Be kategorijos

Kaip „Vapiano“ makaronai verdami ir kodėl ten eisiu desertų.

švieži fusilli su karališkom krevetėm, vyšniniais pomidorais ir dosniu žiupsniu parmigiano-reggiano (mūsuos tiesiog parmezanu vadinamo, bet mūsiškai kalbant netenkama pilnų rieškučių itališkos dvasios) – šitokios turi būt vakarienės – galvojau pirmadienį troleibuse namų link, bet apie viską nuo pradžių

o pradžioje „Vapiano“ pakvietė tinklaraštininkus į svečius (aplink alyvmedį pasėdėt – neblogai, ką?) ir gardžiais gėrimais bei antipasti vaišindami (pesto tenai yra maždaug tobulas) įdomiais dalykais dalijosi. tikriau – iš Estijos atvyko vienas iš restorano Vilniuje steigėjų Tarvo Jaansoo ir papasakojo visokių istorinių beigi idėjinių įdomybių, pvz., kad Vapiano restoranų esti keturiuose žemynuose, kad pasta alla carbonara juose pagaminama per tris minutes tau pačiam didelėm akim stebint, kaip į padažą įmaišomas trynys, kad maisto produktai čia visuomet švieži (nes tai yra vienas iš didžiausių akmenų pamatuose, ant kurių paskui dėliojamos kėdės ir stalai), kad visas koncepcijos žavesys – jokių belangėse virtuvėlėse uždarytų šefų, robotiškai gaminančių patiekalus pagal griežtus instruktažus, kad juo gali tapti bet kas, svarbiausia – labiau už viską norėti tampyt picos tešlą ir mokėti su šypsena pasiteirauti kliento, ar nereikia truputėlį daugiau čili, o kaip teisingai pasūdyti vandenį pastai – išmokys jie (sako, turi būt tiek sūrus, kad jau beveik šlykštu)

vapiano1

nuotrauka Viktorijos iš Receptų medžio

po teorinės vakaro dalies sekė praktinė – kai kurios tinklaraštininkės pasidabino prijuostėm ir, prisiėmusios atsakomybę skaniai pamaitint vakaro dalyvius, puolė prie keptuvių. tuo tarpu virtuvės šefas Tomas Pipiras pasakojo visokius negirdėtus dalykus, pvz., kad ant Lietuvos žiemą niekas bazilikų neaugina (aaūū, potencialūs ar jau esami verslininkai), kad sūrius vežasi iš Italijos su štampais, kad Vapiano makaronai teisingi ir juose nėra kiaušinių. prisiragavom visokių rūšių pastos – pradedant paprasta, bet labai malonia skonio receptoriams, aglio e olio, baigiant itin aštria (man atrodo, ją valgant lauke aplink ištirptų sniegas) bolognese variacija

dsc_6603

nuotrauka Jurgos iš Savaitgalio rendez-vous
po to persikraustėm pas picas (alternatyvioj realybėj aš irgi moku ore išsukti tešlą į tobulą apskritimą) ir sužinojom, kad teisinga mozzarella yra geltona. o po to pilnais žandais (ir pilvais) ragavom tai, ką minkė, padažais tepė ir sūriais barstė tinklaraštininkės (Dalią Vapiano jau be ir papildomų apmokymų galėtų priimt – šitaip mikliai ji tešlą ištampo). gardžiausia, mano (kaip ir, rodos, daugumos kitų) kukliu įsitikinimu, buvo pica su figomis, Parmos kumpiu ir medumi, tokia, žinot, kad norisi prisiekinėt visais pasaulio dievais, jog nuo šiol kitokių nekepsi ir niekur neužsakinėsi. bet čia tik iki tol, kol pratestuoji likusias, nes, rodosi, net Margarita ten kažkokia truputį stebuklinga (pica, ta prasme, ne kokteilis)

dsc_6566

nuotrauka Jurgos iš Savaitgalio rendez-vous
tačiau jūs būtumėt matę, kaip nušvito dalyvių akys, kai buvo pradėta kalbėt apie desertus. vėlesnis tyrimas parodė, kad tam būta pagrindo – baisiai gardūs, ypač sūrio pyragas (toks, kad grįžus naiviai bandai išgūglint receptūrą, šypt). nors, ką čia slėpti, man, mergaitei, kurios venomis teka cukraus sirupas, visi, iš kitų bloggerių lėkščių ragauti, rodėsi iki negaliu teisingi

vapiano13

nuotrauka Viktorijos iš Receptų medžio
smagaus ir sotaus vakaro būta. ačiū Vapiano už šiltą priėmimą ir įdomius pasakojimus, šefams – už tikrai skanų maistą, vakaro dalyvėms – už gerą nuotaiką (ačiū su pliusu keliauja Viktorijai ir Jurgai už nuotraukas)
buvo gerai


Susiję įrašai

4 Komentarai

  • Komentuoti
    Viktorija
    2013.02.20 22:10

    O tas jų šokoladinis pyragas… Net po visų užkandžių, makaronų, picų dingo akimirksniu 😀 Tikiuosi, kitą kartą nebusiu tokia žiopla ir pabendrausim daugiau 😉

  • Komentuoti
    Dalia, Septyni virtieniai
    2013.02.21 07:13

    aha, aš irgi mielai daugiau pabendraučiau. Gerai bent tai, kad buvo su kuo deserto šaukštu pasimainyti.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.24 12:17

    tuomet belieka laukt kito kvietimo kur nors… arba – susiorganizuoti susitikimą pačioms! 🙂

  • Komentuoti
    Skirmantas Tumelis
    2013.02.26 08:11

    Man labiausiai patiko jų marcipaninis sausainukas. Tiesa, jis kiek keitėsi: pradžioje buvo su kiek paskrudusia plutele ir minkštu vidumi, paskui visas minkštas, o dabar vėl lyg ir su paskrudusia plutele.

    Tai man tie su paskrudusia plutele yra tiesiog nerealūs! Vienas didžiausių malonumų yra tas marcipaninis sausainukas, ryžių desertas ir kava. Viską reikia dėti burnon beveik vienu metu. 🙂

  • Parašyk komentarą