Desertai/ Desertai be orkaitės/ Kreminiai desertai/ Pyragaičiai

Patyrimai ir spurgos.

pilnos kišenės patyrimų.
išlydėjimai, kai apie tave šitaip gražiai kalbama, jog, rodos, dar vos vos ir pati patikėsi;
aštuoniasdešimtmečiai, pasakoję apie tai, kaip vogdavo arklius iš vokiečių ir parodę, kokia turi būt meilė, kad truktų penkiasdešimt+ metų (ir kad pošlinimas neturi amžiaus cenzų didžiojon pusėn);
bandymai iškalbėt aštuonis mėnesius per vienerius pietus ir atsargūs tikrinimai, ar galėsią būt panašiai kaip anuomet;
kaip visados gausus nuotykių mergaitės, kurią įsimylėjau pievoj prie bokšto, gimtadienis ir raudonos lūpos;
tortai, ant kurių paišoma system.out.println(), ir paauglystės muzikos, kurių klausoma ieškant žvaigždynų lubose;

tas keistas jausmas, kai negali-be.

ir nauja prieskonių dėžutė!

dsc_0573

šitą iššūkį kepėjams be stabdžių mečiau dar vasarį, tikėdamasi, kad išsipūtusiais nuo spurgų pilveliais lengviau išvarysim žiemą, tačiau nutiko, kaip nutiko ir spurgas teko virt balandį. rinkaus antrąjį variantą, man pirmąjį jau buvau gaminus, kepti tai, kas jau kepta, kepėjams be stabdžių nedera. normą, čia pateikiamą, dalijau perpus ir vis tiek kiekis gavos nekuklus.

Buñuelos de viento

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: daaaug

spurgoms

  • 250 ml vandens
  • 250 ml pieno
  • 50 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 10 g druskos
  • 300 g miltų
  • 1 citrinos žievelės
  • 7 kiaušiniai
  • riebalai virimui

kremui

  • 1 litras pieno
  • 6-8 kiaušinių trynių
  • 200-250 g cukraus
  • 100 g miltų
  • 50 g sviesto
  • citrinos ar apelsino žievelė, cinamonas arba vanilė

gaminam spurgas

1

Pieną, vandenį, cukrų, druską ir dideliais gabalėliais supjaustytą citrinos žievelę kaitinam prikaistuvyje ar nedideliam puode. Kai masė užverda, citrinos žievelę išimam ir supilam miltus.

2

Sumažinam ugnį ir maišom, kol tešla sušoka į vieną gumula. Paliekam praaušti.

3

Į tešlą po vieną įmaišom kiaušinius. Gilioje keptuvėje ar plačiame puode įkaitinam riebalus. Dviem šaukšteliais arba švirkštu suformuojam graikiško riešuto dydžio kamuolėlius (kepdami jie padidėja maždaug keturgubai) ir dedam į riebalus.

4

Kepam tol, kol išsipučia, apsiverčia ir paruduoja. Tuomet ištraukiam, sudedam ant popierinio rankšluosčio ir ataušinam.

verdam kremą

1

Pieną pašildom su pageidaujamais prieskoniais. Kiaušinių trynius išplakam su cukrumi, miltais ir

2

šlakeliu pieno.

3

Po truputį, intensyviai maišant, supilam į šylantį pieną. Nuolat maišydami kaitinam ant nedidelės ugnies, kol kremas sutirštėja. Tuomet puodą nukeliam nuo viryklės ir į kremą įmaišom sviestą.

4

Gerai ataušinam.

konstruojam spurgas

1

Spurgas įdaru pripildom naudodami konditerinį švirkštą arba padarydami įpjovą šone.

2

Paskandinam cukraus pudros debesy.


Verdiktas: A. visaip aikčiojo ir siekė dar vienos, maniškis tyčiojosi, kad atsikandus spurgos rodosi, jog ji neiškepusi ir valgai ne kremą, o tešlą, tačiau lėkštės toliau nuo savęs vis tiek nepatraukė. Gardžios.

Susiję įrašai

6 Komentarai

  • Komentuoti
    Simona
    2013.05.01 16:18

    Man patinka Tave skaityti 🙂

  • Komentuoti
    Karolina
    2013.05.01 22:15

    Kažkaip dažnai čia pasigendu atkąstų/prapjautų valgių nuotraukų. Va, kad ir šios spurgos – iliustracijoje atrodo visai neypatingai, o paieškojusi, kaip atrodo vidus, visai susidomėjau. Jei kada įsigeisiu spurgų, tikriausiai išbandysiu būtent tokias.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.05.02 12:29

    o man patinka rašyti, todėl gaunasi dvigubas džiaugsmas! ačiū :}

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.05.02 12:32

    ok, vadinasi, fotografuojant reik daugiau valgyt! turėsiu minty :}

  • Komentuoti
    egliukasm
    2013.05.07 08:52

    aš ir šitą variantą pasirinkau labai sklaniai gavosi 🙂 ačiū už iššūkį

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.05.11 16:59

    smagu, kad patiko! :}

  • Parašyk komentarą