Makaronai/ Mėsos patiekalai/ Rimtas maistas

Nebesuvokiu laiko ir mylimiausi makaronai.

nepastebėjau, kaip išsprogo medžiai, tik vienąryt, kai žengėm takeliu parduotuvėn gvazdikėlių ir vištos, pamačiau pienių galvas ir ištiko lengva apopleksija: žiū, beveik vasara! – norėjos šaukt iškėlus rankas viršun ir džiaugtis taip, kaip džiaugdavomės paskutinėm rungtynių sekundėm Jasikevičiaus pelnytais taškais, išlupusiais pergalę tiems kitiems iš nagų

atrodo, kad pavasaris smarkiai viršydamas greitį pralėkė nė į numerius įsižiūrėt nespėjus

ir sykiu visko tiek daug; pilni plaučiai Vingio parko ir Buivydiškių tvenkinių, kuriuose medžiojom driežus, galvoje – knygos iš planelio, paskutinių sakinių formuluotės, įrodysiančios, jog aš verta popierėlio bei gėlių, kai jį teiks, ir dideli planai lėktuvo bilietų pavidalais, o po šonkauliais – rodymasis, kad kitaip nė nebuvo

atrodo, kad pavasaris prisikabino priekabą ir išpylė mano kieman tiek, kiek per pastarąjį penkmetį duot nesugebėjo (net kai sumuoji)


aš mėgstu makaronus su pievagrybiais irgi vištiena ir šitai tiems, kurie mane yr skaitę daugiau nei trissyk, turėtų būt seniai aišku. bet tik dabar susivokiau, kad savo mėgstamiausios, melejonus kartų gamintos (tik neprašykit pirminio recepto šaltinio – tai buvo seniai, o ir skirtumai – per puskilometrį) ir ištobulintos ligi pačių jautriausių receptorių liežuvy murkimo versijos vis dar nepaskelbiau. taisausi!

dsc_0098-1

Makaronai su vištiena

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 4 porcijos Gaminimo laikas: 30-60 minučių (jei marinuosim)

vištienos marinatui

  • 400 g vištienos (tinka ir filė, bet gardžiausia - su blauzdelių/šlaunelių mėsa)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio pipirų
  • šaukštelis paprikos miltelių
  • 1/2 šaukštelio kumino
  • šaukštelis česnako granulių arba 3-4 skiltelės traiškyto česnako

makaronams

  • 300-350 g makaronų (naudojau pilno grūdo)
  • 2 šaukštai aliejaus
  • svogūnas
  • 4 skiltelės česnako
  • 300 g pievagrybių 
  • šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • 20 g sviesto
  • 1 ir 1/2 šaukšto miltų
  • 400 ml vištienos sultinio*
  • 150 ml liesos grietinėlės
  • druska
  • pipirai
  • grietinė patiekimui

Marinuojam vištieną

1

Vištieną supjaustom kąsnio dydžio juostelėm, suberiam druską, pipirus, papriką, kuminą ir česnaką. Gerai išmaišom (sako, geriausias šaukštas - pirštai), kad visi mėsos gabalėliais meiliai su prieskoniais susidraugautų.

2

Idealiu atveju, paliekam 30-60 minučių pasimarinuot.

gaminam makaronus

1

Įkaitinam šauktą aliejaus, sudedam vištieną ir kepam vis pamaišydami, kol mėsa dailiai apskrunda, maždaug 5-6 minutes. Sudedam dubenėlin ir pasidedam netolies. Keptuvėn įpilam likusį šaukštą aliejaus ir suberiam svogūnus. Kepam vidutiniškai kaitriai, kol pasidaro permatomi. Kažkur šitam etape užkaičiam vandenį makaronams ir riekelėm supjaustom grybus.

2

Keptuvėn suberiam susmulkintą česnaką, pakepinam 30-45 sekundes, sudedam pievagrybius, pasūdom. Kepam 7-8 minutes sykiais pamaišydami, kol grybai išleidžia skystį ir truputėlį apskrunda. Suberiam čiobrelius, pakaitinam pusę minutės pamaišydami.

3

Įdedam sviestą, leidžiam jam ištirpt, suberiam miltus ir darbuodamiesi mentele kepam 45-60 sekundžių. Supilam sultinį, maišom, kol visi miltai jame ištirpsta ir padažas pradeda tirštėti. Sudedam vištieną su visomis išsiskyrusiomis sultimis, sumažinam kaitrą ir troškinom 7-10 minučių, t.y., lygiai tiek, kiek prireiks makaronams išvirti.

4

Galiausiai supilam grietinėlę, išmaišom, patikrinam, ar druskos anei pipirų netrūksta. Pakaitinam dar minutėlę, kol makaronus į lėkštes sudėliosim, pilam padažą-mėsą ant jų ir patiekiam, šalia grietinės indelį padėję (bais teisingai suteikia gaivumo visam reikalui, tikrai).

PASTABOS

* kai naudoju ne filė (t.y., devym penkis sykius iš šimto), sultinį išverdu iš kaulų, nuo kurių nurengiau mėsą, kol toji marinuojasi

Susiję įrašai

2 Komentarai

  • Komentuoti
    Nemiega
    2013.05.17 10:30

    Vienas mėgiamiausių mano maisto blogų 🙂 kol kas dar beveik nieko nedariau, bet labai mėgstu skaityti įžangas. O kur dar sužinojimas, kad tai Tu rašei tuos mielus kulinarinius opusus :)Taip sakant (linkėjimas) – taip ir toliau 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.05.20 14:54

    ačiū už gražų žodį! 🙂

  • Parašyk komentarą