Mėsos patiekalai/ Rimtas maistas

Dvim-šeštas tab’as ir iškepk kotletų.

dsc_0365

dieną sumaišius su naktimi nubundu pus-aštuonių vakare ir sutrikus svarstau, ar tinkamas metas rytinei kavai

viskas dėl pyragų, žinoma. improvizacijų obuolių tema jau gerokai po vidurnakčio – geri tokie pyragai, nes atsiranda tų, kurie nulupa obuolius ir ištepa sviestu kepimo formas, t.y., atlieka purvinus darbus, o aš jaučiuos nelyg virtuvės šefė saujomis berdama avižas trupiniams ir mintyse save įtikinėjanti, jog turiu pakankamai patirties ir žinių, jog procesus diktuotų šaldytuvo turinys, o ne receptai užrašuos

ir iš tikrųjų – turiu

dar yra ir kitų įdomių dalykų, pvz., tikrinimai, kiek tab‘ų telpa į vieną Chrome langą (dabar atidaryti dvim-penki ir, širdimi jaučiu, čia dar ne riba – rimtų rašliavų rimti šaltiniai, vadinasi), laukimas (kai pošonkauliniai audiniai skatina tarpuausinius kurti didelius planus, o anie priešinasi ir sako ne, ne, negalima, kuo mažesni lūkesčiai, tuo silpniau po to sopa), muzikos, kitokios muzikos ir seni susidomėjimo objektai, vėl visu stiprumu spiriantys tiesiai į pakinklius


kotletai yra sprendimas. kai liko vakarykščių grikių, kai užsimerkei per daug avinžirnių, kai atsibosta košės,  kai nebežinai, kaip išsiknisinėt. arba kai pasiilgsti paprastų dalykų, pvz., vištienos kotleto, nutūpusio tarp bulvių košės ir morkų salotų.

Vištienos kotletai su mocarela

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 4 porcijos Gaminimo laikas: 35-40 minučių

Ingredientai

  • 400 g maltos vištienos (geriausia - kiek riebesnių vištos dalių nei krūtinėlė)
  • 150 g džiuvesėlių
  • 120 ml pieno
  • nubrauktas šaukštelis druskos
  • 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 125 g (rutuliuko) mocarelos
  • aliejus kepimui

GAMINAM

1

Keptuvėje įpilam aliejaus bent per centimetrą ir įjungiam, kad kaistų. Ir orkaitę įjungiam - 180 laipsnių. 

2

Mocarelą supjaustom kubeliais. 50 g džiuvesėlių užpilam pienu, išmaišom, suberiam druską ir pipirus. Išmaišom. Sudedam vištieną ir minkom, kol gaunam vientisą masę. Nepersistengiam.

3

Padalijam paruoštą mėsą į keturias dalis. Iš kiekvienos suformuojam rutulį, jį tarp delnų suplojam, vidurin dedam ketvirtį mocarelos gabalėlių, užlankstom kraštus ir vėl suformuojam rutulį. Jį kiek suplojam ir apvoliojam likusiuose džiuvesėliuose. Taip paruošę visus kotletus, dedam juos kepti (ar, veikiau, virti) aliejun penkioms minutėms sykiais apversdami.

4

Iškepusius kotletus dedam ant popierinio rankšluosčio, idant riebalų perteklius ten ir pasiliktų. Po to dėliojam į kepimo skardą ir šaunam orkaitėn 20-čiai minučių. Patiekiam su bulvių-morkų koše ir dviejų spalvų morkų salotom arba spaghetti ir pomidorų padažu.

Šaltinis: Martha Stewart

Verdiktas: teisingi kotletai.

Susiję įrašai

No Comments

Parašyk komentarą