Apkepai/ Košės/ Pusryčiai

Nūdiena ir bananiniai pusryčiai.

dsc_0766

aš nežinau, kaip čia nutinka, kad tokias pilnas dienas savaites, kai kalbi lig užkimimo ir raudonų gerklių, o veidai aplinkui mainosi greičiau nei spėja suktis minutinės (ir tik į vakarą – tos trumpesnės) rodyklės, kai per pakaušį kūju trinkteli viskas puiku, o prieš užmigdama šypsai luboms, staiga pakeičia senosios duobės. per vakarą. kol išsivalai dantis

ir leidies takais, į kurių gruntą šlepečių padus jau nutrynei, ir kiti dalykai, apie kuriuos dar kadais viskas iškalbėta. todėl mieliau tauški visokius niekus, pasakoji apie benamio šypseną, kai atidavei savo pavakarių bananą, žmones, kuriuos norisi liesti vis užmirštant, kad tatuiravo prieš dvi dienas, skaaauda, tuos, iš kito pasaulio, palaikiusius ranką tau virš galvos ir privertusius pasijaust mažumėlę kalta, kad nepajutai vėjelio (true story), kokie gardūs pastarnokų keksiukai (apie tai – kažkur tarp kito įrašo ir kada nors) ir kt.

ir jokio moralo pabaigoje


man labai patinka keptos košės (ir net ne todėl, kad nereikia stovėt prie puodo su šaukštu rankoje svarstant, dar pusę minutės pavirt ar jau gana)

Kepta avižinė košė su bananais ir kakava

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 2-3 porcijos Gaminimo laikas: 1 valanda

Ingredientai

  • 2 dideli bananai
  • didelis kiaušinis
  • 25 g kakavos
  • 2-3 šaukštai rudojo cukraus
  • 1/2 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • žiupsnis druskos
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 250 ml pieno
  • 140 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)

GAMINAM

1

Orkaitė on - 175 laipsniai. Nedidelę kepimo formą ištepam sviestu/išklojam kepimo popierium/nedarom nieko, jei, kaip kad man pasitaikė, silikoninė.

2

Pusantro banano sutrinam šakute iki košės, įmušam kiaušinį, supilam vanilės ekstraktą, suberiam kakavą, cukrų, druską, kepimo miltelius ir išplakam šluotele, kol niekur nematyti kakavos gumuliukų (ta prasme, ne kol paslepiam, o kol išnaikinam). Įmaišom pieną. 

3

Suberiam avižas, paskutinįsyk išmaišom, supilam į kepimo formą ir išlyginam paviršių. Riekelėmis supjaustom likusią pusę banano ir išdėliojam ant viršaus - nebūtina, bet gražu. Kepam 40-50 minučių, kol sutvirtėja. Patiekiam karštą, geriausia - su natūraliu jogurtu ar užpiltą pienu. 

Šaltinis: Budget Bytes.
Verdiktas: intensyviai šokoladinė – nežinau, čia dėl lenkiškos kakavos, kuri pasirodė esanti kakavų kakava, gryniausia, kokią esu ragavusi, ar receptas stebuklingas, bet juodojo šokolado mėgėjams turėtų gausiai patikt. Man norėjosi pieno, o tada jau – pilna burna.

Susiję įrašai

2 Komentarai

  • Komentuoti
    Nemiega
    2013.05.25 12:24

    Be kakavos man skaniau :)tokia skanesne pusryciu koses versija. Su kakava tai jau visas pyragas 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.05.29 07:33

    smagu, kad išbandei! o skonis – kaip koksai princas, sykiais jam taip paprastai neįtiksi :}

  • Parašyk komentarą