Apkepai/ Blynai/ Pusryčiai

omnomnom.lt ir varškės apkepas blynuose.

trimitai, fanfaros ir fejerverkai – nuo šiandien blog’as pasiekiamas nauju adresu. todėl pamirštam ir trinam iš feedlių (į pasaulį reik žiūrėt optimistiškai, tiesa?) ribaude.blogspot.com ir įrašom atmintin bei klaviatūron

tiesa, senais pripratimais blog’as kol kas bus pasiekiamas, tačiau kuo greičiau priprasim prie naujų vardų, tuo geriau bus visiems (nes kai man gerai, įžangos stiebias į saulę ir visi užsikrečia džiugesiu, ir po to daro gerus darbus, ir gelbsti pasaulį ,ir… sakiau, optimistiškai)


kai mintyse susidėlioji planus varškės apkepui ir staiga net akyse pažaliuoja, kaip užsimanai blynų – reikia ieškot kompromisų

Grūdėtos varškės apkepas blynų krepšeliuose

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 2 porcijos Gaminimo laikas: 1 valanda 30 minučių

blynams

  • 2 kiaušiniai
  • kaupinas šaukštas cukraus
  • 125 ml pieno
  • 25 g lydyto sviesto
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 120 g miltų
  • žiupsnis druskos
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

apkepui

  • 2 kiaušiniai
  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 300 g grūdėtos varškės
  • 4 šaukštai manų kruopų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • sauja šaldytų aviečių*

kepam blynus

1

Kiaušinius išplakam su cukrum iki šviesių putų. Supilame pieną, lydytą sviestą ir vanilės ekstraktą. išmaišom. Suberiam miltus, druską ir kepimo miltelius. maišom, kol nelieka gumulėlių. Gaunam potirštę (blynų, ne lietinių) tešlą.

2

Ant vidutinės kaitros statom keptuvę. kai įkaista, pilam ketvirtį turimos tešlos (maždaug pusę stiklinės), po truputį sukdami keptuvę leidžiam tešlai išsilieti per visą jos dugną. Kepam 1-1,5 minutės, apverčiam ir kepam truputėlį mažiau.

3

Guldom blyną lėkštėn ir iškepam dar tris blynus.

kepam apkepą

1

Kiaušinius paplakam su cukrum, kol suputoja. Įmaišom varškę, vanilės ekstraktą, manus ir kepimo miltelius. suberiam avietes ir kelissyk pasukam šauktu, kad pasiskirtytų tolygiai, bet neištižtų

2

Orkaitė on - 190 laipsnių

3

Du porcijinius indelius ištepam sviestu. Įklojam po blyną taip, kad susiformuotų dugnas ir kraštai. Padalijam varškės masę. Likusius du blynus supjaustom centimetro storio juostelėmis ir netvarkingai išdėliojam ant varškės apkepo.

4

Kepam 40-50 minučių, kol varškės apkepas sutvirtėja (vienas kitas tarpelis juotelių dangtely tikrai liks ir viskas bus matyti). jei sykiais blynų kraštai imtų per intensyviai ruduoti - uždengiam folija.

5

Patiekiam karštus. labai gražu pabarstyt cukraus pudra ir uždėt šešias avietes.

PASTABOS

* galima naudoti ir kitas uogas, ir nebūtinai šaldytas; ir net obuolius beigi kriaušes ar persimonus galima!

Šaltinis: idėja ir blynai – Pasiune Pentru Bucatarie, varškės apkepas – Spicecoat’s blog

Verdiktas: kai norėsiu kam nors įsiteikt ir tas kas nors mėgs saldžius pusryčius (mano gyvenimo pamatai sudrebėjo, kai sužinojau, kad yra žmonių, kuriems cukrus nėra prioritetas) – kepsiu vėl. neatmetu galimybės, kad tas kas nors būsiu aš.

Susiję įrašai

10 Komentarai

  • Komentuoti
    Jurgita
    2014.02.06 16:53

    kaip gerai, kad man tokių dalykų negalima. nes jei būtų galima, jau žinau, kas būtų vėlyvai vakarienei 🙂

  • Komentuoti
    Odeta
    2014.02.06 18:25

    Jurgita, ne tau vienai:))) O kai dar nemėgsti, tai nuo tokių stebūklų lengva darosi:) O akims malonumas neapsakomas:)

  • Komentuoti
    Vilma
    2014.02.06 18:51

    Galiu lydytis dėl blynų. O čia tokia kompozicija!!!! Visa vakarą stovi man šita nuotrauka prieš akis. Vis mąstau, kam, kada ir kaip greit juos gaminsiu!!!! Turėtų būt be protoooooo skanu 😉

  • Komentuoti
    Nida
    2014.02.07 08:15

    Kaip gražu!!! Kokia puiki mintis, koks netikėtas pateikimo būdas!

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2014.02.10 19:49

    OMG kaip gražu: VELNIOP DIETAS: varom aviečiaut ;D

    Audrė

  • Komentuoti
    Insolente.
    2014.02.23 18:45

    kad ir kaip žiūriu – kur čia gerumas, a? 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2014.02.23 18:47

    va apie tokius žmones, katrie nemėgsta, aš ir kalbėjau, sakydama, kad nuo jų pasaulių pamatai dreba. :))

  • Komentuoti
    Insolente.
    2014.02.23 18:48

    aš irgi Vilma, aš irgi! nors, velnias, aš turbūt lydausi nuo visko, kam pagaminti reikia miltų, cukraus ir kiaušinių. 😀 išbandei? 🙂

  • Komentuoti
    Insolente.
    2014.02.23 18:48

    /me susikuklinusi nurausta ir padėkoja

  • Komentuoti
    Insolente.
    2014.02.23 18:49

    dietos kenkia gyvenimo kokybei ir šeimos gerovei. varom. 🙂

  • Parašyk komentarą