Desertai/ Desertai be orkaitės/ Saldainiai

Užaugau ir šakotis šokolade.

pasimečiau įvykiuos ir metų laikuos: kalėdinis alias’as pramaišiui su egzaminais, rimtos kalbos rimtose įstaigose kažkur tarp K. įkurtuvių ir naktimis kepamų šokoladinių pyragų E., nepavykusios kraujo donorystės (hemoglobine, kryžiau mano) pakeliui barakan pas dūšios žmones ar žmones dūšiai, silkė ir du-tryliktų vaivorykštės eitynėms žadami tortai, įsimylėti daiktai išsyk su seniai mylėtom šnekom (kai atvirumo riba lygi plius apverstam aštuonetui) ir metų apžvalgom (labai didaktiniai – nuspręsta), pūgos ir lietūs; susipainiojo net serialai, kurį laiką keičią muziką kaip foną, ir ėmė rodytis, jog Henkas Mūdis yra šeštas mokslininkas didžiajam sprogime 

gera šitaip – gyvent ir negalvot, plaukiot paviršiais, nesusikonstruot presų, traiškančių smegenis kaip obuolius sultims, vietoj baimių striukės kišenėse nešiotis pirštines, o vakarais užrašų knygelėje ar lipniais lapeliais ant sienos išrašyt visus noriu, kuriems jau užaugau


užtikusi receptą pas Aušrą, pamaniau, kad būtų visai neblogai, bet atidėjau tiems laikams, kai kur nors mėtysis šimtgramis atliekamo šakočio. tačiau nutiko taip, kad grįžus į namus gimtuosius radau visus reikiamus produktus, ir paskui nebeliko nieko kito, kaip pirštais braukt per dubens, kuriam maišyta, sieneles ir nekantriai laukt sustingstant

Baltasis šokoladas su šakočiu ir spanguolėm

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 20x20 cm dydžio desertui Gaminimo laikas: 15 minučių darbo ir 4 valandos šaldymo

Ingredientai

  • 300 g baltojo šokolado
  • 100 g sviesto
  • 60 g riebios grietinėlės
  • sauja lazdyno riešutų (geriau - paskrudintų)
  • 100 g anakardžio riešutų (geriau - paskrudintų)
  • 100 g džiovintų spanguolių
  • 100 g šakočio

GAMINAM

1

Formą išklojam kepimo popierium arba naudojam silikoninę ir neklojam niekuo. Riešutus labai stambiai sukapojam, šakotį sulaužom.

2

Ant puodo su verdančiu vandeniu patupdom nemažą dubenį ir sudedam sulaužytą šokoladą, supjaustytą sviestą, supilam grietinėlę. Maišydami garuos maudom, kol viskas ištirpsta ir virsta vientisa mase. Suberiam riešutus, šakočio gabalėlius ir džiovintas spanguoles. Gerai išmaišom.

3

Sudedam į kepimo formą, pagal galimybes ir/ar poreikius išlyginam viršų. Leidžiam paviršiui truputėlį apstingti, uždengiam maistine plėvele ir dedam šaldytuvan. Laikom tenai 4 valandas, o dar geriau - pernakt. Tuomet pjaustom ir tada - pilnais žandais.

Verdiktas: sakiau jau, pilnais žandais!

Susiję įrašai

2 Komentarai

  • Komentuoti
    Aušra
    2012.12.27 09:40

    Baisiai džiugu, kad patiko 🙂
    O gyvent plaukiant paviršiumi vis vien gera tik po to, kai prieš tai truputį patraiško smegenis susikonstruoti presai 🙂 Kitaip nesuprastum, ko čia taip gera 🙂 Su šventėm!

  • Komentuoti
    Insolente.
    2012.12.31 11:55

    mhm, jei ne juodas taškas, nematytum, kol baltas išties yr popierius. 🙂

    dėkui, vėjo-gūsius ir visus jo ragautojus – taip pat!

  • Parašyk komentarą