Desertai/ Sausainiai

Technikinė ir naktys su sausainiais.

dsc_0497

anądien, važiuodama iš miesto, šampanizuotais gėrimais garsėjančio, periodiškai įsikąsdama į vis dar pusiau nejautrų liežuvį, mąsčiau, jog pastaruoju metu atlieku savęs remonto darbus taip, lyg kitą pirmadienį turėčiau praeit technikinę (ir kad labai norėčiau turėt odontologo kėdę skaitymui – patogu, geras apšvietimas, tik grąžtų, ačiū, nereikia)

be to, šitiek visokių nekaltybių prarasta pastarosiomis dienomis! akių dirginimas pirmąsyk bandant išsiimt erelio akis (mano pasaulis įgavo naujų spalvų, na, gerai, gal ne spalvų, užtat medžiai tolumoje šakoti nelyg kokioj aštuntoj klasėj), lengvas jaudulys pirmąkart klausant savęs per radiją (kalbėjau, aišku, apie sausainius ir kitus virtuvinius dalykus (pvz., tobulą vyrą, kuriam viskas skanu) – ir net beveik nenusišnekėjau!), pirmas įveiktas knygų iššūkio punktas ir pirmas net beveik pusiau rimtai paklaustas ar būsi mano žmona?, šypt

atostogos, vadinasi


nežinau, ar pas jus taip būna, bet man kartais atlieka šiek tiek mascarpone. ir dar, pasitaiko, prisimenu, kad nebeprisimenu, kada paskutinįsyk kepiau sausainių. ir žinot, kuo viskas baigiasi? taip, teisingai, orkaitė išjungiama antrą nakties

Sausainiai su mascarpine ir šokolado gabelėliais

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 30 sausainių Gaminimo laikas: valanda darbo ir keletas valandų šaldymui

Ingredientai

  • 115 g kambario temperatūros sviesto
  • 125 g mascarpone sūrio
  • 100 g cukraus
  • 150 g rudojo cukraus
  • kiaušinis
  • šaukštelis vanilės ekstrakto
  • vieno apelsinio žievelę
  • 250 g miltų
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 250 g šokolado (naudojau perpus juodą ir pienišką)

GAMINAM

1

Miltus sumaišom su soda ir druska. Šokoladą sukapojam nedideliais gabalėliais.

2

Sviestą, mascarpone ir abiejų rūšių cukrų išsukam iki purios masės. Kokias tris minutes šešiolika sekundžių maždaug. Įmušam kiaušinį, supilam vanilės ekstraktą ir įtarkuojam oranžinę apelsino žievelės dalį. Gerai išplakam.

3

Suberiam miltų mišinį ir maišom, kol nematyti sausų. Supilam šokoladą ir darbuojamės šaukštu, kol šis pasiskirsto tolygiai. Uždengiam maistine plėvele ir leidžiam pabūt šaldytuve mažiausiai dvi valandas, o dar geriau - pernakt.

4

Orkaitė on - 175. Kepimo skardą išklojam kepimo popierium. Kabinam didelį šaukštą gerai atšalusios tešlos, suformuojam rutuliuką ir dedam ant popieriaus. Šitaip suformavę ir dideliais tarpais išdėlioję kokius 9 rutuliukus, dedam orkaitėn. 

5

Kepam 10-15 minučių, kol suplokštėja ir paruduoja. Ištraukę leidžiam keletą minučių praaušt, tuomet perkeliam ant grotelių ir atvėsinam iki galo. Valgom.

Šaltinis: Kitchen Confidante

Verdiktas: traškus viršus ir mascarponės dėka minkštas vidus, kvepia apelsinais ir šokoladu, ko dar, žmogau, gali norėt?

Susiję įrašai

4 Komentarai

  • Komentuoti
    Kiaunė
    2013.01.30 21:43

    Labai patraukliai skamba receptas. Ir mascarponės šaldytuve yra, tiesa neatliekamos, bet tam kitam reikalui bus galima nupirkti:) Ir sausainių kepimas naktį – įprasta ir mėgstama praktika. Būtinai pabandysiu!
    Beje, puikus tinklaraštis, kaip čia neužmačiau anksčiau. Viliojantys receptai ir labai šmaikštūs įrašai – malonumas skaityti! Tavo receptai rikiuojasi "must try" sąraše:)

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.01 12:02

    oj, kiek gražių žodžių! jei būtų galima raust virtualiai, tai nurausčiau, tikrai tikrai. 🙂 ačiū

  • Komentuoti
    Kiaunė
    2013.02.07 21:41

    Iškepiau vakar naktį:) Tikrai labai gardūs ir teisingi sausainiai. Visus labai sužavėjo tas mikštumas viduje ir traškumas išorėje. Super!

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.10 17:44

    valio! 🙂

  • Parašyk komentarą