Desertai/ Pyragai

(ne)kantrybė, viskis ir bananų pyragas.

dsc_0765

ketvirtą rytą nuo dabar – sako kalendoriai. dėsim kuprines ant pečių ir nuotykis prasidės. sakyčiau, gal net didžiausias iš buvusių, toks, žinot, su naktim dykumoj ir virpuliais krūtinėj. nekantrumu to nepavadinsi – šitam laukimui žodynai per ploni, laiko slinkimui – per skubūs laikrodžiai

_mg_1495
Renginio organizatorių nuotrauka

o kol braukau dienas, gyvenimas siūlo visokių veiklų ir aš joms sakau taip, todėl nusimušu pirštus į boulingo kamuolius ir juokiuos iš brolio šokamo tango, kol įskausta pilvas ir žandai. o vakarą prieš tai laukiu Julės stotelėj prie Lietuvos ir einam į be penkių minučių atsidariusį Mojo Lounge ragaut Black Bottle viskio tamsoj

Back to Black – sakė renginio organizatoriai ir kvietė į tamsų kambariuką, katram stiklus ir užkandžius radom tik dėka to, jog pažįstam, kurioj vietoj laikrody dvylika. gerai buvo. man, viskio nemėgėjai, baisiausiai patiko Black Bottle, Tonic & Citrus, katras gaminamas sumaišius vieną dalį viskio, dvi dalis toniko ir įmetus kelias citrinos bei laimo skilteles (omnomnom)


ir dar, žinoma, kepu. truputį kitokias, truputį gardesnes (vienareikšmiškai), bananų duonos versijas

Trupininis bananų pyragas

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 18 cm skersmens pyragui

trupiniams

  • 115 g šalto sviesto
  • 200 g rudo cukraus
  • 125 g miltų
  • žiupsnis druskos

tešlai

  • 125 g miltų 
  • 1 ir 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 2 nedideli pernokę bananai
  • 55 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • didelis kiaušinis
  • šlakelis vanilės ekstrakto
  • 125 ml pieno

padažui*

  • šaukštas riešutų sviesto
  • šaukštas pieno
  • 40 g cukraus pudros

gaminam

1

Trupiniams skirtus miltus, cukrų ir druską sumaišome. Nedideliais gabalėliais įpjaustom sviestą ir trindami tarp pirštų suformuojam trupinius. Dedam šaldytuvan.

2

Orkaitė on - 180. Tešlai skirtus miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną sumaišom. Ištirpdom sviestą. Šakute sutrinam bananus, į juos supilam praaušusį sviestą, suberiam cukrų, įmušam kiaušinį, supilam vanilę ir gerai išplakam. Supilam pieną, suberiam miltų mišinį ir išmaišom iki vientisos masės - nepermaišom!

3

Kepimo formą ištepam sviestu ar išklojam kepimo popierium. Supilam pusę tešlos, ant viršaus tolygiai paskirstom trečdalį trupinių, užklojam likusia tešla, paskirstom likusius trupinius. Kišam orkaitėn 45-55 minutėm, tikrinam pagaliuku.

4

Iškepusį 10 minučių vėsinam. Kol aušta, gaminam padažą ir sumaišom riešutų sviestą, pieną ir cukraus pudrą. Pyragą išimam iš formos ir patiekiam dar šiltą (jei neturim nieko prieš šiltus bananinius kepinius) dosniai apšlakstę padažu.

PASTABOS

* originalo autorė dėjo mažiau pieno ir vietoj padažo gamino glajų.

Šaltinis: Sweet Pea’s Kitchen

Verdiktas: K. (čia ne nuo Kostas, o nuo Kritikas; va ir pasakiau) baisiai gyrė ir grįžęs po pusdienio ant ledo, nuo kurio nė viena žuvis šaldytuvan nenugulė, suraitė pusę vienu pris(i)ėdimu. Man irgi gausiai tiko, beveik kaip tinka Liūdnų slibinų daina apie Anykščių šilelį.

Susiję įrašai

1 komentaras

  • Komentuoti
    Julė
    2014.03.02 20:03

    Cha cha, kaip tik norėjau klaust, "o tai kaip K. žvejyba", ir cha cha. Ta'sme, gerai, tau žvynų skust nereik. Ir pan.

  • Parašyk komentarą