Duonos ir bandelės/ Pusryčiai

Paklydau laike ir greitesnės česnakinės duonos alternatyvos.

dsc_0132

pasirodo, kai liaujiesi žaidus visokius pabėgsiu-pabėgsiu-pasislėpsiu-kol-*kažkas*, dienos pripildo laikrodžius tiek, kad nepratusiems susisuka galva ir susimaišo lapeliai kalendoriuos; ir neužčiuopi, nepagauni, nebesurikiuoji, lieka tik pabiri įvykiai, pasakojimai, išpažinimai ir juokas

daug juoko

tarpuose – traumatologiniai, pietūs virstą vakarienėmis, apelsinų kvapas, cinamoninės bandelės, nematyti ofisai, didelių užmojų žmonės, kiti žmonės, bibliotekos, sėdėjimai ant grindų, jaudulys, blakstienų tetos ir skaitkliukų/modemų dėdės, Android žaliems, Hunger as Ideology ir panašūs lyčių dalykai, eretiškos mintys, jog egzsituoja žinančių daugiau nei Čekuolis (CSI kriminalistai!), ir kiti nusišnekėjimai

minėjau juoką?

dabar būtų gerai pasakyt ką nors protingo ir tokiu būdu padaryt įžangą prasminga ar bent jau suprantama, bet šitaip prarasčiau kokius septynis paslaptingumo taškus ir paaiškėtų, kad dalykas, kuris atrodė labai dalykiškas tau pačiam, pasirodo visai kitoks, kai kiti apie jį išgirsta*

*A. A. Milne, E.H. Shepard „Pūkuotuko išmintis“


rytais-po aš virstu aštrių pojūčių mėgėja ir iš pirminio pietų plano išbraukiu ryžius. bėda ta, kad šitaip sugalvoju tik tada, kai višta jau orkaitėj, todėl reikia greitų sprendimų. ir surandu. tuomet A. pagamina salotas ir mes valgom savo indiškų motyvų lietuviškus pietus, ir plėšdamos šiltus paplotėlius bandom atsakinėt į gudrius klausimus

be to, šitie paplotėliai turi dar vieną privalumą – tešlą galima laikyti šaldytuve 2-3 dienas, todėl kas rytą/dieną/vakarą galima valgyt juos ką tik iš keptuvės vos iškilus poreikiui!

Česnakiniai paplotėliai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 6-7 paplotėliai Gaminimo laikas: 45 minutės

Ingredientai

  • 280 g miltų
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio džiovintų česnako granulių
  • 190 ml pieno
  • 50 g sviesto
  • 2-3 šaukštai aliejaus

GAMINAM

1

Pieną pilam prikaistuvin, sudedam sviestą ir kaitinam, kol pastarasis ištirpsta. Ir tik tiek.

2

Tuo tarpu dubenyje sumaišom miltus, druską ir česnaką (galima keisti mėgstamom žolelėm, malta paprika, ir t.t., ir pan., ir etc.). Supilam pieną-sviestą ir išminkom. Jei sykiais labai limpa prie rankų, įdedam dar truputį miltų. Tešla turi būti minkšta, tačiau nelipni. Uždengiam plėvele ir paliekam bent pusvalandžiui pabręsti.

3

Atgnybiam gabalėlį tešlos, iškočiojam apskritimą (ar kažką panašaus). Keptuvėje įkaitinam šlakelį (1/2-1 šaukštą) aliejaus, dedam paplotėlį ir kepam iš abiejų pusių po porą minučių. Prikepam tiek paplotėlių, kiek reikia, o tada valgom pilna burna, kol neatvėso.

4

Nepanaudotą tešlą laikome šaldytuve susukę maistinėn plėvelėn.

Šaltinis: nors galva į sieną daužyk, nebepamenu, kur radau

Verdiktas: po dviejų dienų sėdėjau ant kampo ir pasakojau A., ką ir kaip reikia daryt. man rodosi, noras kartoti pasako daugiau nei epitetai

Susiję įrašai

7 Komentarai

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.11.15 15:09

    Skaaanu!! Daugiau nesaldziu receptu, Inga! Labai pasiilgstu opusu penktadieniais 🙁

  • Komentuoti
    Renata
    2012.11.15 15:49

    Kaip visuomet lengvai ir linksmai susiskaitė 🙂

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.11.16 19:59

    as ir labai pasiilgstu opusu, kodel pradingo:(?

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.11.17 15:41

    aš irgi pasiilgau penktadienių

    ačiū

    o dėl nesaldžių receptų – aš stengsiuos tikrai, tikrai. bėda ta, kad dabar man labiausiai valgosi kotletai, kugelis ir kitas ūkiškas/naminis/mamos maistas. ir dar virti kiaušiniai. bet jei norima, tai bus! 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.11.17 15:41

    ir rašėsi smagiai. 🙂

    ačiū

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.11.17 15:43

    nes nebespėjau, nes pavargau, nes jaučiau, kad dar truputis, ir užstrigsiu. tačiau neatmetu galimybės, jog kada nors opusai – gal kiek kitokiu formatu – bet grįš. 🙂

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2012.11.28 21:35

    Labai gerai suprantu 🙂 As, kai parvaziuoju i LT it=rgi tik tuo ir matinuosi 🙂 Pasiilgau mamos 🙁

  • Parašyk komentarą