Desertai/ Sausainiai

Aš pati ir minkščiausi sausainiai.

dsc_0263

o excel’i, aš tave nugalėjau – norisi dainuot supypsint išėjimo durims ir pasileidžiant laiptais į saulę; nes aš pati, kurį išmokau būdama trejų, šitaip stipriai įsišaknijęs, kad išraut sunkiau nei pastarnokus rudenį, todėl pirmąsyk pagaliau privertus duomenis sugult pivot’an taip, kaip reikia, jaučiuos it aplenkus Usain’ą Bolt’ą šimte metrų

ir kiti gerumai:
džiaugsmas nr. 1
džiaugsmas nr. 2
džiaugsmas nr. 3
džiaugsmas nr. 4
pavasaris

einu – kilimą išsiurbsiu


po vieno gausiai emocingo ketvirtadienio nusprendžiau, kad nėr geresnio būdo grįžt į save nei iškept sausainių kolegoms. šitie rodės tobulai tam tinkami – truputis žaidimo, daug nešvarių dubenų, be to, dailūs beveik kaip Doré paveikslai. nors iš tikrųjų – velniop grožį, tai buvo patys minkščiausi sausainiai, kokius kada nors jautė mano gomurys (neskaitant tų, prieš tai pamirkytų arbaton)

dsc_0269

Minkšti sausainiai su riešutų sviestu ir šokoladu

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 25-30 sausainių Gaminimo laikas: valanda gaminimui ir dvi - šaldymui

šokoladinei tešlai

  • 113 g kambario temperatūros sviesto
  • 110 g cukraus
  • 100 g rudojo cukraus
  • didelis kiaušinis
  • šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 125 g miltų
  • 60 g kakavos miltelių
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai pieno
  • 100 g baltojo šokolado arba skrudintų žemės riešutų

riešutinei tešlai

  • 113 g kambario temperatūros sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 60 g cukraus
  • didelis kiaušinis
  • 160 g riešutų sviesto
  • šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 160 g miltų
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 100 g juodojo šokolado

maišom šokoladinę tešlą

1

Šokoladą, jei naudojam, sukapojam gabalėliais. Riešutų atveju, jei puselėmis, smulkinti nereikia. Miltus sumaišom su kakava, kepimo milteliais ir druska.

2

Sviestą išsukam su abiejų rūšių cukrum iki purios masės. Įmušam kiaušinį, supilam vanilės ekstraktą ir gerai išplakam. Suberiam miltų mišinį ir maišom (geriau - mentele ar šauktu), kol gaunam sunkiai maišymo procesams pasiduodančią lipnią tešlą. Stengiamės nepermaišyt.

3

Supilam pieną ir šokoladą/riešutus. Maišom, kol masė vėl tampa vienalyte. Uždegniam maistine plėvele ir dedam bent 2 valandoms į šaldytuvą.

maišom riešutinę tešlą

1

Šokoladą sukapojam gabalėliais. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir druska.

2

Sviestą išsukam su abiejų rūšių cukrum iki purios masės. Sudedam riešutų sviestą, išplakam, įmušam kiaušinį, išplakam, supilam vanilės ekstraktą, išplakam. Suberiam miltų mišinį ir maišom (geriau - mentele ar šauktu), kol gaunam vienalytę masę. Nepermaišom.

3

Suberiam šokoladą, išmaišom, uždengiam maistine plėvele ir dedam porai valandų šaldytuvan.

kepam sausainius

1

Orkaitė on - 175. Kepimo skardą (o dar geriau - dvi) išklojam silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi.

2

Iš šaldytuvo išsitraukę šokoladinę tešlą, padalijam ją į 25-30 dalių, iš kiekvienos tarp delnų suformuojam rutuliukus. Kruopščiai nusiplovę rankas tą patį padarom su riešutine mase (dalių skaičius turi sutapti).

3

Į kiekvieną ranką paėmę po skirtingą rutuliuką, juos lengviau suspaudžiame kartu, pavoliojam tarp delnų, kol sulimpa į vieną rutulį, dedam ant skardos, plaunam rankas (kad išsitepę kakava delnai nenudažytų riešutinės masės), ir kartojam procesą, kol pridėliojam pilną skardą (t.y., 12-15 vienetų) sausainių.

4

Šaunam į orkaitę. Kepam lygiai 12 minučių. Ištraukiam dar, rodosi, ne visai iškepusius sausainius, tačiau kadangi paliksim juos ant karštos skardos, kol jie visiškai neatvės, kepimo procesai vyks toliau, tačiau sausainiai liks minkšti. (todėl ir sakiau, kad geriausia turėti dvi skardas, mat jei jūsų namuose tėra viena, tai tarp kepimų teks padaryti 30-45 minučių pertrauką [tešlos rutuliukus tuo metu laikome šaltai]).

Šaltinis: Sally’s Baking Addiction

Verdiktas: visi valgę atrodė (ir pasisakė – kas iš gretimo kabineto atėję, kas tiesdami ranką lėkštutės link dar vieno) baisiai patenkinti. nes – kam tas kuklumas – buvo dėl ko

Susiję įrašai

2 Komentarai

  • Komentuoti
    Medeja
    2013.04.18 01:35

    Labai gundantys.. Myliu viska kas su riesutu sviestu 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.04.23 16:55

    aš irgi, aš irgi! riešutų sviestas tai nelyg koksai pomidorų padažas studentui – pagerina viską. 😀

  • Parašyk komentarą