Desertai/ Desertai be orkaitės/ Kreminiai desertai

Įspūdžių vasara ir baltymingi desertai.

dsc_0689

įspūdžių vasara, – mąsčiau sėdėdama lėktuvėly ir neramiai žvilgčiodama aukštimatin – ar tuoj kilometras, ar tuoj. tuomet pamojau rankyte nerimui, sukryžiavau rankas ant krūtinės, pasisukau kem-penkiais laipsniais link uodegos ir šokau. adrenalinas neįtikėtinu greitumu sureguliavo smegenis ir rodės, kad aš jau gimiau žinodama galva-aukštyn-susiformavo-stačiakampis-nusileido-kvadratas-traukiam-valdymo-rankenėles-žemyn. o tada tik begalybė po kojom, tik vėjas galvoje. ir jokios baimės

įspūdžių vasara, – mąsčiau penki metrai ligi žemės; trauk-trauk-trauk pasigirdo ausinėje ir aukšta žolė patalu pavirto. išlaisvinta iš diržų stipriai kaip niekados apkabinau saviškį ir pajutau drebant kojas. dar dar dar! – norėjos klykt per visą pievą ar net iki pat Vilniaus

įspūdžių vasara, – mąsčiau riedėdama namo ir galvoje rikiavau liūtis vidur upės sėdint baidarėj (priplaukėm vaivorykštės galą, rimtai sakau), murkdymąsi moly ligi pat ausų, gėlus ežerus, kurie pasiekiami belekaip išmėtytais rąstais pelkėje, Jonų bažnyčią atsiimant popierėlį (jei ištvėrėt mif’ą, bet ką ištversit – sakė sveikinimo kalboje ir tai buvo puikiausias viso ko apibendrinimas), stojamąjį egzaminą, kai pamačiusi užduotis norėjau juoku pripildyt visą auditoriją (tą, didžiąją), ir dar kokį melejoną kitų dalykų, kitų pirmų kartų, kitų virpėjimų, kitų patyrimų

įspūdžių vasara


mūsuos kai kurie žaidžia žaidimą bent šimtas gramų baltymų per dieną. reik prisitaikyt

Panna cotta su Nutella

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 4 porcijos Gaminimo laikas: 10 minučių gaminimo ir kelios valandos laukimo

Ingredientai

  • šaukštas želatinos
  • 3 šaukštai vandens
  • 1 ir 1/2 stiklinės riebios grietinėlės*
  • stiklinė pieno*
  • stiklinė Nutellos ar kito šokoladinio-riešutinio kremo
  • šaukštelis vanilės ekstrakto
  • sauja (skrudintų) lazdyno riešutų papuošimui

GAMINAM

1

Želatiną užpilam vandeniu ir paliekam išbrinkti (5-30 min. - priklausomai nuo želatinos).

2

Pieną ir grietinėlę supilam į nedidelį prikaistuvį, dedam ant viryklės ir kaitinam, kol pradeda kilti maži burbuliukai ties puodo sienelėm, tačiau neleidžiam užvirt. Nukeliam nuo ugnies, supilam išbrinkusią želatiną ir maišom, kol ištirpsta. 

3

Sudedam Nutellą, supilam vanilės ekstraktą ir šluotele išplakam iki vienalytės masės. Supilstom į stiklines ar kitokius porcijinius indelius (arba pridarom daug shot'ų visokių panna cottų vakarėliui), leidžiam ataušt, uždengiam maistine plėvele ir dedam šaldytuvan keletui valandų, kol sustingsta.

4

Patiekiam apibarstę kapotais riešutais.

PASTABOS

* galima pakeisti dviem su puse stiklinės liesesnės grietinėlės arba kitaip žaist pieno-grietinėlės santykiu. Tik nenuliesinkit per daug, desertams šitai (beveik visada) smarkiai kenkia.

Šaltinis: Collaborative Curry

Verdiktas: vasariškai gaivu. su Nutella ir traškančiais riešutais. negi dar kyla klausimų?

Susiję įrašai

8 Komentarai

  • Komentuoti
    Ir
    2013.07.09 12:53

    Kažką turi tokio ta vasara, kai baigi bakalaurą… 🙂
    Ji kitokia. Labai kitokia. Matau ir tavoji neišimtis – tik tavo įspūdžiai kiek labiau išimtiniai 😀
    džiaugiuos už tave. labai labai 🙂

  • Komentuoti
    Nemiega
    2013.07.09 14:45

    O nutela pati i virsu islipa, ar reik dar uztept po visko, sustingus?

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2013.07.13 09:32

    O juokeisi todėl, kad buvo labai lengvos, ar todėl, kad atvirkščiai…?
    …na tos Užduotys…

    Audre.

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.07.18 16:53

    mhm. tokia, rodosi, nauja pradžia ir tuščia galva :}

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.07.18 16:53

    pati išlipa – na, jei pernelyg nesivargini jos ištirpdyti. aš, akivaizdu, nepersistengiau. 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.07.18 16:55

    lengvos, lengvos! pakanka žinoti elementariausius dalykus: kaip taikyti Liopitalio taisyklę, kaip suskaičiuoti dispersiją, kada integralas konverguoja ir pan. žodžiu, savaitgalis, paaukotas įrodinėjant Koši teoremas, dabar oficialiai vadinamas išvaistytu. 🙂

  • Komentuoti
    Kratas
    2013.08.16 07:52

    Butinai reikes isbandyti

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.08.19 08:20

    skanių bandymų :}

  • Parašyk komentarą