Užkandžiai/ Vyno draugai

Kvapas ir geriausi vyno draugai.

dsc_0299

aš nežinau, kaip čia nutinka, kad dalykai ima ir sukrenta vienon kišenelėn: negana susisukusios galvos ir kelionių Nemenčinės plentu pasimatyti su F-draugais, dar ir piniginė išsipučia nuo pirmų vizitinių su sava pavarde, o dienose šitiek žmonių, kad susitikimus reik žymėtis kalendoriuos visais formatais

vakarams lieka varškėčių kepimai ir juokas balsais iš barako, naktims – indų plovimas po vyriškai mėsiškų picų ir šnekos vietoj miegų (arba keksiukų kepimas ir nauja sena meilė (nes kepant keksiukus negalima žiūrėt filmų ne apie maistą, tiesa?))

rytais balkone kvepia vasara


žinot, kas yr labai smagu? krėsti mažutes gimtadienių kiaulystes, pavyzdžiui, pasiųst saviškį pas K. į darbą įteikti jai gėlių. apsimetus slaptu gerbėju. o pačiai stebėt iš už kampo, kaip K. nervingai šypsosi, kaip varto akis bandydama susivokt, kas čia vyksta ir ką dėl to kaltint (ir dar pamąsčiau, kad čia visai neblogas būdas pažindint tau svarbius žmones). bet dar smagiau po to visus susikviest tarpušvenčio torto, taurės vyno ir kitų skanių dalykų.

Mėlynojo pelėsinio sūrio sausainiai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 40 sausainėlių Gaminimo laikas: 30 minučių ir valanda tešlos poilsiui

Ingredientai

  • 125 g miltų
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 115 g šalto sviesto
  • 120 g mėlynojo pelėsinio sūrio
  • 3-4 šaukštai džemo (figų, abrikosų, mėlynių)

GAMINAM

1

Miltus sumaišom pipirais. Įpjaustom sviestą ir pelėsinį sūrį. Trindami pirštais priverčiam juodu pavirsti mažais miltais apsivėlusiais gabalėliais, žodžiu, trupiniais. Suminkom į vientisą gniutulą, suvyniojam plėvelėn ir leidžiam valandėlę pailsėt šaldytuve (nebūtina, jei tešla paklusni ir prie rankų nelimpa).

2

(variantas b: viską suberiam į virtuvinį kombainėlį. Pulsuodami kapojam tol, kol tešla ima lipti. Tuomet išsiimam ir suminkom.)

3

Orkaitė on - 175. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Atvėsusią tešlą suvoliojam į 2,5-3 cm pločio ritinį. Aštriu peiliu suraikome 5-7 mm storio riekelėmis. Suguldome jas ant skardos, palikdami maždaug centimetro tarpelius (mat šiek tiek pūsis).

4

Kiekvienam sausainėly pirštu padarom duobelę ir užpildom ją trupučiu džemo. Kepam 12-15 min, kol džemas ima burbuliuoti, o sausainėlio viršus vos vos pagelsta. Leidžiam 10 minučių praaušti skardoje, tuomet perkeliam ant grotelių ir ataušinam iki galo. Tada kviečiam draugų (paragauti neragauto - irgi proga, jei ką).

Šaltinis: campviola

Verdiktas: greit paruošiami, dar greičiau suvalgomi (nebent nemėgstat mėlynojo pelėsinio sūrio – tuomet garantuotai nutiksią kaip S., kuris, džemo užliūliuotas, stvėrė sausainį, o po to raukės it kramtydamas medžio žievę).

Susiję įrašai

1 komentaras

  • Komentuoti
    Dalia, Septyni virtieniai
    2013.05.29 15:07

    Ar esi gavusi gimtadieniui puokštę alyvų? O pakalnučių? O mėlynų smulkių vilkdalgių? Mūsų gimtadieniai būna tokiame grožyje! Vakar pamačiau žydinčias baltąsias akacijas. Tai va dabar nusprendžiu taip – dovanoju tau visas Vilniaus baltąsias akacijas. Kai pamatysi kur nors, žinok – jos tavo!

  • Parašyk komentarą