Garnyrai, pagardai, padažai/ Rimtas maistas/ Vegetariški

„Languotos prijuostės“ žadinimas ir o bulve, duona lietuvio!

languota prijuoste, gana miegų – kelkis!

rodosi, lieku ištikima sau ir pernelyg toli nuo kapstymosi po kitų komodų stalčius ir šaldytuvų lentynas nenutolstu – anąkart įsitikinus, kad bloggeris irgi žmogus, dabar nepajėgiu (nes nesistengiu) nugalėt smalsumo, kuris vadinasi o-tai-ką-bloggeris-iš-tikrųjų-valgo.

sakysit, pažiūrėk tinklaraštin, višta tu bekuode, ir viskas aiškiau nei aišku bus. žmogus rašo apie maistą, tai akivaizdu, kad tą maistą jis ir valgo, ojėzusmarija, kaip tu sugebėjai iki ketvirto kurso nusikapstyt net šitiek išprotaut negebėdama?!

bet nors nušaukit, aš netikiu, kad Asta pusryčiams, pietums ir vakarienei valgo tortus, kad Aušra savo vaikams gamina tik pavydą keliančias vakarienes ir anie nežino kiaušinienės skonio, kad Renatos virtuvėj kaba sąrašiukas nedėt-burnon-nes-ne-iš-senojo-žemyno, o Rūtą ištinka panikos priepuolis, kai nepamena, kur pasidėjo Zawadzkos knygą, nes tuomet kyla grėsmė likt tuščiu pilvu. jau nė nekalbu apie visokius super-žmonių įvaizdžius, kuriuose iš to, kad rašai apie tailandietiškas sriubas ir naminius makaronus, padaroma išvada, kad tavo šaldikly nėr koldūnų iš maximos ir kad pusryčiams niekada nevalgai sumuštinių batonas-sviestas-sūris.

taigi, mielas rašytojau apie maistą, papasakok, kokie iš tikrųjų tavo mitybos įpročiai, ką mėgsti darbadienių pusryčiams ir tingiadienių vakarienėms, kokia dalis iš to, ką paprastai valgai, patenka tinklaraštin, ką gamini, kai skrandis sako nežinau-ko-noriu-bet-noriu-čia-ir-dabar, ar esi valgęs cepelinų iš prekybcentrio šaldiklio, ar niekada neperki sausainių, nes gali išsikepti pats, ar… žodžiu, supratot. marš rašyt.

(įrašus papublikuot iki mėnesio galo, nuorodą parašyt komentaruos, ačiū)

papildoma užduotis: paprastas/greitas/kasdienis receptas, be kurio neįsivaizduojat savo virtuvės. pvz.:


čia yra mano greitos-skanios bulvės. nes minkštos viduj, skaniai apskrudę išorėj. nes galima žaisti prieskoniais. nes šalia visada tinka morkos. nes per pusvalandį.

Orkaitėj keptos bulvės

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: kaip išeis Gaminimo laikas: 30-40 minučių

Ingredientai

  • bulvių (tiek, kiek norisi, bet pageidautina, kad supjaustytos vienu sluoksniu išsitektų skardoje)
  • morkų (nebūtina, bet skanu (ir gražu))
  • druskos
  • pipirų
  • aliejaus
  • maltos paprikos
  • mėgstamų žolelių ar kokių kitų skonių (nebūtina)

GAMINAM

1

Orkaitė on - 220. Nuskustas bulves ir morkas supjaustom skiltelėm. Sudedam į paprastą plastikinį maišelį. Užberiam šiek tiek druskos ir gerai supurtom, kad toji tolygiau pasiskirstytų. Užrišam. Dedam mikrobangėn, nustatom ją didžiausiu galingumu ir įjungiam aštuonioms minutėms. 

2

Skardą išklojam kepimo popierium arba ištepam aliejum. Sudedam suminkštėjusias bulves ir morkas. Apibarstom druska, pipirais, paprika, kitais prieskoniais ar žolelėm. Apšlakstom aliejum - nelabai gausiai, tačiau taip, kad rankom bulves sumaišius, kiekvienas gabalėlis bent šiek tiek aliejaus gautų. Jei netingim, nulupam porą skiltelių česnako ir įmetam šalia - gardžiau kvepės.

3

Kišam orkaitėn ir kepam 20 minučių. Arba 25-30, jei mėgstam labai apskrudusius reikalus. Patiekiam.

Šaltinis: kažkur mačiau. Nesu tikra, bet visai gali būt, kad kažkurioj Oliverio laidoj.

Verdiktas: man labai gaila, jei dėl kažkokiu priežasčių baidotės mikrobangių ar bulvių. Tikrai.

Susiję įrašai

38 Komentarai

  • Komentuoti
    Indrė
    2013.02.01 11:57

    Būtinai sudalyvausiu 😉

  • Komentuoti
    Asta
    2013.02.01 13:36

    Net garsiai juoktis pati sau pradėjau – o kodėl negali Asta vien tik tortų valgyt? 😀 Gavus tokio saldaus dėmesio, būtinai sudalyvausiu ir visiems papasakosiu, ką, kaip, kada ir kiek valgau 🙂

    Ir dar – labai faina tema, patinka! 🙂

  • Komentuoti
    Rūta
    2013.02.01 15:25

    Pala, baigiu panikuoti (nes ir vėl nerandu knygos) ir tada jau rašysiu :))))))

  • Komentuoti
    Neringa
    2013.02.01 18:24

    Aha, smagi tema : ) Dedu pliusą

  • Komentuoti
    Simona
    2013.02.01 18:58

    Kaip faina 🙂 Būtinai būtinai sudalyvausiu 😀

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.02 07:44

    lauksim 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.02 07:49

    negali. kitaip Asta nesakytų, kad nemėgsta paprikų, nes būtų visai neaktualus dalykas! 😀

    o aš dar maniau, kad tik man apie save kalbėt patinka… :DD

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.02 07:51

    Rūta, labai padeda gilus kvėpavimas. per septynis įkvėpt, per vienuolika iškvėpt. pradedam. viens-du-trys-keturi-penki-šeši-septyni. vienuolika-dešimt-devyni-aštuoni-septyni-šeši-penki-keturi-trys-du-viens. viens-du… :))

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.02 07:52

    pliuso neužteks, įrašo reikia. :))
    ačiū

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.02 07:52

    žodis – ne žvirblis! 😀

  • Komentuoti
    Dowe Ba
    2013.02.03 13:11

    labai smagiai prisijungsiu 🙂

  • Komentuoti
    Maisto Diletante
    2013.02.04 14:57

    Cha, kaip prajuokino įrašas, kaip pirštu į lėkštę 🙂 🙂 labai labai lauksiu šių įrašų…

  • Komentuoti
    Violeta
    2013.02.05 16:43

    Labai smagus įrašas,gera juoko ir vit C nuo juoko dozė, gripui nuvyt 🙂 Bandysiu dalyvaut

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.06 09:50

    valio. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.06 09:51

    ne tik laukt galėtum, o ir pati ką brūkštelėt, o tai kitaip galvosiu, kad namuose išvis nevalgai. 😛

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.06 09:52

    stengiausi! 🙂 labai tikiuos, kad bandymai duos rezultatų.

  • Komentuoti
    Simona
    2013.02.10 12:42

    Štai ir įrašas 🙂 Labai smagu buvo rašyti 😉

    http://mukatanas.blogspot.com/2013/02/o-tai-ka-mukatanas-is-tikruju-valgo.html

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.10 17:45

    kokio greitumo tu! (ir skaitydama pagalvojau, kad jei į karštą košę įdėtum riebios varškės, tai irgi turėtų būt pilni žandai džiaugsmo 🙂

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2013.02.14 12:57

    Taip tai taip… ir įrašas smagus, ir komentarai jaukūs. Ale aš apie bulves 🙂 O ką daryt, jei namie mikrobangės nėr? Vat nėr ir viskas. Tiesiog taip susiklostė, kad nėr. Ir tikrai jos nereikia, kai pagalvoji. Ir dabar pirkti ją vien dėl šitų bulvių kažkaip atrodo… neprotinga… Nors kai turi, tai ir panaudoji, bet vis tiek… Ką daryyyt?
    P.s. labai ačiū už buvusius "opusus" ir esamas "smulkmenas". Gerbiu 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.15 07:31

    ogi viskas labai paprasta – apvirt! kokias 12-15 minučių leist ramiai supjaustytom bulvėm paburbuliuot, kad kiek suminkštėtų, bet iš esmės valgymui dar būtų _nedavirusios_. nugarint, verst į skardą ir kept. tik tuomet į pusvalandį sutilpt nepavyks – čia ir yra visas mikrobangės žavesys/nauda. efektas – tas pats. 🙂
    tai čia aš dėkot turiu, kad skaitot. 🙂

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2013.02.15 09:35

    Ot tundra! Štai kada pritrūko išganingojo sakinio: jeigu nėra mikrobangės, tai dar ne priežastis negaminti 🙂 Et, 10 min. šen ar ten, svarbu malonumas… gomuriui.
    Genuose turiu užkoduotą virtuvę, todėl mėgstu viską, kas susiję su maistu – ir skaityti, ir gaminti, ir valgyti. Kad tik būtų iš ko rinktis 🙂 Iki malonaus!

  • Komentuoti
    Kiaunė
    2013.02.15 16:07

    Dalinuosi:
    http://kiaunesreikaliukai.blogspot.com/2013/02/o-tai-ka-blogeris-is-tikruju-valgo.html
    O tavo bulvės atrodo labai skaniai- panašiai jas ruošiu, tik apverdu, nes neturiu mikrobangės. Skaniausios man taip paruoštos bulvės su lupena. Kažkaip pati nesugalvojau, kad čia galima morkas įdėt – tikrai gi gražu ir skanu, reiks taip ir padaryt kitąkart:)

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.15 17:30

    va, va, man irgi visąlaik atrodė, kad virtuvė užkoduota kažkurioj chromosomoj, ir kai jau tasai genas pradeda reikštis – niekur nebesidėsi! ir tikrai, kad malonu. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.15 17:35

    tu būtum mačius, kaip man žandikaulis atvipo, kai pamačiau, kiek ir kokio amžiaus tavo kiauniukai. superžmoga, ne kitaip. 🙂
    ir dar labai gardu pastarnoką kartu su bulvėmis kept, tik apvirt nereikia, jis ir taip pakankamai greito paruošimo. 🙂 o anądien dar ir burokėlius kartu kepiau, tik anuos reik ilgiau pavirt/pamikrūškint ir daryt tai kitam puode/maišely, kad bulvės bulvių spalvos liktų. 🙂

  • Komentuoti
    Kiaunė
    2013.02.16 13:53

    Aha, pastarnoką labai mėgstam, dažnai su bulvėm verdam, o į bulvių košę jis man tiesiog tobulai tinka. Dar galvoju, kad galima kelis gabaliukus ir saliero įmesti. Burokėlis gerai – pati nebūčiau sumąsčiusi. Kaip ir baigiasi šakniavaisiai, daugiau nebėr ką dėti:))))
    O vaikai tai yra gėris, bent jau maniškiai:) Dėl jų ir su jais viską galiu:)

  • Komentuoti
    Dowe Ba
    2013.02.21 16:53

    taigi… atkeliauju ir aš su savo indėliu į Languotos prijuostės projektuką 🙂
    http://bajaliai.pepa.lt/archives/3629

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.24 12:19

    patinka, patinka. 🙂

  • Komentuoti
    Voriukas
    2013.02.24 19:42

    Aš irgi su savuoju įrašiuku noriu įsiprašyti vidun 🙂
    http://vorastinkle.blogspot.com/2013/02/ka-valgo-blogeriai.html

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.02.25 13:05

    kaip smagu, kaip smagu. 🙂

  • Komentuoti
    Asta
    2013.02.28 21:45

    Vos nepamiršau, kad gi dar ir čia reikia pranešti apie paviešintus savo meniu :))
    Štai: http://www.sauletavirtuve.lt/?p=3043

    Buvo labai smagu ir rašyti, ir kitų aprašymus/išpažintis skaityti 🙂 Ačiū už gerą temą, Inga! 🙂

  • Komentuoti
    Rūta
    2013.03.01 21:32

    Bet tai matai, kol kvėpavau – tai ir vasaris praėjo :)))) bet va, ramiai vėluoju – http://lietuvos-vireja.blogspot.be/2013/03/gaidys-su-kadagiu-uogu-padazu.html

    Aš aišku, padaraiau kažką ne taip, nes mano receptas nelabai jau kasdieniškas, bet jei paskaičiuoti, kad vasario mėnesį tokius viščiukus iškepiau tris – tai gal kažkaip labiau sutelpu į taisykles?

  • Komentuoti
    Valgo.me
    2013.03.25 01:08

    Skanu ir greita. Dar tiktu prie viso sito stai sis Jautienos kepsnys: http://skanu.blogr.lt/jautienos-kepsnys/

  • Komentuoti
    PR3
    2014.02.14 21:21

    Puikus receptas. Dekui labai…

  • Parašyk komentarą