Mėsos patiekalai/ Rimtas maistas/ Ryžių ir kruopų patiekalai

Prapultis ir geresnis (nes su mėsa!) risotto.

dsc_0553

prapuoliau

vasara! – teisinuos pati sau, – gynimai ir murkiantis ego, mirties slėniai ir kormoranų kolonijos, palapinės ir nusvilusios nosys, sauja vandens iš jūros ir kibiras – iš tvenkinio, ledai iš bananų ir maximos

dsc_0402-1

atviros širdys ir drąsūs planai

dsc_0127

o kai šitaip, visa kita kelia mažesnius emocijų viesulus; tik sykiais, prisikaupus krūvelei nežinojimų-sprendimų-laukimų, pratrūksta liūtimi – trumpa ir pieno kokteiliais išgydoma. ar lova iki pietų. ar žolės stiebu tarp delnų nelyg švilpyne. ko gero, nebesvarbu

prapuoliau

(rytais bundam skaičiavimais iki minus dvidešimt devynių praleisdami trijų ir keturių kartotinius)


dabar tokia stadija – aš pažindinu jį su risotto, jis mane moko virt ghee

Pomidorų risotto su triušienos kukuliais

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 3-4 porcijos Gaminimo laikas: valanda

kukuliams

  • 300 g maltos triušienos (galit naudot ir kitus kadais-gyvus, tik tuomet dėl prieskonių nebegarantuoju)
  • 2-3 skiltelės česnako
  • nubrauktas šaukštelis ras el hanout
  • žiupsnelis maltų čili pipirų
  • 1/2 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
  • dosnus žiupsnis druskos
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • nedidelis kiaušinis

risotto

  • 4-5 šaukštai aliejaus
  • svogūnas
  • pora skiltelių česnako
  • 200 g apvaliagrūdžių ryžių
  • 75 ml balto vyno
  • 400 g trintų konservuotų pomidorų
  • šaukštelis cukraus
  • 500-600 ml vištienos sultinio (sūdyto)
  • ryšelis šviežio ar šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • gabalėlis sviesto
  • pora saujų tarkuoto kietojo sūrio

gaminam

1

Mėsą sumaišom su jai skirtais prieskoniais ir traiškytu česnaku. Įmušam kiaušinį, gerai išminkom ir leidžiam pailsėt valandėlę kitą šaldytuve.

2

Į nedidelį prikaistuvį supilam sultinį ir statom ant viryklės, kad užvirtų. Keptuvėje įkaitinam porą šaukštų aliejaus. Suberiam smulkiai sukapotą svogūną, maišydami kepam, kol pasidaro permatomas. Sudedam kapotą česnaką, pakaitinam pusę minutės. Suberiam ryžius ir intensyviai darbuodamiesi mentele maišom, kol nuskaidrėja. 

3

Supilam vyną, įsitikinam, kad kaitra keptuvėje - truputį žemiau už vidutinę. Kai vynas išgaruoja, sudedam trintus pomidorus ir cukrų. Sykiais pamaišydami pakaitinam 5-7 minutes.

4

Kol ryžiai bando susitarti dėl sąjungos su pomidorais, iš mėsos suformuojam graikinio riešuto dydžio kukulius. Įsitikinam, kad sultinys užvirė, sumažinam temperatūrą iki minimalios, kad vos burbuliuotų.

5

Į keptuvę su ryžiais pilam samtį sultinio, sykiais pamaišydami sulaukiam, kol šis susigeria/išgaruoja. Tuomet vėl pilam ir t.t., kol ryžiai suminkštėja, t.y., maždaug 15-17 minučių.

6

Paraleliai (labai gražus žodis) kitoje keptuvėje įkaitinam likusį aliejų ir iš visų pusių apkepam kukulius. 

7

Kai ryžiai jau tinkami valgyti, patikrinam, ar gana sūrumo, tuomet įdedam gabalėlį sviesto ir saują sūrio, išmaišom ir leidžiam tris minutes pailsėt. Po to pilam lėkštėsna, apdėliojam kukuliais ir apibarstom žiupsniu sūrio. Valgom naikinami likusius devyniasdešimt procentų vyno butelio. 

Šaltinis: eat, little bird – labiau, sakyčiau, idėjinis

Verdiktas: (pa)tiko. Traškūs mėsos kamuolėliai ir kreminiai ryžiai yra in ir jang, rimtai.

Susiję įrašai

No Comments

Parašyk komentarą