Desertai/ Sausainiai

Maaa ir kibiras biscotti.

dsc_0177

mano maaa yra pati šauniausia mama ant viso svieto

kai į mano truputėlį pamišusią galvą patrankos sviediniu įlekia kokia nors beprotiška mintis, ji niekuomet nesako ėėė, vaike, nedaryk šitaip – palinksi galva, o po to kantriai padeda tvarkytis su padariniais. ir atvažiuoja prancūzijon, spjovus į visus nemoku-tinkamų-kalbų, nes jos vaikas tenai pasijunta labai-vienas. užgesina gaisrus galvoje ir kartoja, jog jei nenumirei – viskas pataisoma

myliu savo maaa
nes ji yra pati šauniausia mama ant viso svieto
kai užaugsiu – būsiu tokia kaip ji


mano maaa mėgsta biscotti. valgyti mėgstamus dalykus, kaip žinia, yra džiaugsmas, o džiaugsmą reik nešt kibirais

patirtis parodė, kad į šešiolikos litrų kibirą telpa daugiau kaip keturi kilogramai arba septyni pilni (t.y., kai padarai du kepalėlius ir priraikai pilnut pilnutėlę didžiąją skardą) kepimai biscotti.
kepiau:
šituos: vienąsyk su džiovintais vaisiais ir migdolais, kitą – su saulėgrąžų branduoliais, sezamo sėklom, migdolais, lazdyno ir graikiniais riešutais;
su karamelizuotom migdolų plokštelėm – kaip kad Aguonėlė mokė (tik į karamelę dar dėjau žiupsnį druskos);
su baltuoju šokoladu ir džiovintom spanguolėm – kaip kad kadais delfy rašiau;

ir dar:

dsc_0317

Cinamoniniai biscotti

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: didelė skarda Gaminimo laikas: 1 valanda 45 minutės

Ingredientai

  • 250 g miltų
  • 1 ir 1/2 šaukštelio cinamono
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 220 g cukraus
  • 90 g sviesto
  • didelis kiaušinis
  • kiaušinio trynys
  • šaukštelis vanilės ekstrakto
  • viršui
  • 55 g rudojo cukraus
  • šaukštelis cinamono
  • kiaušinis

GAMINAM

1

Sviestą atšildome iki kambario temperatūros. Orkaitė on - 165 laipsniai. Skardą išklojam kepimo popieriumi arba pabarstom miltais. 

2

Sumaišom miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir druską. Sviestą išsukam su cukrum iki purios masės. Įmušam kiaušinį ir minutę plakam. Dedam trynį, supilam vanilės ekstraktą ir išsukam iki vienalytės masės.

3

Suberiam miltų mišinį ir išmaišom. Gaunam nei šiokią, nei tokią tešlą, t.y., maišyti ją nepatogu, minkyti - limpa. Drėgnomis rankomis padalijame tešlą pusiau ir iš kiekvienos dalies suformuojame dešrą. Guldom jas nekukliu atstumu vieną nuo kitos skardoje ir spausdami delnu _suplokštinam_ iki kepalėlių.

4

Rudąjį cukrų sumaišom cinamonu. Kiaušinį lengvai išplakam ir ištepam juo kepalėlius. Negailėdami apibarstom cukrum-cinamonu. Kepam 40-45 minutes.

5

Ištraukę iš orkaitės leidžiam 10-15 minučių pastovėti, kad pirštų nedegintų. Kiekvieną kepalėlį suraikom 1-1,5 cm riekelėm ir išdėliojam jas skardoje ar ant grotelių. Grąžinam orkaitėn ir džiovinam 10-15 min. Leidžiam visiškai ataušti ir sukietėti, laikom sandariame inde.

6

 

Šaltinis: The Busty Baker.

Verdiktas: Kalėdų skonio. 


dsc_0143

Šokoladiniai biscotti su lazdyno riešutais

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: didelė skarda Gaminimo laikas: 1 valanda 30 minučių

Ingredientai

  • 75 g lazdyno riešutų
  • 60 g pieniško šokolado
  • 280 g miltų
  • 30 g kakavos
  • 1 ir 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 220 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 2 dideli kiaušiniai
  • šaukštelis vanilės ekstrakto
  • kiaušinis aptepimui

GAMINAM

1

Sviestą atšildome iki kambario temperatūros. Orkaitė on - 180 laipsnių. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suberiam riešutus ir grūdam į jau įkaitusią orkaitę trims minutėms. Išimtus suberiam ant švaraus virtuvinio rankšluostėlio ir patrinam, kol besibrūžindami šonais riešutai atsikrato didžiosios dalies savo odelės. Tuomet juos stambiai sukapojam. Šokoladą - irgi.

2

Orkaitės temperatūrą sumažinam iki 165 laipsnių. Skardą išklojam kepimo popieriumi arba pabarstom miltais. 

3

Sumaišom miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Sviestą išsukam su cukrum iki purios masės. Įmušam kiaušinį ir minutę plakam. Dedam kitą kiaušinį, supilam vanilės ekstraktą ir išsukam iki vienalytės masės.

4

Suberiam miltų mišinį, truputį pamaišom, suberiam riešutus bei šokoladą ir darbuojamės šaukštu, kol nelieka sausų miltų. Gaunam nei šiokią, nei tokią tešlą, t.y., maišyti ją nepatogu, minkyti - limpa. Drėgnomis rankomis padalijame tešlą pusiau ir iš kiekvienos dalies suformuojame dešrą. Guldom jas nekukliu atstumu vieną nuo kitos skardoje ir spausdami delnu _suplokštinam_ iki kepalėlių.

5

Kiaušinį lengvai išplakam ir ištepam juo kepalėlius. Kepam 25-35 minutes.

6

Ištraukę iš orkaitės leidžiam 10-15 minučių pastovėt ir pravėst, kad pirštų nedegintų. Kiekvieną kepalėlį suraikom 1-1,5 cm riekelėm ir išdėliojam jas skardoje ar ant grotelių. Grąžinam orkaitėn ir džiovinam 5-10 min. Leidžiam visiškai ataušti ir sukietėti, laikom sandariame inde.

Šaltinis: Turntable Kitchen.

Verdiktas: šokoladas ir lazdyno riešutai – negali nepatikt. Ypač – jei mėgstat Nutellą.


dsc_0256

Riešutų sviesto biscotti su graikiniais riešutais

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: didelė skarda Gaminimo laikas: 1 valanda 30 minučių

Ingredientai

  • 75 g graikinių riešutų
  • 250 g miltų
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 220 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 75 g riešutų sviesto
  • didelis kiaušinis
  • kiaušinio trynys
  • viršui
  • kiaušinio baltymas
  • šaukštas pieno
  • pora šaukštų cukraus

GAMINAM

1

Sviestą ir riešutų sviestą atšildome iki kambario temperatūros.  Orkaitė on - 165 laipsniai. Skardą išklojam kepimo popieriumi arba pabarstom miltais. 

2

Sumaišom miltus, kepimo miltelius ir druską. Sviestą ir riešutų sviestą išsukam su cukrum iki purios masės (3 min). Įmušam kiaušinį ir minutę plakam. Dedam trynį ir išsukam iki vienalytės masės.

3

Suberiam miltų mišinį, pamaišom, suberiam riešutus ir maišom, kol nelieka sausų miltų. Gaunam nei šiokią, nei tokią tešlą, t.y., maišyti ją nepatogu, minkyti - limpa. Drėgnomis rankomis padalijame tešlą pusiau ir iš kiekvienos dalies suformuojame dešrą. Guldom jas nekukliu atstumu vieną nuo kitos skardoje ir spausdami delnu _suplokštinam_ iki kepalėlių.

4

Kiaušinio baltymą lengvai išplakam su šaukštu pieno ir ištepam kepalėlius. Negailėdami apibarstom cukrum. Kepam 30-35 minutes.

5

Ištraukę iš orkaitės leidžiam 10-15 minučių pastovėti, kad pirštų nedegintų. Kiekvieną kepalėlį suraikom 1-1,5 cm riekelėm ir išdėliojam jas skardoje ar ant grotelių. Grąžinam orkaitėn ir džiovinam 10-15 min. Leidžiam visiškai ataušti ir sukietėti, laikom sandariame inde.

Šaltinis: Joy the Baker.

Verdiktas: riešutai su riešutais – osom.

Susiję įrašai

24 Komentarai

  • Komentuoti
    Gabrielė
    2012.11.25 00:11

    Vau! Super :))) Labai norėčiau viską išragauti!

  • Komentuoti
    Viktorija
    2012.11.25 09:33

    Įspūdingas kiekis! Mama turėjo būti maloniai nustebinta 🙂

  • Komentuoti
    Jule
    2012.11.25 10:58

    Gut gut. Sveikinu su ištverme.
    Man tai Itin Labai būna biscotti su lazdynų riešutėliais kepintais ir šokolado gabalėliais. Nes kai merki arbaton ("Mirk, mirk,"-šaukė senelis, mirkydamas džiūvėsėlį), tai žinai, ką daro šokoladas, o lazdyno riešutai plius šokoladas yra savaime pasiaiškinantis dalykas.

    Tai tiek žinių.

  • Komentuoti
    Vilma
    2012.11.25 11:07

    Puikūs receptukai! Labai tiks Kalėdoms 😉 Aciu, tikrai pasinaudosiu. Stulbinanti ir labai nuosirdi ideja – originalu!!! 😉

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.11.25 20:18

    Puikūs!!! Mamai – nors apsiverk iš džiaugsmo ir nuo tokio vaiko:) Tau – kaip gerai kad ją TOKIĄ turi (pacituosiu R. Roždestvenskį laisvu vertimu "kad mama pasauly būtų, tiek kiek reikia, kad pabūtų")…
    Ačiū už tiek atradimus BISCOTTI pasaulyje – būtinai būtinai bandysiu su cinamonu ir su riešutų sviestu. Beje, jie pas Tave stipriai pagerinti – aptepimo kiaušiniu neradau niekur, gal yra minčių ką jis (be blizgesio)duoda?
    Pagarba:)

  • Komentuoti
    Karolina
    2012.11.26 09:01

    OHOHO! :))

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.11.26 10:11

    koks niekšas trukdo pasiraitot rankoves, išsikept, o tada ragaut-ragaut-ragaut? :)) ačiū.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.11.26 10:12

    ir buvo! ypatingai gerai atrodė pats dovanos įteikimas – nekasdien pamatai kibirą su kaspinu. 😀

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.11.26 10:12

    ačiū

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.11.26 10:12

    būtinai papasakok, kaip tiko/patiko. 🙂 dėkui

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.11.26 10:16

    oj, šitas vaikas truputį vaikščiojanti bėda, tad ne tik iš džiaugsmo dėl jo verkt galima. 😀 ačiū
    tiek cinamoniniai, tiek riešutiniai turi cukraus plutą, t.y., ant abiejų kepalėlių viršaus barstomas cukrus (kas yra, mano kukliu įsitikinimu, visai teisingas reikalas), o kiaušinis čia pasitarnauja kaip klijai, kad tas cukrus nenubyrėtų ten, kur jam nepriklauso. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.11.26 10:16

    tokios reakcijos aš ir siekiau! 😀

  • Komentuoti
    Karolina
    2012.11.26 19:14

    Mission completed 😀

  • Komentuoti
    Renata
    2012.11.26 20:58

    Kepsiu būtinai! Visus! Kaip tik ieškojau biscotti receptu 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.11.28 21:38

    Visus? Čia tai ryžtas, čia tai dvasia! 🙂

  • Komentuoti
    Maaa
    2012.12.01 18:22

    Ačiū, labai ačiū dar kartą. Tai pats didžiausias įvertinimas. Ir pati skaniausia ir staigmeniškiausia dovana kokią esu kada nors gavus.

  • Komentuoti
    analena
    2012.12.04 07:25

    Šie biscotti bus pirmas dalykas, kurį kepsiu ir valgysiu, kai nusiimsiu breketus 😀 Net naktim juos sapnuoju 😀 Be to, džiaugiuosi, kad turi tokią nepakartojamą mamą 🙂

  • Komentuoti
    Renata
    2012.12.05 12:48

    Žinok ir iškepiau 😀 Beveik kibirą! Man riešutų sviesto skaniausi…

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.12.07 19:44

    ką aš galiu pasakyt… Osom! 😀

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.12.07 19:44

    :*

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.12.07 19:46

    čia tai noras! linkiu breketais atsikratyt kaip įmanoma greičiau, o tuomet jau su dešimties balų vertės šypsena šveist biskotti išsijuosus. 🙂

  • Komentuoti
    Dowe Ba
    2012.12.29 18:56

    yamiii… prikepiau, pripakavau ir maloniai visus mielus žmones stebinau per Kalėdas!!! AČIŪŪŪŪŪŪŪŪŪ nuoširdžiai AČIŪŪŪŪŪŪŪŪ už nuoširdžias idėjas dovanoms 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.12.31 18:40

    dalintis yra džiaugsmas! 🙂

  • Komentuoti
    Grita Grigaliūnaitė
    2014.05.17 09:01

    Noriu paklausti – ar tie biscoti ilgai laikosi?Kilo abejonė, nes jie su sviestu. Norėčiau padaryti dovanėles šventės svečiams. Ir išsikepti norisi anksčiau:)

  • Parašyk komentarą