Desertai/ Sausainiai

Dresuojant gulbes ir cukinijų sausainiai.

dsc_0360-1

kartais sprendimai ateina netikėtai ir anksčiau su abejonėmis tarti tai-gal-nuo-lapkričio pavirsta čia-ir-dabar. nes taip racionaliau, – sakom, – ir lenkiam pirštus įrodinėdami

(ir tuo pačiu suprasdami, kad dabar proto šaltu nebepavadinsi, kad čia tik ego ginasi nuo nematomų monstrų)

pusryčiams valgom scones ką tik iš orkaitės. su riešutų sviestu ir aviečių uogiene. blūdijam gatvėm, sėdim paupiuos ir garsiai svajojam. kraunam kuprinėnsna šiltus treningus ir būnam nepopuliarūs: jūras išmainom į Ignalinos ežerus, automobilius – į traukinius, lovas – į vėstančią žemę, sočias vakarienes žiūrint dar vieną seriją – į karštą šokoladą, verdamą puode, pakabintam virš laužo ant senos vielinės drabužių pakabos

gera šitaip gyventi

dsc_0184

o šitaip gyvenant valgyti daug cukinijų. nū ir kas, kad avižinių sausainių pavidalu

Avižiniai cukinijų sausainiai su juoduoju šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 20 nemažų sausainių Gaminimo laikas: 45 minutės

Ingredientai

  • 160 g miltų
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • šaukštelis cinamono
  • 60 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • didelis kiaušinis
  • šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 180-200 g burokine tarka tarkuotos cukinijos
  • 180 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g džiovintų spanguolių

GAMINAM

1

Sviestą paliekam saulėkaitoj, kol pasidaro kambario temperatūros, t.y., plakamas. Šokoladą sukapojam gabalėliais, džiovintas spanguoles atskiriam vieną nuo kitos.

2

Orkaitė on - 175. Kepimo skardoje ištiesiam lakštą popieriaus arba silikoninį kilimėlį, kaip kad labai pamėgau daryti aš. Miltus sumaišom su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.

3

Sviestą išsukam su cukrum iki purios baltos masės. Įmušam kiaušinį, supilam vanilės ekstraktą ir plakam dar maždaug minutę. Įmaišom miltų mišinį (ties šita procedūra mikserį padėjau šonan ir pasiėmiau mentelę). Sudedam cukinijas, gerai išmaišom.

4

Suberiam avižas, šokoladą ir spanguoles. Maišom, kol viskas virsta viena mase. Perspėju, nebus baisiai paprasta, rodysis, kad avižų per daug ir neįmanoma, kad jog visos sukibtų į vieną gumulą. Tai, žinokit, šitie rodymaisi neteisingi, tikrai sulimpa.

5

Kapinam kaupiną šaukštą tešlos ir dedam į kepimo skardą. Šitaip suformuojam kokius dešimt sausainių (t.y. iš pusės tešlos), palikdami bent penkių centimetrų tarpelius tarp jų. Jei norisi dailesnių - drėgnais pirštais suglostom į taisyklingesnius apskritimus. Kepam 15-20 minučių, kol paviršius parunda. Ištraukiam, leidžiam penkias minutes praaušt, perkeliam ant grotelių. Viską pakartojam su likusia tešla.

Šaltinis: two peas & their pod

Verdiktas: traški išorė (bent jau pirmą dieną, t.y., tol, kol nesukišam į sandarų indą), minkštas vidus. Avižas reikia pakramtyti, bet mano gomuriui tai labiau pliusas nei minusas. Cukinijų, žinoma, nesijaučia. Tik karstelėjęs šokoladas ir truputį rūgščios spanguolės. Patiko.

Susiję įrašai

2 Komentarai

  • Komentuoti
    Toma
    2013.08.18 19:22

    O cukinijas su burokine? 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2013.08.19 08:19

    Oj. Užmiršau. Taip, burokine. 🙂

  • Parašyk komentarą