Desertai/ Duonos ir bandelės/ Mieliniai kepiniai/ Pusryčiai/ Pyragai

Pilna troba ir cinamoninė beprotybė.

trijų pasauliui laikinai išsiplėtus iki ketvirtos dimensijos, man vis norisi kartot pilna troba; tai aš ir kartoju, ir visaip džiaugiuos, ir taršku neužsičiaupdama: apie dalykus, planus, jų nebuvimus, gilesnius kvėpavimus, tingėjimus, skaitymus, neteisingą pasaulį ir teisingus žmones; o paskui susikonstruoju savo psicho-sienelę (sakė, kad dieną po mano išvykimo ilgai savaitgaliauti pas mąąą tinkas truputį neatlaikė ir man reiks ieškoti naujų sprendimų, ir tvarkyti betvarkes, kurios liko iš mano miaaano netikėtose erdvėse) ir pasigaunu infekciją ar virusą, ir mano organizmas termometru man praneša, kad jis jau pakeliui į interferono gamybą

labai nesiskundžiu; legaliai vartytis lovoj visą dieną ir skaityti truputį mindfuck knygas bei žiūrėt tokius pat filmus, dar – miegoti ir valgyti medų mikėpūkuotukiškais kiekiais – visai smagu, kai per daug negalvoji (tiesą sakant, pernelyg intensyvus mintijimas yra didžiausias linksmybių trikdis ne tik tuomet, kai sergi); tik galėtų nebūti to pavargau visame kūne ir garvežys tarp ausų važinėtis tyliau, bet ką jau čia


Cinamoninė beprotybė
 
Instrukcija:

1. susirandam (galvoj, sąsiuviny ar (kaip sykiais darau aš ir M. iš manęs tyčiojasi) savo tinklarašty) gardžiausios mielinės tešlos receptą, įjungiam smagių muzikų ir įvykdom

Tešla

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 2 porcijos Gaminimo laikas: 1 valanda 30 minučių

Ingredientai

  • 570 g miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 85 g cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g sviesto arba margarino kepiniams
  • 290 g pieno

GAMINAM

1

Išlydom sviestą/margariną ir paliekame pravėst, kad mielių neužmuštų (sviestas-žudikas, aaa).

2

Pieną pašildom iki 30-40 laipsnių. Dedam šaukštą cukraus ir mieles. Gerai išmaišom ir pridengę rankšluostėliu padedame šiltai, kad suputotų. Maždaug penkiolikai minučių.

3

Į dubenį dedame miltus, likusį cukrų ir druską. Supilam putojantį pieną ir margariną. Minkom. Ilgai minkom. Kol tešla nelimpa prie rankų ir girdisi pokšint. Alternatyvus „ar jau gerai išminkyta“ patikrinimo būdas: jeigu jau pajutote riešuose raumenėlius, kurių neįtarėt esant, reikia minkyti dar penkias minutes.

4

Dedam tešlą į dubenį, uždengiam rankšluostėliu, pastatom šiltai ir leidžiam padvigubėt. Maždaug valandai.

 2. nukerpam naujo cinamono pakelio kraštą (arba nukandam dantim (tik nesakykit, jog niekad taip nedarėt)), smegenų kertėje surandam aplanką su „kažkur viena akim šitai regėjau“ vaizdiniais ir turim:

a) ką valgyti pavakariams, užgeriant stikline šalto pieno

dsc_1641

Trigubos bandelės

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 6 didelės bandelės Gaminimo laikas: 1 valanda

Ingredientai

  • 1 porcija tešlos
  • 40 g sviesto
  • 5 šaukštai rudojo cukraus
  • kaupinas šaukštelis cinamono

GAMINAM

1

Sviestą išlydom. Cukrų sumaišom su cinamonu.

2

Teptuku saikingai išsviestuojam didelių keksiukų formos įdubas.

3

Tešlą padalijam į šešias dalis. Imam vieną dalį ir iš jos iškočiojam maždaug 20x20 cm dydžio kvadratą. Aptepam jį sviestu. Pusę jo padengiam cinamono-cukraus mišiniu. Lenkiam pusiau, nepabarsyta puse uždengdami pabarstytąją. Summa summarum, turim turėti 20x10 cm dvisluoksnį stačiakampį, kur tarp tešlos gyvena sviestas-cinamonas-cukrus.

4

Tą stačiakampį susukam palei trumpają kraštinę ir padalijam į tris dalis, t.y., turim tris mažytes cinamonines bandeles. Dedam jas visas susukimu viršun į vieną formelės įdubą, meiliai vieną su kita suglausdami. Tą patį pakartojam su likusiais tešlos gabaliukais.

5

Uždengiam rankšluostėliu ir pusvalandžiui pamirštam ant taburetės prie radiatoriaus.

6

Orkaitė on -180. Kai įskaita, dedam bandeles (prieš tai, jau pakilusias, galima aptepti kiaušinio plakinio/grietine/grietinėle/pienu) ir kepam 25-30 min. Atvėsinam (arba ne), pasigrožim ir plėšydami valgom pilnais žandais.

b) ant ko tepti sviestą/džemą/uogienę pusryčiaujant

dsc_1796

Labai susipainiojus cinamoninė pynė

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 1 kepalėlis Gaminimo laikas: 1 valanda 20 minučių

Ingredientai

  • 1 porcija tešlos
  • 30 g sviesto
  • 3-4 šaukštai rudojo cukraus
  • 1.5 šaukštelis cinamono

GAMINAM

1

Sviestą išlydom. Standartinę kekso formą išklojam kepimo popieriumi.

2

Iš tešlos iškočiajam kiek išgalim didesnį stačiakampį. Aptepam jį visą sviestu, apibarstom cukrum bei cinamonu. Susukam. Suvyniojam į maistinę plėvelę ir padedam šaldytuvan 15-20 min.

3

Atšalusį bei sutvirtėjusį ritinį, plėvelės apdarus nuplėšę, guldom ant stalo ir perpjaunam išilgai pusiau. Kiekvieną dalį atsargiai porąsyk apsukam aplink savo ašį nelyg gręžiamą rankšluostį. Tuomet abiejų dalių galu sujungiam ir jas tarpusavy susukam, įsivaizduodami, jog tai dvi plaukų sruogos ir iš jų nupynėms kasą. (jei nepakankamai aiškiai papasakojau, nesikuklinkit klaust)

4

Guldom į keksinę. Galimas dalykas, kad pynė yra kur kas ilgesnė už kepimo formą, todėl nededam jos tiesios, šiek tiek pavingiuojam-pagarankščiuojam.

5

Paliekam valandai kur nors šiltai, rankšluostėliu apkloję.

6

Kepam iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintoj orkaitėj 35-45 minutes (viršų galima aptept plaktu kiaušiniu/grietine/grietinėle/pienu, bet galima ir netept). Gardi ir šilta, ir saldiems kitos dienos pusryčių sumuštiniams. 

3. džiaugiamės

Susiję įrašai

4 Komentarai

  • Komentuoti
    aguonele
    2012.11.04 13:56

    Grožių grožis čia tau gavos ♥

  • Komentuoti
    Julija
    2012.11.04 15:48

    Vaje, kaip gražu! Apsidžiaugiau lyg vaiko pasiekimu 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.11.05 17:26

    Ačiū! 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.11.05 17:26

    aš irgi truputį tyliai savim pasidžiaugiau, jei jau nuoširdžiai. 😀

    dėkui 🙂

  • Parašyk komentarą