Blynai/ Pusryčiai

Gerumai ir blynai be miltų.

dsc_0623-2

nubundu šeštą, sykiais – penkiolika po. ir pirmąsyk tokiu metu išsirangiusi iš lovos nepykstu ant pasaulio. dienos dabar tokios pilnos, šitiek patyrimų, šitiek žinių, šitiek vietų ir žmonių – tų, kuriems šypsai virtuvėlėj dėdama mikrobangėn pietus, tų, kurių nematei, rodos, nuo ano gyvenimo, tų, kuriuos regi pirmąsyk, bet atveri namų duris ar net truputėlį širdį, ir tų, kuriems neši ligoninėn pieno ar sutinki lūkuriuojančius prie mandarino, nes yra bendrų taškų

kartais net ima atrodyti, kad smegenys persipildys ir kaukolė neatlaikiusi pažirs šukėmis į atmosferą (geriausiu atveju; blogesniu – iki pat Neptūno) – tiek visko gaunu, tokie srautai dalykų ir Dalykų, tokios didelės nuostabos (ir vis rečiau – baimės) akys, tiek galimybių viesulais tarpuausy.

negana to, jausmas, kad šitaip palaistyta galėsiu užaugt aukščiau nei išstybsta pupos pasakose.

negana to, jausmas, kad radau kampą, už kurio slypėjo mano išsigelbėjimas. laikau sukryžiavus pirštus – ilgiau nei iki gegužės


receptas sąraše išbandyti-būtina kabojo jau seniai, bet kažkaip vis nerasdavau arba laiko, arba bananų, pasiekiamų neišlipus iš pižamos. kol vienądien suvokiau, kad tuoj Užgavėnės, ir šitos minties pagauta negalėjau pusryčiam sumuštinių anei košės valgyt.

Labai bananiniai blynai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 2 porcijos Gaminimo laikas: 20-30 minučių

Ingredientai

  • 2 vidutinio dydžio prinokę bananai
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos

GAMINAM

1

Bananus sutrinam šakute ar blenderiu, ar kokiu kitų įnagiu, žodžiu, gaunam košę, pageidautina - be gumuliukų. 

2

Įmušam kiaušinius, suberiam kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišom. Jei norisi, galim įdėt kokio riešutų sviesto, ar vanilės, ar maltų riešutų, ar kokoso drožlių, ar cinamono, ar.

3

Ant vidutinės ugnies įkaitinam keptuvę (galima patept aliejum prieš pirmą, jei jūsų keptuvė linkusi pernelyg intymiai su maistu draugaut). Pilam šaukštą ar du tešlos ir suformuojam apvalų blyną (jei norisi šokolado/kapotų riešutų/uogų/vaisių - užberiam ant jau suformuoto blyno viršaus). Pakepam maždaug minutę, apverčiam ir kepam dar maždaug antratiek. Jei svyla - mažinam ugnį.

4

Patiekiam su jogurtu/grietine/uogiene/kondensuotu pienu arba vaidinam amerikiečius - valgom su gabalėliu sviesto ir klevų sirupu.

Šaltinis: Top with cinnamon.

Verdiktas: saldūs, gardūs, be to, sveikiausi blynai pasaulyje – būtinai kepsiu vėl. Ir vėl.

 

Susiję įrašai

8 Komentarai

  • Komentuoti
    Sandra
    2013.02.07 21:45

    Labai patiko įžanga. Ir kaip tau visąlaik pavyksta taip puikiai mintis į žodžius sudėlioti? 🙂 taip gyvai, spalvingai… ir aš vėl prieinu prie tos pačios išvados – niekaip kitaip, čia yra tikras talentas. Va 🙂

  • Komentuoti
    Jurga
    2013.02.08 08:07

    Na, traukiu į must try sąrašą 🙂

  • Komentuoti
    Karolina
    2013.02.08 15:39

    Aš ir būtinai išbandysiu, kai turėsiu bananų :))

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.10 17:48

    oj! ego murkia šitai skaitydamas. tik – sako savikritikos kirminiukas – jei dar ir turinio būtų… 🙂
    ačiū. labai.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.10 17:49

    tikiuosi, (pa)tiks 🙂

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2013.02.13 12:52

    Per skysta tesla gavosi visiskai, sunkiai blynas apsiverte, tiksliau po apvertimo kosyte jau gavosi kepta ;D

    Nezinau ka ne taip dariau 😉 O atrode tobula… 😉
    Gal kitakart ir pameginsiu dar kart tik su daug kokosu drozliu arba miltu keleta saukstu.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.15 07:33

    kitąsyk pabandyki bananus _kiečiau_ sutrint. iki košės, ne iki beveik geriamos tyrės. mąąą ta pati bėda ištiko, iškodavom, kas buvo ne taip. 🙂

  • Komentuoti
    Nemiega
    2013.05.19 17:08

    Labai skanūs, saldūs, lengvi blynai. Bijojau, kad nesijaustų kiaušinienės skonio, bet nesijaučia, viskas puiku. Tik gerai, kad komentarus perskaičiau, nes ketinau bananus sublenderiuoti, o dabar tiesiog sutryniau šakute. Ačiū už receptą 🙂

  • Parašyk komentarą