Mėsos patiekalai/ Rimtas maistas

Valkyrie ir tajine.

tomis dienomis, kai pyktis pramaišiui su liūdesiu užspaudžia kvėpavimo takus ir norisi rėkti-šau(k)ti-bėgti
tomis dienomis, kai raidės rikiuojasi labiau kairėn ir lieka gilesni įspaudai popieriuj
tomis dienomis, kai po plaukais apsigyvena Colonel Mertz von Quirnheim ir įkyriai kartoja, jog any problem on Earth can be solved with the careful application of high explosives. (the trick is not to be around when they go off)
tomis dienomis, kai niūniuoji su joe purdy
tomis dienomis, kai

tomis dienomis reikia virt troškinius. nes kai susmeigi peilį moliūgan ir jis užstringa vidur-pjūvio, kažkaip nebepakanka erdvės anei laiko vidinėms dramoms.


taj(g)ine – specialiam puode šiaurės afrikiečių ilgai gaminamas troškinys, gausus prieskonių, minkštos mėsos, daržovių ir paaadažo. specialių puodų neturėjimas ir žiema nėra kliūtis. įrodymas:

Vištienos tajine su avinžirniais ir moliūgu

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 4 porcijos Gaminimo laikas: naktis marinavimo ir 3 valandos darbo

vištienai

  • 600-800 g vištienos (siūlyčiau kumpelius ir/ar šlauneles)
  • šaukštelis druskos
  • 1/2 šaukštelio pipirų
  • šaukštelis garam masala
  • šaukštelis malto kumino
  • šaukštelis saldžiosios paprikos
  • nubrauktas šaukštelis malto imbiero
  • nubrauktas šaukštelis malto cinamono

tajine

  • 100 g avinžirnių
  • pora šaukštų aliejaus
  • didelis svogūnas
  • didelė morka
  • paprika
  • 800 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 500-600 g moliūgo
  • 7-8 džiovinti persikai

gaminam

1

Prieskonius sumaišom ir įtrinam jais vištieną. Uždengiam maistine plėvele. Avinžirnius užpilam šaltu vandeniu. Viską paliekam ant spintelės pernakt.

2

Likus kokioms trims valandoms iki numatytų pietų/vakarienės, pusžiedžiais suraikom svogūną, griežinėliais - morkas, juostelėm - papriką. Didelėj keptuvėj arba puode storu dugnu įkaitinam aliejų. Sudedam vištieną ir apkepam iš visų pusių, kol dailiai apskrunda. Sudedam lėkštėn. 

3

Kaitrą po keptuve sumažinam iki vidutinės ir sudedam tenai daržoves. Kepam 7-8 minutes, kol truputį suminkštėja. Sudedam vištieną, suberiam avinžirnius, supilam konservuotus pomidorus, įpilam 100-150 ml vandens, užverdam, sumažinam kaitrą iki minimalios, uždengiam ir pamirštam 1-1,5 val. 

4

Moliūgą supjaustom nemažais kubeliais ir sudedam keptuvėn/puodan, kai jau prisimenam. Persikus suplėšom ir dedam ten pat. Truputį pamaišom, vėl uždengiam ir pamirštam dar gerai valandai. 

5

Kai nuo troškinimo pradžios praeina maždaug 2,5 valandos, vištiena jau turėtų byrėti nuo kaulų. Kai taip nutinka, paragaujam, ar gana druskos, išjungiam viryklę, leidžiam troškiniui dar 5-10 min. pastovėt, o tuomet kraunam į dubenėlius su kuskusu arba valgom į padažą pamirkydami kokį paplotėlį.

Šaltinis: įkvėpta kažkurios J. Oliver laidos.

Verdiktas: G. sakė, kad labai gardu. Man irgi patiko, ypatingai tas pomidorų-kiek aptežusių moliūgų padažas.



Susiję įrašai

No Comments

Parašyk komentarą