Desertai/ Pyragai/ Pyragaičiai/ Sausainiai

Žvilgsniai ir tai, ką būtų valgęs Dzeusas, jei Olimpo kalne būtų buvę riešutų sviesto.

dsc_1465

visokių būna

raudonais fonais – kapiliarų voratinkliais nupaišyti miego trūkumai, atsidavimas knygoms/kompui/abiem išsyk ir pyktis

drėgnais paviršiais – tarsi nusivylimą būtų galima suskystint nelyg kokį azotą ir pripurkšt į akis; arba, jei būsim vieni iš tų, kuriems mažiau-jausmų-daugiau-fiziologijos, sušlapę aukojant grožio dievams; ir iš juoko, žinoma, kvatojimo iki pilvaskausmio kaina

stiklinių – atspindžiais rėkiančių, kad nieko nebenoriu, nieko nebereikia arba – įpilkit dar

dar būna tokie, kurie sminga tau nugaron, tokie rimti, arogantiški, iš siaubo filmo, tikrai:

dsc_1494


peanut butter chocolate chip cookie cheesecake bars iš anglų kalbos verčiama kaip dievų maistas, nes vadint žemės-riešutų-sviesto-sausainių-su-šokolado-gabaliukais-ir-sūrio-pyrago-kvadratėliais kažkaip liežuvis nesiverčia, o kitokių – su realybe neprasilenkiančių, bet teisingai skonį atspindinčių – nesugalvoju

Dievų maistas

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 25x25 dydžio sausainis Gaminimo laikas: 1 valanda

sausainių masei

  • 115 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 70 g rudojo cukraus
  • 130 g žemės riešutų sviesto
  • kiaušinis
  • 125 g miltų
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 200 g pieniško šokolado
  • 50 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)

sūrio masei

  • 250 g kreminio sūrio (naudojau mascarponę)
  • 80 g cukraus
  • kiaušinis
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

gaminam

1

Sviestą ir riešutų sviestą (jei šaldytuve laikėm) atšildom iki kambario temperatūros. Kepimo formą išklojam kepimo popieriumi. Šokoladą, sausainių tešlai skirtą, sukapojam nedideliais (nors man visai patinko rast ir vieną kitą nevisai mažą) gabalėliais. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišom nedideliam dubeny.

2

Orkaitė on - 160 laipsnių. Abiejų rūšių sviestą išsukam su abiejų rūšių cukrum iki purios masės (2-3 minutes). Įmušam kiaušinį ir dar minutę plakam maksimaliai kankindami plaktuvą.

3

Šaukštu įmaišom miltų masę. Suberiam avižinius dribsnius ir šokolado gabalėlius. Darsyk išmaišom. Pasidedam šonan.

4

Visus sūrio masei skirtus produktus gerai išplakam.

5

2/3 sausainių tešlos tolygiai padengiam kepimo formos duną. Sudedam sūrio masę (irgi, aišku, tolygiai), tuomet - pirštais sudėliojam likusią tešlą (planas b - pašaldom, iškočiojam ir sūrio masę visiškai uždengiam tešla; nors man vietomis boluojančios dėmės rodės baisiai simpatiškos). 

6

Uždengiam folija ir kepam 20 minučių. Tuomet foliją nuimam ir kepam dar 15-25 minutes (viskas priklauso nuo kepinio storumo, orkaitės, jūsų karmos), kol viršus apskrunda. Galima patiekti šiltą arba palaikytą šaldytuve.

Šaltinis: pinch of yum.

Verdiktas: aš nežinau, kokiai desertų kategorijai šitai priskirt. Ne sausainis, ne pyragas, ne saldainis – nė vienas ir viskas iš karto. Žodžiu, jei šitas kepinys būtų pornofilmas, tai būtų nepadoriausias ir nuodėmingiausias filmas, kokį kada nors teko regėt (skonio receptoriais, ta prasme), o pabaiga…

Susiję įrašai

8 Komentarai

  • Komentuoti
    Aušra
    2012.10.18 19:53

    Labiausiai man patiko vertimas – va butent! nera vertimo tokiam daiktui, kaip peanut butter chocolate chip cookie bars; NERA! nes nesvarbu kiek VLKK besistengtu, visi vertimai bet kokiu atveju butu neteisingi; ir dar katinas tavo super; ir bars labai labai skaniai atrodo; zodziu, liuks irasas; labai patiko;

  • Komentuoti
    Jurgita
    2012.10.18 19:57

    atrodo labai gerai.
    beveik taip pat gerai, kaip kačius 🙂
    (siaubas, negaliu objektyviai vertint nei katinų, nei sausainių. ypač, kai jie vienam įraše 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.10.21 09:43

    Mhm, mhm, labai opus reikalas tie lietuviški pavadinimai. Aš vis mąstau, gal palikt juos originalo kalba, bet, iš kitos pusės, blogas lietuviškas, o jei pavadinimas nėra pavadinimas (t.y., neturi visame pasaulyje paplitusio vieno vienintelio pavadinimo, kaip, pvz, creme brulee), irgi nei du, nei dešimt. Žodžiu, bėda.
    Ačiū, labai smagu. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.10.21 09:45

    O ar čia išvis reikalingi objektyvūs vertinimai? 🙂
    Ačiū. (ties šituo sakiniu katinas atėjo ir pasikasė nagus man į šlaunį; matyt, irgi dėkoja :D)

  • Komentuoti
    Indrė
    2012.10.22 09:14

    Nagi tikrai baisiai skaniai atrodo.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.10.22 14:53

    Ir ne tik atrodo, duodu ranką nukirst! 🙂

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.10.25 07:25

    …ox, kur ant Lietuvos galima nusipirkti riesustu sviesto? …pasudyto, traskaus ox koks ilgesyyys…
    …ir dar labai ilgiuosi ,,kulinariniu opusu"… vat…

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.10.25 18:58

    bet kuriam didesniam prekybos centre, gyvena šalia nutelų ir kitokių riešutinių kremų. dar labai gardaus būna marks&spencer'yje.
    širdelė džiaugias šitai skaitydama, bet toks jau tas gyvenimas – sykiais ateina pabaiga ir nieko su ja nebepadarysi. 🙂

  • Parašyk komentarą