidžia kalbėt, kol išdžiūsta gerklė, leidžia būt nesubrendusia;
todėl su sugyventiniais geriam kavą ant stogo ir mojam vasarai, ir kepam auskarus, ir dainuojam, kol J. plauna grindis;
todėl vėl bandau paglostyt Koši, nes ne smegenyse esmė;
todėl skaitau Grisham’ą: tuose teismuose viskas jau nuspręsta, visai nereikia galvot – man tiek ir tereik;
todėl klausau;
todėl žiūriu;
todėl lengvinu galvą plaukų sąskaita;
todėl erzinu tol, kol būnu išvadinta netašyta stuobre, ar emocingai primenu, kas yra indukcija, ir tampu žurnalisto atstove spaudai;
todėl plaunu šaldytuvą ir tvarkau spinteles;
todėl pasidžiaugiu, kad turiu planą B, kuris visada padės susitaikyt su esama situacija;
todėl *dar ką nors sugalvosiu*
todėl, žinoma, kepu

ak, mano mažo gyvenimo didelės dramos, šypt


Šitam pyragui reikia trupučio laiko. Todėl.

Mielinis pyragas su kreminiu sūriu ir avietėmis

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 2 20 cm skersmens pyragai Gaminimo laikas: pusdienis kaip nieko

tešlai

  • šaukštas sausų mielių
  • 2 šaukštai šilto vandens
  • 55 g cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • šaukštas pieno
  • šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 270 g miltų
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 110 g kambario temperatūros sviesto

uogų masei

  • 300 ml šviežių arba šaldytų aviečių
  • 1 ir 1/2 šaukšto cukraus
  • šaukštas citrinos sulčių
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis cinamono
  • nubrauktas šaukštas kukurūzų krakmolo
  • šaukštas vandens

sūrio masei

  • 125 g mascarpone sūrio
  • 2 šaukštai cukraus
  • kaupinas šaukštas miltų
  • žiuspnelis druskos
  • šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
  • 1/2 kiaušinio

trupiniams

  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • 4 šaukštai miltų
  • žiupsnis cinamono
  • 35 g sviesto

Aptepimui

  • 1/2 kiaušinio
  • šaukštelis pieno

minkom tešlą

1

Sumaišom mieles su šiltu vandeniu ir leidžiam suputot. Prie mikserio pritaisę tešlos minkymo antgalius, t.y. tuos, spiralinius, į mieles sudedam pieną, cukrų, įmušam kiaušinius, supilam vanilę ir gerai išmaišom.

2

Supilam 200 g miltų. Išplakam. Po truputį nesiliaudami plakti sudedam sviestą.

3

Kai jis tolygiai pasiskirsto po tešlą, sudedam likusius miltus ir jau rankomis minkom tol, kol tešla ima poškėti. Kildinam valandą šiltai (arba sudedam viską į duonkepę ir liepiam tešlą paruošt jai).

4

Pakilusią tešlą dedam tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų, suspaudžiam į 1-1,5 cm lakštą ir dedam į šaldytuvą. Tešloj daug sviesto, pora valandų pabuvęs šaldytuve jis sukietės ir tešla taps klusnesnė.

verdam uogas

1

Krakmolą ištirpdom vandeny ir pilam į nedidelį prikaistuvį. Sudedam visus likusius ingredientus ir dedam ant viryklės.

2

Maišydami užverdam ir kaitinam 1,5-2 min. Atšaldom.

sumaišom sūrį

1

Visus ingredientus plakam tol, kol ištirpsta cukrus. Dedam į šaldytuvą.

sutrinam trupinius

1

Birius ingredientus sumaišom, įpjaustom šaltą svietą ir pirštais sutrinam trupinius. Laikom šaldytuve.

kepam pyragą

1

Tešlą perkeliam ant miltuoto paviršiaus ir padalijam pusiau (du maži pyragiukai yr patogiau ir dailiau). Iš kiekvienos dalies išvoliojam 80-90 cm ilgio gyvatėlę. Kepimo formą išklojam kepimo popierium ir kiekvieną tešlos virvę susukam į sraigę. Tik paliekam mažus tarpiukius, kad būtų kur kilt. Kildinam šiltai maždaug valandą.

2

Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių. Pusę kiaušinio išplakam su šaukšteliu pieno ir plakinių aptepam pyragus. Tuomet aptepam sūrio mase, palikdami poros centimetrų kraštą neapteptą. Sūrį padengiam avietėm, jas apibarstom trupinių mase.

3

Kepam 25-30 minučių, kol dailiai apskrunda. Kaip ir visi mieliniai kepiniai, skaniausias - šiltas (kaip tai negalima).

Verdiktas: mascarpone ir avietės. Argi gali būt blogai?

 

Susiję įrašai

7 Komentarai

  • Komentuoti
    Sandra
    2012.09.02 21:56

    Už dainą ačiū! Ji nuostabi. Tu irgi 🙂

  • Komentuoti
    Gabrielė
    2012.09.03 08:36

    Labai spalvingai ir skaniai atrodo, o padalinus i daug mazu daliu, tikriausiai mano svajoniu bandeles gautusi, reiks butinai ismegint :)))

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.09.08 12:17

    Gal apsiramink tu biski, ribaude ar kaip tu ten, nu nepopuliari tu ir viskas, grizk pas tevus ir trunyk tu ten seirijuose

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.09.08 17:39

    Ačiū. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.09.08 17:39

    Mhm, mhm, bandelės čia irgi geros gautųsi. Sėkmės mėginant. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.09.08 17:41

    O tai gal užsuk į svečius ir apramink? Ta prasme, pabodai, zuiki, dar kartelis ir nepatingėsiu nueit iki artimiausio komisariato. 🙂

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.09.09 15:07

    šitas anonimas užkniso juodai, dar juodžiau nei Mamontovą popsas. Tai va siunčiu Tau anonimo IP adresą(rasi e. pašte).

  • Parašyk komentarą