Blynai/ Pusryčiai

Statusai ir cukinijų sezonas.

dsc_0234

rodosi, tapau rimta ir suaugusia žmoga

nes keliuosi šeštą ir į darbą neinu plikom blauzdom
nes nustojau mėtytis tarp pasirinkimų ir esu tenai, kur vieta – šimtatūkstantinėse duomenų eilutėse
nes grįžusi valgau tikrą maistą – grūdėtų varškių su granola laikas baigėsi išsyk, kai pradėjom vakarieniauti drauge
nes sykiais pagūglinu, kaip turėtų atrodyt namai, kurių sienų spalvą galėsiu rinktis pati
nes nebenaktinėju ligi paryčių

rodosi, tapau rimta ir suaugusia žmoga

kuri tyčia važinėja autobusais, nes tik ten atsiranda laiko skaityti Žiedų valdovą
kuri vis dar laiko būtinybe aplankyt atrakcionus, jei jie netyčiomis pasitaiko kur nors penkiasdešimties kilometrų spinduliu
kuri tebenori prasidurti kokias tris naujas skyles ausyje

o kai statusai šitokie reliatyvūs, būtina prisigalvot nekvestionuojamų dalykų, pvz., blynų sekmadieniais


šitie blynai yr geriau nei tikėjausi. net tie, kuriems cukinijos-nelabai, kerta pilna burna ir dar įsideda – savom akim mačiau! neabejotinai – kepsiu ne sykį ir ne du, kol tik bus iš ko. ir kiti gražūs žodžiai, kurių tokiems pusryčiams negaila

Saldūs cukinijų blynai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 2-3 porcijos Gaminimo laikas: 30 minučių

Ingredientai

  • 110 g cukraus*
  • 190 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • žiupsnis druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 120 ml pieno
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 300 g cukinijos**

GAMINAM

1

Sūriui skirta tarka sutarkuojam cukiniją. Nenuspaudžiam ir kitaip skysčių nešalinam. Pasidedam netolies.

2

Suberiam dubenin cukrų, miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Gerai išmaišom. Įmušam kiaušinius, supilam pieną ir kankinam šluotelę tol, kol nelieka miltų gumuliukų. Šliūkštelim vanilės ekstrakto ir sudedam cukiniją. Išmaišom.

3

Įkaitinam sausą keptuvę (jei keptuvė teisinga, niekuo netepam, jei nelabai ir turi polinkį prisilipdyti prie dugno viską, kas jon patenka - ištepam trupučiu aliejaus). Dedam po šaukštą tešlos ir kepam 1,5-3 minutes ant vidutinės ugnies, kol paviršius išdžiūsta ir buburbuliukais pasidengia. Apverčiam ir dar kokią minutę šildom antrą blyno šoną.

4

Patiekiam su jogurtu ar medumu, ar sviestu, ar kokiu sirupu, ar (vietoje atlikto išsamaus tyrimo duomenys parodė, jog šitas variantas gardžiausias) neriebia grietine ir rūgštoku džemu.

PASTABOS

* man blynai pasirodė šiek tiek per saldūs, todėl kitąsyk dėsiu šaukštu ar dviem mažiau cukraus. Kita vertus, šitaip rodėsi tik man.

** svoris - jau paruoštos cukinijos, t.y., nuluptos ir išskubtos. Jei naudosit mažas cukinijas, nelupkit ir neskobkit.

Šaltinis: i am baker

Verdiktas: aš rimtai – jie įeis į mano mėgiamiausių blynų top-tris

Susiję įrašai

12 Komentarai

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2013.07.25 18:38

    O kokioje keptuvėje kepate, kad taip gražiai iškepė be jokio riebaliuko, reikia naujos ir teisingos 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.07.26 07:47

    Kepiau dvejose išsyk ir abiejų nei naujomis, nei teisingomis nepavadinsi – paprastutės keptuvės iš maximos, pirktos iš studentiško biudžeto. Su viena nebuvo jokių problemų, prie kitos truputėlį pritraukinėjo, tai sykis nuo sykio, kas kažkelintą kepimą, brūkštelėdavau aliejuje suvilgytu teptuku. :}

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2013.07.26 10:45

    Valio Cukinijų sezonui ir labai ačiū už ,,Rašyta Delfiui" – nemoku papasakot, kaip džiaugiuosi… labai,labai…

    Audre

  • Komentuoti
    Inga Blaževičienė
    2013.07.28 15:10

    ooooo vyrui kepsiu! Jis nepakenčia cukinijų…. 😀 apgavystėm užsiimsim, jeigu ką- sakysiu čia tu kalta 😀 😀 😀

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2013.07.29 11:59

    TOKIEE GERI BLYNAI!! Senokai, tokius skanius bevalgiau :)) Ačiū 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.07.31 12:04

    Aš irgi, aš irgi! Ačiū, kad skaitai :]

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.07.31 12:04

    Vargšas Tapkius, oj, t.y., sotus Tapkius! 😀

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.07.31 12:04

    Žinok, lygiai taip pat jaučiaus juos valgydama. Lygiai. 🙂

  • Komentuoti
    Cukinijos - jega
    2013.08.16 07:54

    Cukiniju daug, reiks ismeginti

  • Komentuoti
    raimukas
    2013.08.16 18:22

    Super!!!!! Iskepta,suvalgyta ir kartosiu dar ir dar…

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.08.19 08:21

    aš irgi! :}

  • Komentuoti
    Julija
    2013.08.20 09:59

    Mums BAISIAI patiko!!!

  • Parašyk komentarą